Ochtendstond heeft goud in de mond. Zéker wanneer er een zalig (en toch gezond) ontbijtje op je staat te wachten. Toegeven: ik durf zo nu en dan het ontbijt al eens te skippen. Je herkent het vast en zeker wel. ’s Ochtends gaat het er vaak bijzonder gehaast aan toe en slaag ik er niet altijd in om een boterham of iets anders voedzaam in mijn mond te proppen. Een ontbijt de avond ervoor reeds klaar maken, lijkt mij dan ook een prima oplossing om ervoor te zorgen dat ik niet met een grommende maag voor de klas moet staan. De Yoghurt Bars die we vandaag gaan maken passen alvast prima binnen het gezond-doch-lekker gamma. In samenwerking met Abbot Kinney’s deel ik maar al te graag dit heerlijke receptje.
Coco Greek Style Frozen Yoghurt Bar
Benodigdheden:
- een keukenmachine
- bakpapier
- 2 ovenschalen van 17 x 25 cm (of een bakplaat die in je vriezer past)
//
- 1 el chiazaad
- 400 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
- 40 g rauwe amandelen
- 40 g rauwe walnoten
- 80 g dadels, pitloos (50 g in totaal)
- 1,5 el havermout
- 1⁄4 tl kaneel
- 1⁄2 el lijnzaad
- zeezout
- 5 frambozen, gehalveerd
- 2 aardbeien
- dun gesneden handje zwarte bessen
- 1⁄4 banaan, dun gesneden
Instructies
- Bekleed een kleine bakplaat (of 2 ovenschalen) met bakpapier.
- Meng de Coco Greek Style yoghurt en chiazaadjes totdat het goed is gemengd. Zet opzij.
- Doe de amandelen in de keukenmachine en pureer voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en pureer opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.
- Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten. Voeg het lijnzaad, noten en dadel mengsel uit de keukenmachine toe, en bak het geheel al roerend goudbruin.
- Giet en verdeel de Coco Greek Style yoghurt in de bereide ovenschalen (met bakpapier) en verspreid het als dunne laag (0,5 – 0,8 cm). Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
- Bedek de ovenschalen (of bakplaat) met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.
- Snijd de repen in vierkanten naar wens. Serveer meteen of bewaar de repen in de vriezer in een luchtdichte bak of zak.
Voor dit recept werd de nieuwste creatie van Abbot Kinney’s gebruikt: de Coco Greek Style, een plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt. Deze is nu te koop bij Bio Planet voor €3,49.
Petra oktober 29, 2019
Oh wauw, ziet er zo heerlijk uit!