PARTY O’CLOCK | De mooiste ooglooks om mee te schitteren op oudjaar

Een ferme portie glitter and glamour kan wat mij betreft altijd. Bij feestelijke gelegenheden vind ik het echter fijn om eens echt all out te gaan en niet enkel mijn ledematen maar ook mijn aangezicht onder te dompelen in een pot glitter. Oudjaar is dan ook echt een dag waarop letterlijk en figuurlijk alles uit de kast wordt gehaald: knallende lipstick, sprankelende eyeliner en glinsterende kleedjes en bijpassende pumps. Wat mij betreft een prima gelegenheid om eens lekker te experimenteren met make-up en misschien eens iets te proberen wat je anders niet al te snel zou aandurven. Ik sprokkelde de leukste, feestelijke ooglooks bij elkaar om jou te laten schitteren op de laatste dag van 2019 en het nieuwe jaar sprankelend in te zetten.

GEKLEURDE EYELINER

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B4f_ElMH7Sf/ hidecaption=true]

Laat jouw ogen een letterlijke eyecatcher vormen op oudjaar door los te gaan met gekleurde eyeliner. Goud, zilver en wit zijn de klassieke opties die sowieso feestelijk ogen en vaak nog net binnen je comfort zone passen. Ik haalde recent enkele chubby oogpotloodjes in huis van Yves Rocher waar ik zeer over te spreken ben. Ook andere merken zoals budgettoppers Essence en NYX hebben meerdere originele kleurtjes in hun gamma. Geen idee op welke manier je zo’n gekleurde liner kunt aanbrengen? Dat legde ik gelukkig voor jou hier reeds uit! Ook een prima idee: eerst een klassieke, zwart lijntje boven je ogen tekenen, hierboven een gekleurd. Laat het geheel net wat strakker en verzorgder lijken.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B6BQfujKQmD/ hidecaption=true]

STERREN EN PARELS

Wil je graag nog een stapje verder gaan? Dan kan je los gaan met sterretjes en/of pareltjes. Gebruik een klein beetje wimperlijm om deze te bevestigen boven je wimperrand of onder of naast je ogen. Wanneer wimperlijm je wat afschrikt, kan je ook opteren voor de vintage plakoorbelletjes van vroeger in de vorm van een sterretje, maantje en zelfs hartje. Helemaal onschadelijk voor je aangezicht, net zoveel fun.

GLINSTERENDE OOGLEDEN

Teken-en plakwerk teveel gedoe voor jou? Ga dan voor een simpele glinsterende oogschaduw(basis). Zij die me al een poosje volgen, weten intussen wel dat ik zweer bij de Color Tattoos van Maybelline. Aangezien ik vrij vette oogleden heb, is oogschaduw nogal een struggle soms (blijft echt niet lang zitten bij mij). Dit product blijft echter heel de dag perfect op z’n plaats, love it! Mijn persoonlijke favorieten zijn On and On Bronze en Eternal Silver, zoals de namen reeds verraden zijn ze allebei prima accesoires bij een feestelijke avond en nacht. Opteer je liever voor poederoogschaduw? Dit kan je perfect boven de color tattoos aanbrengen of natuurlijk bovenop een neutralere oogschaduwbasis. Huda Beauty heeft schitterende oogschaduwpalettes in de aanbieding, waaronder ‘Desert Dusk’ of het ‘Mercury Retrograde’ palette. Een budgettopper is dan weer het vers gelanceerde oogschauwpalette van L’Oréal ‘Electric Nights’. Voor iedere portemonnee wat wil(d)s!

Check voor nog meer inspiratie onderstaand pinterestbord. Scroll naar beneden in het bord zelf voor een hele resem aan ideetjes.

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *