MUST BUY | Van deze handcrèmes krijg je de poezeligste handjes

handcrème

Het koude weer is vaak een echte aanslag op je huid. Bij mij zijn het voornamelijk de handen die het nogal zwaar te verduren krijgen. Mijn oplossing hiervoor is poepsimel: handcrème to the rescue! Mijn handtas puilt steeds uit van tubes en potjes voor probleemjes allerhande: van een lippenbalsem (of vier) tot een handcrème (of vijf). Door de jaren heen, heb ik al veel verscheidene merken getest. Graag deel ik dan ook mijn favorieten met jullie. Klaar om de poezeligste handjes van het westelijk halfrond de jouwe te noemen?

Hét merk dat ik meteen associeer met hand-en lichaamsverzorging, is Rituals. Eind vorig jaar verwende ik mezelf met een adventskalender van het merk. Uiteindelijk kon ik dus 24 producten testen, waaronder de Ritual of Dao Night Balm. Wat ik je kan vertellen over deze tube? Eigenlijk niet heel veel: hij werkt én ruikt gewoon prima. Meer moet dat niet zijn, toch? De geur is moeilijk te beschrijven, de website van Rituals leerde me dat de handcrème extracties van witte Lotus bevat. Veel zal dit hoogstwaarschijnlijk niet verduidelijk. Mijn tip: ga bij je volgend shoppingtripje eens langs in een Rituals filiaal en oordeel vooral zelf.

Wil je jezelf eens flink in de watten leggen? Dan is een luxueuze handcrème van het iconische Chanel misschien wel iets voor jou. Toegegeven: ik zou zelf niet zo snel €49 neertellen voor handverzorging. Mijn moeder kreeg deze echter cadeau en – sympathiek als ik ben – wilde ik absoluut wel een keertje voor proefkonijn spelen en de handcrème aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen. Ja hoor, deze doet het prima! Bovendien ziet de crème er ook bijzonder en waardevol uit – heel on-handcrèmeachtig (als dat al een woord is). Lekker ruiken kan ie ook: denk aan een hele frisse, bloemige geur die me doet denken aan de lente.

Niet bereid zoveel centjes te spenderen aan een eerder ‘luxeproduct’? Hema has got you covered. Het Nederlandse merk brengt ieder jaar opnieuw handcrèmes uit in een nieuw, vrolijk jasje. Ik vind het bijzonder moeilijk deze te weerstaan wanneer een shoppinguitje me naar Hema brengt. De handcrèmes van Hema bevallen me steeds prima. Qua geur kan je kiezen uit een aantal verschillende opties. Ga eens langs en kies wat jou het beste bevalt. Voor iets meer dan €2 maak je je handen gehydrateerd én blij.

Mijn handen ook naar mijn favoriete parfum laten ruiken? Daar zeg ik geen neen tegen. Jep: ook Viktor&Rolf gingen druk aan de slag in hun laboratorium om een handcrème op ons los te laten. Het resultaat mag gezien, geroken en gevoeld worden. Met Flowerbomb Bomblicious Hand Cream worden je handjes in een handomdraai (punt intended) gevoed én omgeven door een heerlijke geur. Perfect kerstcadeautje voor zij die houden van bloemige geuren en fijne, designerspulletjes.

Diptique ken je misschien vooral van de bekende geurkaarsen. Het merk heeft echter veel meer dan enkel kaarsen in het gamma. De Eau Rose Hand Cream, bijvoorbeeld. Een verrassing is de geur allicht niet: de handcrème ruikt – inderdaad – naar rozen, stiekem één van mijn favo geuren. Niet moeilijk dan ook dat ik helemaal weg ben van deze bleke tube. Ook deze is een prima kerstcadeautje of – natuurlijk – een kleinigheidje om jezelf eens letterlijk in de bloemetjes te zetten. 

Ook een échte koukleum? Dan zijn deze musthave spulletjes ook misschien wel wat voor jou.


Een gedachte over “MUST BUY | Van deze handcrèmes krijg je de poezeligste handjes

  1. Heidi Beantwoorden

    Ik zelf gebruik meestal de die van Rituals, vind ik zo heerlijk.
    Die van Niveau vind ik ook steeds goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *