GETEST | Gratis styling (Zalon) door Zalando

Uren aanschuiven bij muffe paskamers is de laatste jaren absoluut niet meer noodzakelijk. Met fashionable webshops als, bijvoorbeeld, Zalando en ASOS kan je je kledingkast iedere dag van een nieuw item voorzien zonder één voet buiten de deur te zetten. Omdat de concurrentie inmiddels best groot is, schakelen bepaalde webshops een versnellingetje hoger: persoonlijke stylingservices werden recentelijk geïntroduceerd en ook Zalando springt op deze kar met ‘Zalon’ die sinds vorig jaar ook in ons Belgenlandje beschikbaar is! Het werd dringend tijd om deze service zelf eens uit te testen, vind je ook niet?

Zalon quoi?!

Zalon bestaat stiekem al sinds 2015 maar werd, zoals reeds vermeld, pas vorig jaar bij ons geïntroduceerd. Kort gezegd: Zalon is een online stylingservice waarbij consumenten gratis kledingadvies kunnen verkrijgen van een echte expert op het gebied van mode. Er wordt telkens een persoonlijke selectie gemaakt uit meer dan 1500 merken. De box met spulletjes die de stylist voor je uitzocht wordt gratis thuis opgestuurd. Je dient pas te betalen wanneer je beslist hebt welke spulletjes je wilt houden en welke je wilt terugsturen.

Zo werkt het!

Als eerste dien je je eigenste stijlprofiel te bepalen. Geen nood, je wordt geholpen door middel van tal van vragen die je dient te beantwoorden. Je kan in je styleprofiel aanklikken wat je mooi vindt, welke kleuren je goed staan en of je een voorkeur hebt voor bepaalde merken. Ook wordt je gevraagd wat je precieze budget is, handig want zo hou je het uiteindelijke kostenplaatje goed in het oog. Als je wilt kun je ook met je stylist bellen voor een nog completer plaatje. Hoe completer je styleprofiel des te pakkender je outfit. Upload foto’s van jezelf of van stijlen die je bevallen, op basis daarvan gaat de stylist voor jou shoppen. Daarna mailt de stylist je een voorproefje van de outfit die hij of zij voor je heeft voorbereid. Met deze ‘outfit preview’ kun je de kledingstukken goed- of eventueel afkeuren. De stylist neemt deze feedback ter harte en past hier en daar enkele items aan. Wanneer alles klopt stuurt de stylist je de outfit(s) op. Een kleine week later ontvang je je bestelling op het door jou gekozen adres. De box bevat in totaal twee perfect gestylde outfits inclusief enkele accessoires (denk aan een juweel of een sjaal). In de box vind je ook een mapje terug met stylingtips van je stylist. Na ontvangst heb je twee weken de tijd om alles aan te trekken en te bepalen welke items een plekje krijgen in je kledingkast. De spulletjes die je niet wil houden, kan je gratis terugsturen.

Mijn mening

Toegegeven: het duurde best wel een poosje om mijn stijlprofiel te vervolledigen. De éne na de andere vraag werd op me afgevuurd en na enige tijd was ik zelf niet meer zeker van wat ik nu wél of niet wilde. De vragenlijst correct en zo precies mogelijk invullen loont natuurlijk wel de moeite: hoe meer details de stylist van jou kent, hoe persoonlijker ze met de gegevens kunnen omgaan. Ook struinde ik het wereldwijde web af om coole fashion inspiratie te vinden om zo mijn voorkeuren nog een tikkeltje meer in de verf te zetten. Na een dag of drie kreeg ik al een selectie van de door mij gekozen styliste (Esther) toegestuurd. Wild was ik er niet meteen van. Ik vond het geheel nogal braafjes en had toch gehoopt op iets gewaagdere combinaties. Het meeste fan was ik van de jas die ze voor me had uitgekozen: een lang, camelkleurig model van Dorothy Perkins. Bijzonder stijlvol, echt gemaakt voor mij. Ik stuurde mijn feedback door en de volgende dag reeds kreeg ik een berichtje dat mijn box werd ingepakt. Het feit dat je de selectie van de stylist slechts één enkele keer kan bijsturen, vind ik het enige minpuntje aan Zalon. Ik wist, met andere woorden, niet wat de styliste nu precies had aangepast en welke items uiteindelijk in mijn persoonlijke box beland waren.

De volgende twee looks zijn uiteindelijk de uitverkorenen geworden:

Eindoordeel

Ik besloot uiteindelijk om enkel de ringen te houden van deze selectie. De maten van enkele items waren immers jammer genoeg niet optimaal en de box was voor mij eerder als ervaring bedoeld dan iets anders. Op zich vind ik het al bij al helemaal geen slechte opties. Zalon by Zalando is wat mij betreft dan ook zeker en vast een aanrader te noemen. Niet alleen voor zij die graag eens kledingadvies krijgen van een professioneel iemand maar ook voor mensen die het eens over een totaal andere boeg willen gooien op kledinggebied. Gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie zijn de sleutelbegrippen van Zalon. Wanneer het terug wat warmer wordt en ik mijn kleerkast opnieuw zal aanpassen aan de stijgende temperaturen, doe ik zeker nog eens beroep op de stylingservice!


15 gedachten over “GETEST | Gratis styling (Zalon) door Zalando

 1. dresses and daisies Beantwoorden

  Op zich niet slecht dat ze meegaan met je stijl, want als je echt iets out of de box krijgt (see my joke there…), dan is de kans groot dat je het niet gaat dragen. Ik ben wel fan van de selectie. Vooral van de jas. Helaas heb ik al veel jassen… 🙁

 2. Nele | Pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Blij hier een blogpost over te lezen 🙂 (maar je wist al dat ik curieus was hé !) Ik wilde het ook eens testen, maar was een beetje bang dat ik alles moest aankopen als ik beroep deed op deze service. Duidelijk niet alles gelezen! oeps! 🙂 Wel goed dat je ook kan terug sturen, maar idd wel jammer dat je maar één keer kan bijsturen. Ondanks dat, vind ik de outfits wel heel leuk, die zou ik ook nog wel willen 🙂 Dus, over het algemeen toch wel positief hé? Mmmm, mss dat ik het binnenkort toch ook eens durf, voor m’n verjaardag ofzo 🙂

 3. Ann Beantwoorden

  Leuk! Ik teste er net ook één 😉
  Fijne outfits koos je!

  Groetjes,
  http://www.lieveke-en-zus.blogspot.be

 4. Lindsey Beljaars Beantwoorden

  Grappige service maar toch niet echt iets voor mij denk ik

 5. Louise Beantwoorden

  Ik had al over een gelijkaardige service voor mannenkledij gehoord maar vind het leuk dat ik nu zelf ook zoiets ter beschikking heb! Vind het soms moeilijk om voor volledige outfits te shoppen dus ik ga dit zeker eens uitproberen 🙂

 6. Eva Beantwoorden

  Ik kende deze service helemaal niet! wat grappig 🙂 Dat wil ik wel eens proberen. Wel ben ik het met je eens dat de keuzes van de stylist braaf zijn. Zo’n streepjes shirt of een broek met met sneakers kan iedereen wel bedenken.

 7. The lemon kitchen Beantwoorden

  Oh ik moet het ook eens gaan bekijken!

 8. Haydée Beantwoorden

  Het geheel is leuk, maar oogt nog steeds vrij braafjes. Als je dat had aangegeven als feedback zou ik verwacht hebben dat de items iets gedurfder werden. Maar het lijkt me al bij al een leuke service om eens uit te testen als je wat minder inspiratie hebt. Ben je verplicht om een volledige outfit (dus ook met extra accessoires) te laten samenstellen, of kan je ook alleen om een jurk met een paar pumps vragen bijvoorbeeld?

 9. priscilla Beantwoorden

  Hmm, het kan handig zijn maar het is niet echt iets voor mij. Ik hou zelf van winkelen en ben ook erg kieskeurig dus ik doe het liever zelf.

 10. Tamara Beantwoorden

  Ik vind meestal dat ik eruit krijg niet past bij wat ik altijd draag of zou willen dragen

 11. Marsha Beantwoorden

  Dit lijkt me niks voor mij. Ik ben zelf al heel moeilijk met kleding voor mezelf kopen, laat staan als iemand anders dat doet.

 12. Nicole Orriëns Beantwoorden

  De tijdsinvestering die het eerst vraagt schrikt me een beetje af, maar het advies lijkt me wel heel leuk om te krijgen.

 13. Stiglitzandglam Beantwoorden

  Fijn om een niet-gesponsorde post te lezen! Was al heel benieuwd naar deze service en wilde hem al een tijdje eens proberen, maar was bang dat het te duur was (je krijgt immers een volledige set toegestuurd en een volledige outfit tikt natuurlijk aan) . Ik zie vaak reclames van Zalon op instagram en vind het dan altijd jammer dat ik niet kan doorklikken om de bewuste outfit of stukken ervan te kopen, want het ziet er vaak echt wel goed uit! Moet wel zeggen dat ik de outfits die ze voor jou uitgezocht had, wel niet overdreven creatief of origineel vind. Die stukken/combinatie had je ongetwijfeld ook zelf bij elkaar kunnen leggen…

 14. Marion Beantwoorden

  Grappig dat je je stijlprofiel kan samenstellen. Ga ik ook eens doen.

 15. Claudia Beantwoorden

  Ik koop al jaren spullen bij ASOS. Ik vind dat zo’n geweldige webshop met zoveel geweldige items. Ik slaag daar bijna altijd. Ik kijk vooral bij de jurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *