Nailart: Emojis, Golden Studs & Geometry

my_collage(9)

Nagellak. Ik durf eerlijk gezegd niet echt zeggen hoeveel flesjes ik zo heb staan. Het is ondertussen een known fact over mij: elke keer dat ik ga shoppen in binnen- of buitenland kom ik wel terug met minstens twee kleurtjes (ook al had ik mij voorgenomen dat ik deze keer toch echt geen nieuwe flesjes ging kopen). Mijn ouders snappen niet hoeveel kleuren je zo kan nodig hebben, maar seriously, tuurlijk zit er een verschil tussen dat flesje appelblauwzeegroen en dat flesje net iets lichter appelblauwzeegroen!

Telkens gewoon een kleurtje op je nagels doen en that’s it, dat is maar saai natuurlijk. Daarom ga ik hier enkele heel simpele ideetjes op een rijtje zetten om je nagels net dat tikkeltje meer opfleuring te geven.

1. Emoji-nails
Het eerste nagel-ideetje is geïnspireerd op een blogpost op deze awesome blog (en het hielp natuurlijk dat ik het net als cadeautje heb gekregen van de awesome eigenaresse van deze blog!): emoji stickers!

spe3

Nail stickers: Etos

Sofie bracht dit pakje nagelstickers voor me mee na een dagje shoppen in Nederland, en ik moest ze natuurlijk onmiddellijk uitproberen, ik vind ze zo leuk!
Ik kies hier voor een fel kleurtje want let’s face it, als ik mini-gezichtjes op mijn nagels ga plakken mag ik net zo goed alle subtiliteit uit het raam gooien.
Nadat al mijn nagels goed gedroogd zijn neem ik met een pincet het uitverkoren stickertje vast en leg het op die manier op mijn nagel, om te vermijden dat mijn vingers de nagellak smudgen. Daarna doe ik nog een top coat over al mijn nagels (en vooral die met de sticker, om te vermijden dat hij eraf zou vallen).

Et voilà!

OPI Live.Love.Carnaval: Inno, €13,95

 

2. Studs en gold flakes

Het volgende idee is een tikkeltje stoerder. Dit doe ik al enkele jaren af en toe, meer specifiek sinds ik een van de nagellakpakketjes van Demi Lovato kocht. In het pakketje dat ik besteld had zat zwarte nagellak, doorzichtige nagellak met goudvlokjes in en een potje met kleine vierkante studs. (The New Black heeft trouwens nog verschillende andere setjes met studs, en online vind je ook wel andere merken die ze verkopen). Ik vind vooral de studs echt geweldig, je kan er eender welk kleurtje mee versieren en ze geven je nagels echt een leuke extra, ik hou echt van deze stoere look!
Ook hier gebruik ik een pincetje om de studs aan te brengen. Je kan als je dit hebt de studs vastplakken met behulp van nagellijm, maar indien niet (ikzelf heb het nog nooit met lijm gedaan) moet het perfect mogelijk zijn om ze gewoon op je nagel te leggen (die liefst nog wat nat is) en ze vast te zetten met behulp van een top coat. Wees niet bang om hier echt liters (dit is maar een heel lichte overdrijving) top coat voor te gebruiken, zodat ze er zeker niet afvallen.
De goudvlokjes zijn simpel, deze breng je gewoon aan als top coat.

The New Black Shattered by Demi Lovato: themakeupspot.nl, €19,95
Catrice Jade Is Not My Name: Kruidvat, €2,49

3. Geometric Nails

Voor het laatste stukje inspiratie dat ik wil tonen ga ik te werk met 2 kleurtjes nagellak – geen accesoires deze keer. Ik heb nog niet veel geëxperimenteerd met nail art dus dit ideetje is werkelijk easypeasy en echt doenbaar voor iedereen. Ik heb hier een grijze lak en een koperkleurig lakje gebruikt omdat ik dit echt een leuk effect vond hebben maar je kan uiteraard met elke kleur die je maar wenst te werk gaan.
Ik lak gewoon mijn nagels met de grijze lak zoals ik ze normaal zou lakken, dus onmiddellijk 2 laagjes lak. Daarna – en dit is echt ESSENTIËEL – laat ik ze heel lang heel goed drogen. Als je nagels niet droog genoeg zijn voor de tweede stap resulteert dit gegarandeerd in frustratie en drama – believe me I’ve been there.
Wanneer mijn nagels dan droog genoeg zijn plak ik met plakband een driehoekig vormpje vanonder op mijn nagel. Ik gebruik hiervoor altijd washi tape omdat dit niet zo hard plakt als gewone plakband, dus minder kans om heel je lak mee te trekken als je het er weer van haalt. Dan vul ik het driehoekje in met de koperkleurige lak.

Meestal gaat dit proces wel gepaard met een beetje gemors op mijn nagelriemen, maar achteraf ga ik hier eens rond met een in dissolvant gedrenkt wattenstaafje en problem solved.

Essie Master Plan: Inno, €13,73
Essie Buy Me A Cameo: Inno, €13,75

Zo, dit was ‘m dan, my very own gast-blogpost, I hope you enjoyed!
Als jullie zelf nog leuke nagel-ideeën hebben of inspiratie hebben gehaald uit deze post, let me know.

Good luck!

En uiteraard nog een dikke dankjewel aan Sofie voor dit plekje op haar blog!

Veel liefs

Louise.

Door Louise Pauwels


13 gedachten over “Nailart: Emojis, Golden Studs & Geometry

 1. Nilou Beantwoorden

  De laatste geometric vind ik het leukst heel subtiel, maar toch net wat anders!

 2. Naomi in Wonderland Beantwoorden

  Heel leuk! Ik ben niet zo’n geweldig talent op vlak van nailart maar zelfs dit zou me nog lukken denk ik!

 3. Saskia Beantwoorden

  Wat geinig gedaan vooral de emoiji vind ik erg leuk.

 4. Kirsty Beantwoorden

  Leuke ideeën! Ik maak eigenlijk nauwelijks nailarts, hooguit rond de feestdagen als ik er een keer zin in heb.

 5. debby Beantwoorden

  Vooral die geografische vind ik erg leuk en die studs

 6. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Ah! Wat ontzettend leuk, ik ben dol op emoji’s!

 7. Sas Beantwoorden

  Super leuk zeg! Ik zou het ook eens moeten doen.

 8. Celine Beantwoorden

  Wat een leuke nagels zeg! Erg creatief!
  Liefs, Celine

 9. Floor Beantwoorden

  Love it<3

 10. Laura Beantwoorden

  Dit is leuk zeg!

 11. Vlijtig Liesje Beantwoorden

  Ik vind de nagel met die emoji het leukst! Supermooi geworden echt.

 12. Louise Beantwoorden

  Woaaaahhh mijn eigen blogpost 😀
  Thank youuuuuuu <3 ik voel me vereerd!

 13. robin Beantwoorden

  de golden studs nail art is echt mooi <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *