GETEST | Ik abonneerde me op een ‘stationery subscription box’: aanrader of doe toch maar niet?

Als kleine meid was ik trots lid van de ‘Jommekesclub’. Iedere maand rond dezelfde periode, viel er een doosje op mijn deurmat met, onder andere, een boekje vol Jommekesplezier. Het was het enige abonnement dat ik ooit heb gehad maar het concept van iedere maand een verrassing te ontvangen, spreekt nog steeds tot mijn verbeelding. Nu ik iets ouder ben – en Jommeke en ik elkaar in geen jaren hebben gesproken – zoek ik dan ook graag mijn toevlucht tot een maandelijkse verrassingsdoos met een lichtjes andere inhoud. Wanneer ik vernam dat er een zogeheten verrassingsbox bestaat voor liefhebbers van ‘stationery’ was ik meteen reuzebenieuwd. Voor ik het goed en wel besefte, was ik voor 6 maand geabonneerd op de ‘The Paper Gang’. Jep, het klinkt als een soort van sekte maar wél eentje met oogverblindende stationery. Ik vertel je graag alles over deze stationery subscription box!

WAT?

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bz3i2NEF2Hl/ hidecaption=true]

Tegenwoordig kan je je op quasi elk soort ‘subscription box’ abonneren. Het opzet is simpel: iedere maand belandt er rond dezelfde periode een doos op jouw deurmat. Deze kan gevuld zijn met om het even wat: van allerhande onbekende make-upspulletjes tot Aziatische snacks.

Het ‘Paper Gang’-abonnement van ‘Ohh Deer’ bevat een hele doos vol ‘kantoorbenodigdheden’ (zo’n belabberde vertaling van het Engelse woord ‘stationery’). De inhoud varieert van olijke postkaartjes tot notitieboekjes, leuke art prints en nog veel meer. Iedere maand is de box volledig anders en telkens opnieuw wordt er samengewerkt met een vaak relatief onbekend creatief duizendpoot. De augustus box werd, bijvoorbeeld, ontworpen door Jacqueline Colley – een illustratrice uit Londen.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B0wMb9OnKMQ/ hidecaption=true]

PRAKTISCH?

Per box betaal je £10,95 + £3,95 verzendkosten, dit komt in toto neer op zo’n €16. Je kiest bij aanvang zelf voor welke periode je je wil engageren. Ik ontving ondertussen reeds twee boxen: die van juli én die van augustus. De box zelf ziet er steeds belachelijk schattig uit en mijn stationery hart maakt dan ook steevast een sprongetje wanneer ik de doos in mijn brievenbus vind. Heb ik dit écht nodig? Natuurlijk niet. Is het een leuk extraatje of een origineel cadeautje voor iemand die net als ik van prullaria houdt? Zeker! Toffe bonus: per vier verkochte boxen, wordt er een boom geplant. Een perfect milieubewust cadeautje voor jezelf of iemand anders dus!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B0MCW3Ol8YD/ hidecaption=true]

Enige nadeel: dit abonnement werkt via ‘auto renewal’ wat erop neerkomt dat er iedere maand automatisch een bepaald bedrag van je rekening zal worden gehaald. Eerlijk? Ik vind dit idee echt vreselijk en wou zoiets helemaal niet. Gelukkig is hiervoor een prima omweggetje: duid ‘This is a gift’ aan bij het betaalproces, op die manier betaal je alles vooraf en wordt er helemaal niks ongewild van jouw rekening gehaald. You’re welcome!

Deze post is op geen enkele manier gesponsord, ik betaalde dit abonnement op deze stationery subscription box volledig zelf. Net als ik ook zo zot van stationery en wat inspiratie nodig? Hier vind je wat je zoekt! Binnenkort komt er een nieuwe versie aan.


Een gedachte over “GETEST | Ik abonneerde me op een ‘stationery subscription box’: aanrader of doe toch maar niet?

  1. Petra Beantwoorden

    Oooh, wat een leuke tip!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *