Interior Inspiration #4: Halloween (+ Recept Pompoentaart!)

12033363_10207893738204195_383382542_n

The scariest time of the year nadert met rasse schreden, happy me! Ik hou er enorm van om mijn interieur aan te passen aan de tijd van het jaar; oktober staat bij mij dan ook steevast synoniem voor het verwelkomen van anything spooky! Heksen, pompoenen, vampiers, geesten.. Stuk voor stuk zijn ze hartelijk welkom ten huize yours truly.

De mogelijkheden voor Halloween decoratie zijn ein-de-loos! Maak het lekker knus met enkele kaarsjes die helemaal horror-proof zijn (denk aan doodshoofdjes, spoken), pluk enkele oranje of gele bloemetjes of hang snel een toffe slinger op en hopla, Halloween est arrivé!

12048746_10207894139174219_1967116738_n

Ik besloot all out te gaan wat betreft oranje, gele en rode tinten. Niks schreeuwt immers zo hard herfst (en Halloween) als deze drie kleuren. De lampionnetjes kocht ik onlangs bij Ava, de paddestoelkaarsjes komen van Tiger en de grote oranje kaars vond ik vorig jaar bij Ikea. De blaadjes die mooi verspreid liggen op het tafeltje, kan je dan weer vinden bij Action en maken het geheel absoluut af! De dennenappel lag letterlijk voor het grijpen in mijn tuin en maakt de herfstvibe nóg aanweziger.

Action is absoluut een winkel waar je heel wat toffe Halloween-spulletjes kan scoren en dit uiteraard voor een prikje. Spring dus zeker eens een keertje binnen als het bij jou ook begint te kriebelen om je interieur wat op te leuken in stijl van Halloween!

12048753_10207893627041416_1367053694_n

Bij een feestelijke aangelegenheid mag een taart obviously niet ontbreken! Helemaal in de Halloween sfeer én ook nog eens piece of cake om te maken (pun intended): ziehier het recept van superlekkere pumpkin pie!

Benodigdheden

 • 50 gram bruine suiker
 • 50 gram boter
 • 10 centiliter dikke room
 • 3 eieren
 • halve koffielepel kaneel
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • 1 schijf kruimeldeeg
 • 300 gram schoongemaakt pompoenvlees

Bereiding

Eerst en vooral snij je het pompoenvlees in blokjes. Een tip: ga nadat je de pitten er hebt uitgehaald zeker nog eens met een lepel langs de binnenkant om zo het donkere vlees en de overgebleven draadjes er ook nog uit te halen. Laat de pompoenblokjes 20 minuutjes stoven op een laag vuur (mét deksel) in 4 soeplepels water. Hierna plet je ze tot puree en laat het geheel verder stoven op een laag vuur om zo veel mogelijk vloeistof te laten verdampen. Voeg nu de suiker, boter, room, losgeklopte eieren en de kaneel toe. Bekleed een taartvorm met de schijf kruimeldeeg (met bakpapier), prik de bodem in met een vork en doe er de pompoenpuree in. Strijk de bovenkant glad en laat 35 minuten bakken in een warme oven op 200° C. Het geheel eventjes laten rusten is essentieel; reken hier een vijftal minuutjes voor uit.

TADAM!

11949671_10207894108973464_775803428_n

Naast taart, hoort bij Halloween uiteraard ook snoep, véél snoep. Als kind droomde ik ervan (stiekem nu nog steeds) om ooit eens een keertje te gaan trick or treat-en. Heel erg jammer dat deze Amerikaanse traditie beperkt blijft tot Amerikaanse bodem! Je kan je verdriet hieromtrent echter aanzienlijk verminderen door zelf wat snoepgoed in huis te halen en te integreren in je decoratie.

12048481_10207893750284497_745256631_n

Een winkel die -tegen mijn verwachtingen in- ook meegaat in de Halloween madness is H&M Home. Bij de kinderafdeling vond ik deze té schattige bordjes en servetten! Perfect om je pompoentaart op te verorberen als je het mij vraagt.

12071565_10207893750404500_2109789723_n

Bordjes + servetten: H&M Home

Blaadjes: Action

Paddestoelkaarsjes: Tiger

Grote oranje kaars: Ikea

Pompoenlampionnetjes: Ava

Kleine kaarsjes pompoen + doodshoofd: Action

Grote pompoen theelichthouder: Casa

Slinger: Action

Zijn jullie ook zo dol op Halloween?

Love,

Sofie Katelijne


23 gedachten over “Interior Inspiration #4: Halloween (+ Recept Pompoentaart!)

 1. Carolien - On a Healthy Adventure Beantwoorden

  Wat leuk die versiering! Ik hou ervan als je zo’n thema kan gebruiken als aankleding. Die bordjes zijn zo schattig, kijken of ik ze ook vind 😉

 2. Nilou Beantwoorden

  Wij gaan binnenkort onze collega’s verrassen met allerlei Halloween lekkernijen hehe, net zoals jij dat laat zien, leuk om te zien!

 3. Veerle - CreateShine Beantwoorden

  Wat ziet dat er allemaal leuk uit! <3

 4. Stephanie Beantwoorden

  Ah wat leuk zeg! Allemaal helemaal zo in thema, gaaf! 🙂

 5. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Ah! Wat ontzettend tof, die bordjes zijn geweldig! Zo leuk!

 6. Sas Beantwoorden

  Wat een super gezellig inspiratie! Wij gaan op mijn werk ook weer leuk aan de slag bij Halloween. bedankt dus voor de fijne inspiratie (en tips waar te koop)

 7. Naomi in Wonderland Beantwoorden

  Dit is echt SUPER leuk! Alles ziet er heel gezellig uit en perfect voor een thema feestje!

 8. Laura Beantwoorden

  Ah wat leuk! Ik ben dol op halloween

 9. Kiss & Make-up Beantwoorden

  Waauw, geweldig zo alles in thema, love it 😀

 10. debby Beantwoorden

  Vorig jaar heb ik mijn eerste halloween feestje gehad en hoewel ik niet van carnaval hou vind ik het verkleden als monster zo ontzettend leuk.

 11. Louise Beantwoorden

  Zalig! Die decoraties zijn allemaal echt leuk 😀

 12. Julie Beantwoorden

  Net wat ik nodig heb voor mijn Halloween feestje!! Super!

 13. Kirsty Beantwoorden

  Wat een leuke inspiratie! Ik vind Halloween ook wel heel leuk, ook al doe ik er niet heel veel mee. Snoep vind ik ook helemaal niet lekker haha, maar die taart lijkt mij dan wel weer lekker! 🙂 Ik heb nu trouwens al wel een Halloween Yankcee Candle waxtart aan; Witches’ Brew 🙂

 14. Florentine Beantwoorden

  Super leuk! Die pompoen taart wil ik sówieso een keer maken, want ik houd heel veel van pompoen!

 15. Angelique Beantwoorden

  Dat ziet er echt heel leuk uit! Ik hou van Halloween!

 16. floor Beantwoorden

  Wat een leuke spulletjes, het is inderdaad erg jammer dat halloween hier niet zo uitgebreid word gevierd! xx

 17. Vlijtig Liesje Beantwoorden

  Bij mij moet het nog wat meer gaan leven. Maar jouw blogpost helpt! Wat ziet dat er allemaal leuk uit. Komen er ook kinderen bij jou aan deur voor snoep?

 18. Grim&Glam Beantwoorden

  Ik geef je groot gelijk wanneer je zegt dat het jammer is dat Halloween hier vrijwel niet gevierd wordt. Sint Maarten is gelijk hetzelfde idee alleen dan zonder het horror thema. H&M verkoopt altijd super leuke accessoires vind ik! En de pompoentaart ziet er lekker uit 🙂

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Sint-Maarten wordt hier (bij mijn weten) ook niet gevierd! 🙁

 19. sammie Beantwoorden

  Oh wat een leuke spullies allemaal! Die oranje kaars vind ik ook gaaf!

 20. jeapiebel Beantwoorden

  Wat leuk dat je zo enthousiast al halloween verwelkomt, ziet er gezellig uit, heel creatief en kom helemaal in de sfeer van!

 21. Hannelore Beantwoorden

  Leuke decoratie!

 22. Annie Beantwoorden

  Ik ben reeds helemaal in de sfeer! Heerlijk griezelen cultiveren…leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *