HOTSPOT | Heerlijk frietjes eten bij ‘Patatak’ in Brussel

Geen betere manier om van een slechte bui af te komen dan je tegoed te doen aan een lekker pak knapperige frietjes. Niet? Mijn humeur kikkert er alvast ogenblikkelijk van op. Frituren genoeg in België, da’s een feit. Eéntje waarbij men volledig biologisch en homemade werkt, is echter altijd een leuke (en lekkere!) bonus. Meet Patatak: ook wel het nieuwe Brusselse frietjesparadijs. Ik ging de gefrituurde lucht opsnuiven en rook dat het goed was.

Wat?

Bij Patatak beschouwen ze frietjes (geheel terecht!) als een echte nationale schat. Bevroren of voorgesneden varianten? Geen denken aan! Patatak werkt steevast nauw samen met kleine Belgische producten die oprecht gelukkig worden van onze langwerpige Belgische trots. Bovendien is zowat de helft van de kaart veganistisch. Smullen zonder enige vorm van schuldgevoel dus.

De frietjes worden elke ochtend met de hand gesneden en vervolgens ondergedompeld in runderolie. En natuurlijk, zoals de traditie het verlangt, worden ze twee keer gebakken, om een onweerstaanbare knapperigheid en malsheid te verzekeren. Het resultaat mag er zijn: frietjes op basis van 100% biologische, Belgische aardappelen. Leuk extraatje: ook zoete aardappelfrietjes (mijn persoonlijke favoriet) zijn voorhanden. Score!

Lekkere (zoete aardappel) frietjes, allemaal goed en wel maar een droge friet smaakt toch niet zoals het hoort. Goed nieuws: Patatak voorziet ook verscheidene homemade sausjes. Perfect om jouw frietjes in te doppen vooraleer ze te verorberen.

Waar?

Sint-Gillisvoorplein 31, 1060 Sint-Gillis


Een gedachte over “HOTSPOT | Heerlijk frietjes eten bij ‘Patatak’ in Brussel

  1. Elke Beantwoorden

    Ziet er heel goed uit! Ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *