Post-corona wanderlust: deze plekjes staan hoog op mijn travel wishlist

Let’s be honestMr. Corona heeft intussen al heel wat roet in het eten gestrooid. Beperkt sociaal contact, van 9 to 5 werken in je eigen woonkamer (al dan niet met een kind op je schoot) en geen zalige restaurantbezoekjes. ‘Elk nadeel heb se voordeel’ zou wijlen Johan Cruijff zeggen en gelijk heeft ie. Intussen ben ik uitgegroeid tot een ware wandelkoningin én ben ik op plaatsen geweest waar ik normaal gezien niet zo snel zou komen. Hoewel ons eigenste Belgenlandje heel wat te bieden heeft, wakkert mijn wanderlust stilletjesaan toch opnieuw op. Ik ben alvast druk aan het dromen van enkele post-coronareisjes en deel maar al te graag wat inspiratie met jullie. Zin om net als ik te roadtrippen aanstaande zomer?

Roadtrips

Mijn roadtips van het voorbije jaar reikten niet verder dan Limburg, ’t zeetje of de Ardennen. Tijd om mijn grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen denk ik zo! Hoewel all-in vakanties naar zonnige eilanden of citytrips me zeker kunnen bekoren, zoek ik dit jaar graag niet enkel de rust, maar ook het avontuur op. Neen hoor, geen skydiven of hoogteparcours voor mij. Wel een ontdekkingstocht dwars door kleine binnenwegen die de pracht van Europa blootleggen. Tijd voor een roadtrip dus! Wanneer ik aan roadtrips denk, zie ik direct uitgestrekte landschappen, bergen en prachtige meren voor me. Na enkele uren googlen sprongen enkele plaatsen in het oog. Onderstaande plekjes lijken me dan ook zéker een bezoekje waard.

Scandinavië

Als Sverige-lover ben ik reeds op verscheidene plekjes in dit prachtige land geweest. Stockholm, Göteborg en Malmö kan ik reeds afvinken van mijn lijstje. Spijtig genoeg heb ik de kans nog niet gekregen om het echte Zweden te verkennen en de wilde natuur in te trekken. De schattige kleurrijke huizen, de oogverblindende natuur en de verukkelijke kanelbullar triggeren me om nog meer van het hoge Noorden te ontdekken. 

Faeröer Eilanden 

Naast de gekende trekpleisters zoals Denemarken, Zweden en Noorwegen, is er nog een verborgen Scandinavisch pareltje dat hoog op mijn lijst staat om te ontdekken en verkennen: de Faeröer Eilanden. Om heel eerlijk te zijn, bijzonder veel valt niet te beleven op deze eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. De ultieme reden om de ferry van Denemarken naar de hoofdstad Tórshavn te nemen is echter de ongelofelijk mooie natuur. Je vindt er bergen, fjorden, steile kliffen, vuurtorens, watervallen en indrukwekkende onderzeese tunnels waarvan je mond automatisch openvalt. Een must visit dus!

Frankrijk, Spanje en Italië

Naast het (hoge) noorden, trekt ook het zuiden me nog steeds aan. Zon, zee, strand en een tikkeltje cultuur… wat heeft een mens nog meer nodig om tot rust te komen? Frankrijk, Spanje, Italië… Van deze zuiderse pareltjes krijg ik simpelweg nooit genoeg.

Een roadtrip organiseren, allemaal goed en wel hoor ik je denken. Maar waar verblijf je in hemelsnaam tijdens jouw ontdekkingstocht? Op heel veel plekjes in Europa, kan je vakantiewoningen huren via Belvilla. Van kastelen tot landhuizen, van boerderijen tot windmolens en van villa’s tot chalets. Eens we terug onbeperkt mogen reizen, kan je me waarschijnlijk dan ook vinden in een van de vakantiewoningen in Frankrijk, Spanje, Italië of Scandinavië. Laat die welverdiende vakantie maar snel komen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *