My Most-Loved Eyeshadow Palettes

Eyeshadow wise ben ik géén durfal. Felpaarse of neon-groene kleurtjes zijn absoluut niet aan mij besteed: I am all about those copper and gold colours! Voor mij zijn dergelijke tinten enorm verslavend en ik ben inmiddels dan ook een ware hoarder te noemen van quads die warme oogschaduwkleurtjes herbergen. In de loop der tijd zijn er enkele palettes waarnaar ik steeds teruggrijp maar ook recent nog ontdekte ik eentje dat totally up my street was; deze pareltjes variëren niet enkel in grootte maar ook in prijs. Goedkoop hoeft dan ook absoluut niet kwalitatief minderwaardig te betekenen: de juiste primer zet je gegarandeerd al een heel eind op weg.

NYX Warm Neutrals Eyeshadow Palette (€19.95) Sinds de eerste NYX-boetiek zijn deuren opende in hometown Gent, ben ik vaste klant. Verscheidene producten eigenden zich inmiddels een vast stekje toe op mijn vanity table. Het warm neutrals palette willigt de stoutste dromen van ieder beauty meisje met een voorliefde voor herfstige kleurtjes in. Helemaal mijn ding. Ook nog verkrijgbaar in andere uitvoeringen: eerder een voorliefde voor smokey eyes of voor koele tonen? Geen probleem: probeer het Cool Neutrals of Smokey Eyeshadow Palette.

NYX Full Throttle Palette in Daring Damsel  (€10) Een perfecte mix van warme en zachte kleuren wisten me instant te overtuigen in de NYX-winkel. Het merk ontwikkelde in toto 8 van deze schatjes, elk palette bestaat uit 4 perfect op elkaar afgestemde oogschaduwkleurtjes en dit in een ultra handig formaat. Ik ben absoluut onder de indruk van de kwaliteit van dit product, vooral omwille van de bijzonder lage prijs!

Catrice The Nude Blossom Eyeshadow Palette (€4.99) Een mondje vol dit oogschaduwpalette maar tegelijkertijd een waar pareltje. Eerder viel ik reeds als een blok voor de koperkleurige variant: ik heb dan ook bij quasi alle oogschaduws pan geraakt. Dringend tijd voor iets anders dacht ik zo. Met negen verschillende kleurtjes heb je werkelijk alles wat je mogelijks nodig zou kunnen hebben voor een doordeweekse look. Ook voor ’s avonds is dit palette echter prima: voeg gewoon wat donkerdere kleurtjes toe et voilà! All set to go.

Urban Decay Gwen Stefani Palette Dé perfecte mix tussen alledaagse en ietwat stoerdere kleurtjes en daarom onmisbaar in dit lijstje. Gwen Stefani is duidelijk niet enkel een kei in zingen, van make-up heeft ze ook kaas gegeten. Jammer genoeg is dit palette niet meer verkrijgbaar (gelukkig kan je het wel nog scoren op eBay) maar ik hoop dat Urban Decay in de toekomst opnieuw voor een samenwerking opteert met Gwen. Volgens mij heeft de zangeres nog heel wat in haar mars makeup wise.


16 gedachten over “My Most-Loved Eyeshadow Palettes

 1. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Leuk dat je er meerdere hebt. Het zijn allemaal mooie kleurtjes vind ik.

 2. Sherry Beantwoorden

  Gwen Stefani en Urban Decay was echt een leuke samenwerking. Ik was zo blij dat ik het palletw in handwn kreeg. Jammer dat het niet meer te koop is in winkels ik houd nier zo ebay shopping.

 3. Tiffany Beantwoorden

  Mooie foto’s! En prachtige palettes. Vooral die van NYX!

 4. Dealman Beantwoorden

  Beautiful palettes! Like you, thanks for sharing.

 5. Maaike Beantwoorden

  Leuk! Moet ik ook maar een keer uitproberen, da’s lang geleden!

 6. A lot like LOT. Beantwoorden

  Wauw, dat zijn stuk voor stuk prachtige paletten! Die van Catrice heb ik trouwens zelf ook.

 7. Ester Beantwoorden

  Zelf gebruik ik zelden oogschaduw 🙂
  Naturel vind ik altijd net iets mooier ^^

 8. Sarah Beantwoorden

  Mooie paletten! (Warm) Neutrals zijn bij mij ook goed vertegenwoordigd en het toeval wil dat ik vandaag kleuren uit het Catrice Copper palette draag! 😉

 9. wendy Beantwoorden

  Mooie palettes! Ik ben net als jij ook meer van de goud en bruin tinten. Mijn favoriet blijft toch de Naked 1 🙂

 10. Emma Beantwoorden

  Leuke paletten! Ik heb er altijd spijt van gehad dat ik het Gwen Stefani palet niet in huis heb gehaald. Zelf experimenteer ik wel eens graag met kleur, maar ook niet elke dag. Meestal kies ik ook voor kopertinten of een roze kleur.

 11. Anjuli Dobbelaere Beantwoorden

  Ik ben het helemaal eens met het feit dat duur niet perse kwalitatiever wil zeggen. Soms kan ik echt verzot zijn van een drugstore product die ik verkies boven een duurdere versie. Leuke blogpost!

 12. Rinette Beantwoorden

  Ik draag niet zo vaak oogschaduw, maar als ik het wel op doe, dan ook kopertinten. Passen eigenlijk bij elke outfit wel mooi.

 13. Lotte Beantwoorden

  Ik ben in het algemeen een oogschaduw hoarder haha. Ik heb denk ik ook wel alle kleuren van de regenboog (x10 minstens!) maar mijn liefde ligt bij warme tinten en dan vooral de bruine, oranje en cranberry kleuren op het moment. Ik hoop dan ook snel de 2 nieuwe palettes van NYX te kunnen halen in de kleuren warm rust en sugar high.

 14. Emmy Beantwoorden

  De Catrice heb ik zelf ook gekocht en bevalt me prima. Voor de dag en de avond kan je er goed mee combineren vind ik.

 15. Lodi Beantwoorden

  De NYX Full Throttle Palette in Daring Damsel vind ik echt heel mooi en zijn ook e kleuren die ik nu ook veelal gebruik. Toen ik jong as deed ik nog wel aan ‘wilde’ kleuren maar dat is een beetje over. Deze vind ik heel moor!

 16. Mjay Beantwoorden

  Die 2 van NYX wil ik ook zeker nog eens proberen! Leuk om zo een overzichtje te zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *