S.O.S SWEATY MESS | Met deze producten overleef je een hittegolf

zomer makeup verzorging

Puffen, hijgen en zweten. Uitgebreide make-up is niet echt aan de orde voor velen op dit moment. Cosmetica smelt letterlijk van ieders gezicht en voelt simpelweg onprettig aan. Hoe overleef je dan in hemelsnaam een hittegolf zonder eruit te zien als een verlepte appelsien? Goede vraag. Het werd hoog tijd om me toe te leggen op het zoeken naar producten die ik dezer dagen wel kan dulden en me er toch ietwat fris laten uitzien, dacht ik zo. Deze vijf items zijn 100% hittegolfproof en moet je gewoon in huis halen!

FUJI GREEN TEA BODY BUTTER - THE BODY SHOP 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BxVOv04BEGR/ hidecaption=true]  

Een lekker dagje in de tuin liggen zonnen en zijn jouw melkflessen erin geslaagd iet of wat een kleurtje op te doen? De nummer één op jouw to-do list wanneer je jouw bruine kleurtje wilt behouden: smeren, smeren en nog eens smeren! Deze body butter ruikt enorm fris en is dus perfect voor deze tijd van het jaar. Ikzelf ben niet zo’n fan van mierzoete geuren, zoals The Body Shop er nogal veel bezit. Deze is volledig mijn ding en toont dat niet enkel fruit verfrissend is tijdens de zomer!

CITROENGRAS DETOX REINIGINGSGEL - GARNIER BIO

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BurKpt2A-F5/ hidecaption=true]  

Recent liet Garnier een gloednieuwe, biologische skincare collectie op ons los. Met vlag en wimpel mijn favoriet: de reinigingsgel met citroengras. Gezien dit item je gezicht alsook neusvliegels lekker verfrist overleef je ook hiermee probleemloos een hittegolf. Ik gebruik deze dagelijks onder de douche en geniet telkens weer van de heerlijk frisse geur van dit product. Mijn gelaat voelt een stuk zachter en frisser waardoor mijn make-up ook een pak mooier zit. Ik ben fan! 

COLOR TATTOO IN 'ON AND ON BRONZE' - MAYBELLINE

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bh8q9XNlMZA/ hidecaption=true]  

I know, het begint een beetje afgezaagd te worden. Ik schreeuwde mijn liefde voor dit product al ettelijke keren van de daken. Het is dan ook al jaren een favoriet van mij en ik blijf er steeds naar grijpen. Eerst en vooral is er de veelzijdigheid van deze producten: je kan ze aanbrengen als oogschaduwbasis (en dus onder eender welk kleurtje oogschaduwpoeder) OF je gebruikt ze gewoon als oogschaduw op zich. Dit laatste is lekker handig, zéker wanneer een hittegolf jouw gelaat teistert en je geen zin hebt in een uitgebreide make-uproutine. Ook blijven de color tattoos lekker lang op hun plek. Wanneer je dit product bij het ochtendgloren aan brengt, kan je ervan op aan dat ze ‘s avonds nog behoorlijk intact zijn. De oogschaduw(basis) is bronskleurig – zoals de naam verklapt – en perfect voor het creëren van een natuurlijke, shiny ooglook.  

PEACH BODY SORBET - ZOELLA BEAUTY

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BvRrxMHg4oz/ hidecaption=true]  

Zoals gezegd: de geur van perzik kan me absoluut bekoren. Hoewel ik niet specifiek fan ben van Zoella vind ik wél dat ze prima producten maakt. De stijl doet sterk denken aan Too Faced, de prijzen zijn een tikkeltje budgetvriendelijker. Naast een heerlijke perzik body sorbet, zit er, onder andere, ook een banana shower foam en een scrub met besjes in de zogeheten Beauty Fruits collectie. Echt een perfect zomer accessoire: niet enkel door de geur, ook de speelse uitstraling zorgt ervoor dat ik bijzonder vaak naar dit item grijp. Krijg je maar geen genoeg van fruitige geuren? Hier vind je sowieso je gading!

HAIR FOOD IN 'ALOE VERA' - GARNIER

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bx-Oq9mDf6N/ hidecaption=true]  

De felle zon heeft de vervelende eigenschap mijn haren een stuk brozer en droger te maken. Hairfood to the rescue! Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om je weelderige (of minder weelderige) haarbos te hydrateren en ontwarren. Ook deze zijn multifunctioneel: je kan ze gebruike als haarmasker of conditioner. Bovendien is dit product helemaal vegan. Score! Ik gebruikte eerder ook de banana versie maarde aloë vera variant bevalt me iets beter en voedt mijn haar meer. Zéker en vast ook een product waarmee ik een hittegolf overleef en dus eentje voor in je overlevingskit!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *