GEZOCHT EN GEVONDEN! | De leukste sneakers voor onder je zomerjurkje

Eén ding staat buiten kijf in modeland: trends komen en gaan. Eventjes terugspoelen naar de jaren negentig waar torenhoge buffalo’s, neonkleurige leggings en olifantenpijpen hoogtij vierden. Jep, inderdaad: we hoeven zeker niet altijd even malig te zijn om het plotse verdwijnen van modetrends. Mocht ik, echter, moeten pleiten voor het behouden van één enkele trend (als je het al een trend kan noemen), moet ik niet lang peinzen: sneakers! Het handige aan deze lieverds is niet alleen dat ze in alle soorten, kleuren en maten voorhanden zijn, maar ook dat je ze ein-de-loos kan combineren. Rok, broek, jumpsuit, maxidress? Sneakers kunnen altijd. Ik ben sinds kort vooral fan van de combo sneakers/jurkje. Aangezien bij een nieuw seizoen, een nieuwe garderobe hoort, moest ik – uiteraard – op zoek naar enkele newbies die prima combineerbaar zijn met een zomers (maxi)kleedje. Graag voorzie ik ook jou van wat broodnodige sneakerinspiratie. Happy shopping!

Ik herinner het me nog alsof het gisteren was: in de zomer van 2006 liet Lily Allen popsong ‘Smile’ los op de wereld. Om het deuntje te promoten, werd er een bijhorende clip geschoten waarin Allen, maxidress én sneakers incluis, huppelde door de straten van Londen en kwajongenstreken uithaalde om zich te wreken op haar vriendje. Die laatste nam het niet zo nauw met trouw. Niet alleen had Lily een monsterhit te pakken, ze liet ook vele mensen kennis maken met een hippe manier om sneakers te combineren: onder een lange jurk. Ikzelf heb Miss Allen vroeger nooit nageaapt, maxi-jurkjes waren niet zo mijn ding en echt wild was ik niet van de combinatie met de sneakers. Wél bewonderde ik haar voor haar eigen stijl. Eentje die zich niks aantrekt van wat anderen vinden. Hoewel de liefde duidelijk eerder traag op gang kwam, ben ik inmiddels trotse eigenaar van meer sneakers dan ik nodig heb. Zoals je in de inleiding reeds vernam: tegenwoordig durf ik ze wél te combineren met een lange jurk of rok. Meer nog: ik ben volledig verknocht aan deze combinatie.

Nu het zonnetje steeds meer begint te schijnen, wordt het dringend tijd een nieuw paar sneakers in huis te halen dacht ik zo. De zoektocht naar de perfecte sneakermaatjes loopt echter niet altijd over rozen. Iets met een té groot aanbod en bijgevolg het bos niet meer zien door de bomen. Om onze zoektocht een tikkeltje eenvoudiger te maken, is er nu een speciale zoekmachine volledig gewijd aan sneakers te vinden op het web, Sportshowroom genaamd. Topidee als je’t mij vraagt! De website bundelt enkele bekende sneakermerken en heeft schoenen in de aanbieding voor zowel dames, heren als kinderen. Je kan eenvoudig op geslacht, merk, maat, prijs én kleur zoeken.

Ik snuisterde eventjes rond op deze digitale sneakermarkt en koos de leukste paren uit om mijn zomer een stuk rooskleuriger (en comfortabeler) te maken. Sowieso dat er ook wat leuks naar jouw smaak tussenzit. Shop ze!

sportshowroom

1: Adidas Campus ADV

2: Adidas Supercourt 

3: Nike Daybreak 

4: Nike Airforce 1'07 

5: Nike Air Force 1 GORE-TEX

6: Adidas Advantage Base

7: Adidas Busenitz Vulc II

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *