WOW! | Met deze tips tover je je tuintje om in een aardsparadijs

De eigen tuin is gegarandeerd één van de fijnste plekjes om te vertoeven. Of deze nu klein of groot is, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Er is immers niet veel nodig om er iets gezelligs van te maken. Met wat creativiteit, de juiste meubelen en sfeervolle accessoires kom je al een heel eind. Lees snel verder en ontdek 4 tips om jouw kleine(re) tuin te transformeren in een urban paradijs.

GOEDE VOORBEREIDING

Ben je nog volop in het (ver)bouwproces? Dan zijn duidelijke plannen altijd handig. Stel jezelf vragen om een duidelijk beeld van jouw toekomstige tuin(tje) te krijgen. Wat moet er nou echt in de tuin komen? Heb je liever veel of weinig groen? Zit je liever aan een eettafel of ben je toch liever aan het loungen? Ga ook na welke planten bij de tuin passen en bekijk waar ze het beste kunnen staan. Lichtere planten zorgen voor breedte, terwijl donkere planten diepte aanbrengen. It’s all up to you!

JUISTE MEUBELEN

Bij een kleine tuin moet je vaak noodgedwongen keuzes maken, zo ook wat meubilair betreft. Geen vrees! Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden voorhanden. Neem bijvoorbeeld een picknicktafel. Deze is erg praktisch: het hele gezin kan aan de tafel zitten om bijvoorbeeld lekker te dineren zonder dat dit te veel ruimte inneemt. Bovendien is het ook bijzonder hip.

HOU HET EENVOUDIG

Een kleine tuin ziet er al snel druk uit. Dit komt vaak door de vele elementen die zijn toegevoegd in een kleine ruimte. Om de drukte tegen te gaan, kun je het volgende doen. Kies voor een organisatie in de tuin, met veelal dezelfdekleuren en symmetrie. Een symmetrische tuin geeft rust en zorgt voor een strakke uitstraling. Symmetrie speelt een grote rol in het groter laten lijken van de tuin. De tuin lijkt langer en er wordt gespeeld met de diepte. Soms moet de keuze gemaakt worden tussen wél een stuk(je) gras of geen gras. Geen gras is eenvoudiger, maar past een tuin die volledig is bestraat wel bij jou? Als jij je hand niet omdraait voor regelmatig het gras maaien is een stuk gras in rechte lijnen prima in een knusse kleine tuin te realiseren. Jouw tuin moet zich aanpassen aan jouw wensen en noden, niet omgekeerd.

DE JUISTE ACCESSOIRES

Is je tuin klaar maar ziet het er nog een beetje kaal uit? Tuinaccessoires bieden dan de ideale oplossing. Denk, bijvoorbeeld, aan kleurrijke sierkussens of een mooi opgemaakt dienblad met kaarsen op tafel. Hiermee breng je gezelligheid naar je eigen tuin. Een sierlijke lichtslinger brengt ook veel sfeer met zich mee. Hang deze op in het verlengde van de tuin om je tuin langer te laten lijken.

Voilà, tips genoeg denk ik zo! Klaar om aan de slag te gaan?

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *