HOW TO? | Met deze tips geniet je het gehele jaar door van je tuin

pergola

Het milde winterweer dat momenteel ons Belgenlandje verwent, doet bijzonder lenteachtig aan. Eerlijk? Zelf ben ik hier allesbehalve malig om. Ik heb het immers niet zo voor ijzige temperaturen en donkere dagen. Hoewel het bij mij meer dan ooit begint te kriebelen om naar buiten te trekken en te genieten van de voorzichtige zonnestralen, is vertoeven in mijn tuin of op mijn terras me momenteel toch nog wat te frisjes. Best jammer. Tijd spenderen te midden mijn eigenste fauna en flora brengt me tot rust en is een pak efficiënter dan een meditatieapplicatie op je mobiele telefoon. Dringend tijd dacht ik zo om een diepgaand onderzoek te voeren naar hoe ik niet enkel tijdens de lente en zomer maar ook gedurende de koudere maanden tijd buiten kan doorbrengen. Ik zocht en vond enkele tips and tricks om van jouw terras en tuin quasi het gehele jaar door dé vertoefplekjes te maken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

INVESTEER IN EEN OVERKAPPING

pergola

Jammer genoeg worden we in de België niet gespaard van neerslag. Ook tijdens een zomerse BBQ kan regen een ware pretbederver zijn. Een prima oplossing die je gegarandeerd droog houdt tijdens een gezellige get-together met vrienden en familie, is een pergola (i.e. een overkapping). Wanneer je denkt dat er enkel saaie en klassiek aandoende pergola’s te vinden zijn, sla je de bal volledig mis. Ga aan de slag met verscheidene materialen en voeg hang- of klimplanten toe voor een ware bohemian toets. Niet alleen zit je lekker droog en warm, jouw uitzicht wordt in één slag een stuk aantrekkelijker. Wanneer je trouwens liever écht afgesloten zit, kan je prima opteren voor glazen schuifwanden. Op die manier creëer je op een eenvoudige manier een veranda en heb je al helemaal geen last van wisselende weersomstandigheden.

Naast jezelf, hou je ook jouw auto graag droog en beschut. Hiervoor zijn carports de perfecte oplossing. Nooit geen last meer van beslagen autoruiten of vorst? Teken ik gerust voor.

DOE HET MET TUINVERWARMING

warmtelampen

Laat je niet verrassen: ook een zomeravond kan behoorlijk frisjes worden. De manieren om het gehele jaar door een aangename temperatuur te garanderen in je tuin zijn eindeloos. Ga voor een vuurkorf of opteer voor een warmtelamp. Tegenwoordig vind je tal van apparaten met ingebouwde speakers. Op deze manier kan je lekker shaken op de muziek zonder te bibberen van de koude. Klinkt perfect!

ZORG VOOR VOLDOENDE LICHT

lampjes

Licht is een absolute must, zowel binnen- als buitenshuis. De perfecte combinatie van sfeerlicht en functioneel licht, zorgt voor een gezellige plek waar je je op een comfortabele manier tegoed kan doen aan het lezen van een boek. Dit zowel tijdens de donkere wintermaanden als tot een stuk in de nacht tijdens de zomer. Ook verlichting kan je volledig aanpassen naar jouw eigen smaak. Romantische ziel? Ga dan voor gezellige lampionnetjes die jouw tuin of terras omtoveren tot een verlicht sprookje. Voor zij die het liever wat stoerder en strakker hebben, is er ook voldoende keus.

Tips genoeg om ook van jouw tuin en terras heerlijke plekjes te maken bij koeler weer. Onthou: het buitengedeelte van jouw huis is veeleer een verlengstuk van jouw smaak en kan naadloos aansluiten bij jouw behoeftes. Wil je het ook binnen graag volledig naar jouw zin maken? In dit artikel vind je enkele handige trucjes om jouw huis te transformeren in een permanente vakantiewoning. There’s no place like home!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *