RECEPT | De lekkerste tiramisu voor op je paastafel

Een keukenprinses ben ik allerminst. Ik kan jammer genoeg enkel en alleen dromen van het creëren van de perfecte pineapple upside down cake of een lemon meringue pie. Eén dessert (of telt vanillepudding van Imperial ook?) kan ik echter wél de baas: tiramisu! Als kind maakte ik dit gerecht vaak samen met mijn moeder. Terwijl zij instond voor het opkloppen van het eiwit, was mijn belangrijkste taak het besprenkelen van de lange vingerkoekjes met koffie. Ik nam deze job héél serieus. Tiramisu smaakt bij mij logischerwijs dan ook heel nostalgisch. Lees verder en ga binnenkort zelf ook aan de slag!

Benodigdheden (voor 6 personen):

  • 500gr mascarpone
  • 4 eierdooiers
  • eiwit van 2 eieren
  • 100gr bloemsuiker
  • 2 cl amaretto
  • 200gr boudoirs
  • 1,25dl sterke koffie
  • 3 soeplepels cacaopoeder

Werkwijze:

  1. Schik de koekjes en besprenkel ze met koffie.
  2. Maak een beslag van de eierdooiers, de suiker en de likeur. Voeg hier de mascarpone aan toe.
  3. Klop het eiwit tot een luchtig schuim en meng hier heel voorzichtig het beslag door.
  4. Giet voldoende beslag bovenop de met koffie besprenkelde koekjes.
  5. Leg boven de eerste laag beslag een nieuwe laag koekjes. Besprenkel deze opnieuw met koffie. 
  6. Laat het gerecht enkele uurtjes in de koelkast staan. Ik laat het steeds een nachtje in de ijskast doorbrengen. Persoonlijk vind ik de tiramisu zo het lekkerst.
  7. Strooi vlak voor serveren wat cacaopoeder op de bovenste laag beslag.
  8. Aan tafel!


5 thoughts on “RECEPT | De lekkerste tiramisu voor op je paastafel

  1. Juliette - Strongbody.nl Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben sowieso een toetjes mens haha

  2. Joanne Beantwoorden

    Lekker! Ik ben ook gek op tiramisu, maar heb het nog nooit helemaal zelf gemaakt.

  3. kiki hasselton Beantwoorden

    het is dat ik maar anders zou ik dit zeker willen proeven. Ziet er namelijk heerlijk uit zeg

  4. Saskia Beantwoorden

    tiramisu is altijd wel een lekker toetjes. Heb het nog nooit zelf gemaakt. Toch eens doen 🙂

  5. Lodi Beantwoorden

    Wat heerlijk, ik denk dat dit wel een van mijn favoriete toetjes is maar zelf maken? Dat heb ik nog nooit gedaan. Misschien gewoon eens proberen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *