(P)INSPIRATIE | De allermooiste keukens om bij weg te dromen

Al van kindsbeen af droom ik van een prachtig huis dat vòlledig pinterestproof is. Een badkamer met een grote inloopdouche én – uiteraard – een bad op pootjes alsook een woonkamer met een okergele zetel waarin plaats genoeg is voor mij en een hond of vier (ohja, en mijn partner). De kamer waarnaar ik het meest uitkijk om ze in te richten, is de keuken. Niet alleen is dit de plek waar de koffiemachine (en de koekjestrommel) staat, het is ook de plaats waar gezellig wordt bijgekletst tijdens het kokkerellen. De beste ideeën en gesprekken ontstaan aan de keukentafel, toch? Inspiratie opdoen voor mijn perfecte keuken doe ik via verscheidene kanalen. Van tijd tot tijd struin ik Pinterest af. Op jacht naar inspiratie om van mijn toekomstig huis de allermooiste thuis te maken. Ook zoek ik vaak mijn toevlucht tot websites van bekende keukenbouwers én interieurmagazines. Net als ik dol op inspiratie opdoen en ook aan het dromen van een magnifieke keuken? Lees snel verder!

Iedereen heeft zo wat zijn eigen stijl wanneer het op inrichting aankomt. De éne is meer te vinden voor de landelijke stijl, voor de andere mag het gerust een tikkeltje moderner zijn. Heb je eigenlijk geen flauw benul welke stijl het meest aansluit bij jouw smaak? Geen erg! Onderstaande uitleg en pinterestborden maken prima duidelijk hoe beide stijlen zich nou precies manifesteren. 

Landelijke keukens

Landelijke keukens staan soms, volledig onterecht, synoniem voor ietwat saai en braaf. Wat mij aanspreekt aan de landelijke stijl, is de authenticiteit en de gezelligheid. Hout wordt bijzonder vaak gebruikt en geeft een wat robuust, knus gevoel aan een keuken. Hoewel een landelijke keuken vaak gekenmerkt wordt door eenvoudige tinten, kan je prima kleur integreren. Denk aan het uitstallen van je meest vrolijke potten en pannen of het neerzetten van een olijk boeket bloemen. De natuur binnenhalen en zo de nodige kleuraccenten voorzien, is poepsimel. Ik schreef recent een blogpost met enkele tips and tricks om meer groen in huis te halen! Naast pinterest, biedt ook de website van SieMatic Keukenontwerpers heel wat inspiratie. Zij hebben tonnen ervaring in het vormgeven van jouw droomkeuken. De landelijke keukens die zij ontwerpen, vind ik ook een ware streling voor het oog.

Moderne keukens

Landelijk niet meteen aan jou besteed? Geen erg: moderne keukens kunnen een oplossing bieden en voldoen misschien wel aan jouw esthetische eisen. Modern betekent veeleer strak maar hoeft niet koud of kil te zijn, zoveel bewijzen bovenstaande plaatjes wel. Met het gebruik van marmer en goud kan een moderne keuken toch elegantie en warmte uitstralen. 

Ik merk dat ik vaak onbewust fan ben van keukens in eenvoudige kleuren (denk: wit, zwart of beige) mét de nodige eyecatchers om de boel wat op te leuken. Hiermee ben ik volledig in lijn met de laatste trend in interieurland: zwart blijkt immers bijzonder populair te zijn voor je keukenmeubeltjes! Een keuken die landelijk aandoet met veel hout én de nodige kleuraccenten is me dan ook op het lijf geschreven. Onthou: het is perfect mogelijk om beide stijlen te mix-en matchen. Een keuken in landelijk moderne stijl creëren? No problemo! Ga, bijvoorbeeld, voor hout met een strakke afwerking. Binnen de lijntjes kleuren is best saai, toch?


Een gedachte over “(P)INSPIRATIE | De allermooiste keukens om bij weg te dromen

  1. Louise Beantwoorden

    Weer supertof geschreven! Doet me alweer beetje wegdromen naar mijn toekomstige keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *