Recept: Gingerbread Latte

Het liefst van al leg ik me gedurende de gehele gure winterperiode aan een infuus gevuld met Gingerbread Latte, zo gek ben ik op het godendrankje. Geen idee hoe het zelf te maken? Skip je lokale Starbucksfiliaal deze Kerstperiode en ga lekker zelf aan de slag. Met dit recept is het werkelijk poepsimpel. Klaar om in een gingerbreadcoma te belanden?

Benodigdheden

 • 100 ml water
 • 125 ml melk
 • 75 ml koffie
 • 6 eetlepels suiker
 • 1/4 theelepel kaneelpoeder
 • 1/8 theelepel gemberpoeder
 • 5 druppels vanille extract
 • Slagroom
 • Gingerbreadmannetje

Aan de slag(room)!

Beginnen doen we met het bereiden van de gingerbreadsiroop! Meng water, suiker, kaneelpoeder, gemberpoeder en het vanille extract in een klein pannetje onder elkaar. Stop pas met roeren wanneer de suiker volledig is opgelost. Eenmaal dit goedje aan de kook is, dien je het vuur wat te verlagen. Na een twintigtal minuutjes zou de siroop klaar moeten zijn.

Tijd om koffie te zetten! Giet de koffie in de mok naar keuze. Warm hierna de melk op in de microgolfoven. Roer nu de zelfgemaakte gingerbreadsiroop alsook de melk door je koffie. Afwerken doe je met wat slagroom, een schepje kaneel én natuurlijk een gingerbreadmannetje! Schol!


17 gedachten over “Recept: Gingerbread Latte

 1. Louise Beantwoorden

  Ziet er zo schattig uit dat zelfs ik als koffiehater zin krijg in koffie 😀

 2. mascha Beantwoorden

  oeeehhhh. Inderdaad Poepmakkelijk. Ideaal. Dit ga ik even goed onthouden 😀 klinkt heerlijk

 3. Diana Beantwoorden

  Lust eigenlijk geen koffie maar alleen al om dat koekje zou ik het toch drinken 🙂

 4. gea Beantwoorden

  Wow! Dit is echt mijn verslavende koffie van de starbucks, wel zonder de slagroom dan en met soja haha. Handig dit recept.

 5. Nienke Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Dit ga ik zeker uitproberen met dit koude weer.

 6. Johanne Beantwoorden

  Oooh, dit klinkt heerlijk! Ik wil dit soort dingetjes altijd heel graag thuis maken, maar weet nooit hoe. Nu wel dus. Vraagje over het gingerbreadmannetje: kun je die gewoon kopen? Anders doe ik wel gewoon andere gemberkoekjes 😉 vast ook heel lekker.

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Te koop bij AH en Hema 🙂

 7. Annie Nachtergaele Beantwoorden

  Heerlijk om even weg te dromen bij een knisperend haardvuur met dit drankje in aanslag!

 8. Sanne Beantwoorden

  oh wat een lekkere recept is dit. Ik heb het nog nooit gemaakt.

 9. Renata Beantwoorden

  Ja lijkt mij een goede combinatie – alleen spijtig dat ik geen koffie lust – maar met chocomelk moet ook gaan 🙂

 10. Laura Beantwoorden

  Oh apart zeg! Lijkt me wel super leuk en lekker om eens te proberen.

 11. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Hij ziet er prachtig uit. Maar is het niet een enorme calorieënbom?

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Kan geen kwaad af en toe? 😉

 12. querine Beantwoorden

  dit is zeker mijn favoriet hij is ook verkrijgbaar bij Qoffee and more waar ik al eens over schreef en die is eigenlijk nog lekkerder als bij de starbucks want ik vindt de topping bij de starbucks heel naar als je de laatste slok van je koffie neemd

 13. Debbythechocoholic Beantwoorden

  Wat een geweldig recept! Deze ga ik onthouden, want het ziet er uit om van te smullen!

 14. Natalie Beantwoorden

  Goed om te weten hoe je de siroop kan maken, hier had ik eigenlijk nooit aan gedacht, ik kap er meestal enkel wat kaneel bij 😀

 15. Vera Beantwoorden

  Je bent echt een held! Bij mijn starbucks zijn ze door de populariteit de hele tijd uitverkocht, kei jammer. Ik ben blij dat ik hem zo toch nog kan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *