DROOLING ALERT | Fluffy Banana Pancakes die van elke zondag een feest maken

Een dampende mok groene thee in combinatie met lekkere, fluffy banana pancankes. Klinkt als de perfecte remedie tegen een druilerige herfstdag, niet? Ik ben allesbehalve een keukenprinses maar dit gerecht kan ik wél de baas. Haal je keukenschort alvast van de haak en start drooling!

Benodigdheden voor 10 pancakes
 • 250 milliliter melk
 • 125 gram zelfrijzende bloem
 • 2 geplette bananen (liefst zo rijp mogelijk)
 • half zakje vanillesuiker
 • scheutje vloeibare boter
 • 1 ei
Bereidingswijze

De bereiding van deze Banana Pancakes is poepsimpel. Breek eerst en vooral het ei in een kommetje en ga met een klopper erdoor. Neem de twee rijpe bananen erbij en prak deze, zorg dat er geen brokjes meer zijn. Gooi de bloem en de vanillesuiker in je kommetje en giet hier ook de melk en een scheutje vloeibare boter bij en voeg uiteindelijk ook de geprakte bananen toe. Goed mixen et voilà!

Esdoornsiroop is ideaal bij deze pannenkoekjes en bevat minder calorieën dan bloemsuiker of bruine suiker. Een andere serveertip die ik jullie zeker niet wil onthouden, is tonnen vers fruit! Jeneverbesjes, aardbeien, frambozen. Bananenpannenkoekjes en vruchten zijn gegarandeerd een winning combo.


9 thoughts on “DROOLING ALERT | Fluffy Banana Pancakes die van elke zondag een feest maken

 1. Sherry Beantwoorden

  Heerlijk zeg. Ik ga het morgen uitproberen.

 2. Charlotte Beantwoorden

  Mmm, wat ziet dat er lekker uit! En wat heb ik nu ongelooflijk veel zin in pannenkoeken! Handige tip, dat van esdoornsiroop. Dat wil ik wel eens proeven. 🙂 Ik heb dit blogbericht alvast even opgeslagen, zodat ik dit later gemakkelijk kan terugvinden.

 3. Kirsty Beantwoorden

  Het ziet er erg lekker uit! Ik heb zelf ook wel eens banana pancakes gemaakt, maar ik vond het zelf niet zo lekker, maar ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat ik banaan niet zo heel lekker vind!

 4. Malies Beantwoorden

  Ik heb al zoveel gehoord over bananen pannenkoeken dat ik denk ik deze maar eens snel uit ga proberen!
  Bedankt voor het recept. Ziet er echt lekker uit!

  Marlies aka Magnificent Escape

 5. Hannelore Schauvliege Beantwoorden

  LOOKING GOOD! 😀

 6. Kelly Beantwoorden

  Hmm, ziet er heerlijk uit! & Wat heb je een leuke blog, ik ga je volgen. 🙂

 7. Stephanie Beantwoorden

  YUMMY! Looks delicious! En hele mooie foto’s heb je er ook bij gemaakt 🙂

 8. Jessica Goris Beantwoorden

  Wow, net geprobeerd! LEKKER!
  Heb er een beetje kaneel bijgedaan, smaakt héééérlijk!

 9. Louise Beantwoorden

  Omg, kwijl! Klinkt jammie, dit ga ik ASAP eens proberen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *