GETEST | Ik logeerde in het duurste hotel van Gent: aanrader of doe toch maar niet?

1898 the post

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar mijn bucketlist barst van de toffe ideëen en zaken die ik gedurende mijn leven wil realiseren en ondernemen. Logeren in een poepchique hotel stond ergens in de top tien en mag sinds vorige week geschrapt worden. Tijdens de herfstvakantie boekte ik immers een overnachting in één van de duurste (en mooiste!) hotels van Gent: 1898 The Post. Was deze ervaring positief of zou ik in de toekomst nooit meer zoiets doen? Lees snel verder en ontdek er alles over.

WAT?

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B3r1-jmlSzp/ hidecaption=true]

De Gentenaars onder jullie zijn vast wel bekend met dit hotel. 1898 The Post is – zoals de naam reeds verraadt – gevestigd in het oude postkantoor op de Korenmarkt. Het kader is dan ook écht fenomenaal te noemen. Alles in het hotel ademt de sfeer van weleer en bezorgt je een gevoel van luxe en elegantie. In totaal heeft dit hotel 38 gastenkamers die stuk voor stuk ingericht zijn in een warme stijl met hoge plafonds en antiek meubilair. Het hotel (toen dus nog postkantoor) werd gebouwd eind 19e eeuw ter ere van de wereldtentoonstelling van 1913 en is een mix van neo-gotiek en neo-renaissance. Een leuk extraatje is de cocktailbar ‘The Cobbler’. Hier kan je genieten van heerlijke drankjes, ook wanneer je niet in het hotel verblijft maar gewoon op stap bent in Gent.

MIJN ERVARING

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BxPLIRwjzif/ hidecaption=true]

Ik moet zeggen dat ik vrij hoge verwachtingen had bij aankomst. Normaliter ga ik qua hotels voor de middenmoot: niet té goedkoop maar zeker ook niet té luxueus. Deze overnachting was dan ook lichtjes uit mijn comfort zone maar hey, alles voor die bucket list!

Het inchecken verliep vlekkeloos: de receptionist was heel vriendelijk en behulpzaam. Het feit dat hij onze boeking een upgrade gaf en we bijgevolg een suite kregen, had uiteraard ook een goede invloed op ons humeur. De kamer die we toegewezen kregen, had jammer genoeg geen zicht op de Korenmarkt of Graslei maar op de Sint-Michielshelling. Een lichte teleurstelling maar de inrichting van de kamer zelf, maakte heel veel goed. Ik schreef het hierboven reeds: alle gastenkamers zijn smaakvol ingericht en dompelen je echt onder in de sfeer van weleer. Denk: oude foto’s aan de muren, kwaliteitsvolle materialen, leuke accessoires. Leuk extraatje: sommige van deze spulletjes kun je effectief ook aanschaffen. Ook de badkamer was volle-dig up my street door de ruime regendouche, het mooie bad én het gebruik van marmer. Jep: kamer meer dan goedgekeurd!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BwoZcWjjg7p/ hidecaption=true]

Na een nacht heerlijk slapen, was het tijd om ons op het ontbijtbuffet te werpen. Dit ontbijt werd geserveerd in de ruimte die ’s avonds dienst doet als cocktailbar ‘The Cobbler’. Het ontbijt was tiptop in orde met verse croissantjes, fruit en een eitje gemaakt zoals jij het wenst. Je ziet de kokkin letterlijk voor je ogen jouw creatie bakken. Aanrader!

[instagram url=https://www.instagram.com/p//B4R7ZbQAZOy/ / hidecaption=true]

Na genoten te hebben van het uitgebreide ontbijt, checkten we uit. We lieten onze bagage achter om nog eventjes de Gentse economie een flinke boost te geven.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B4R7ZbQAZOy/ hidecaption=true]

PROS

+ ligging: centraler kan je gewoon niet zitten. Gevestigd op de Korenmarkt, is dit hotel de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in Gent. De centrale ligging impliceert ook prachtige uitzichten. Wakker worden met zicht op de Graslei. Jep: heaven is effectief a place on earth.

+ kader: Wanneer je net als ik een echte sucker bent voor architectuur en interieur, is dit hotel vast en zeker iets voor jou. Voor mij persoonlijk voelde het echt aan als een middeleeuws sprookjeskasteel met veel kantjes en hoekjes. Iedere keer wanneer je in de gangen loopt, ontdek je iets nieuws.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BwJo7nTlwKi/ hidecaption=true]

+ faciliteiten: zoals je reeds kon lezen hierboven, huisvest 1898 The Post cocktailbar ‘The Cobbler’, intussen een begrip in Gent. Naast de befaamde ‘The Cobbler’, is er ook nog de ‘Honesty Bar’. Deze bevindt zich onder één van de torens. Principe is eenvoudig: hier kan je in alle rust jezelf een lekker drankje inschenken om jouw consumptie hierna te noteren op een blaadje papier. Honesty is key. Deze bar bevond zich vlakbij onze kamer en biedt een prachtig uitzicht op de Korenmarkt. Het hotel biedt trouwens ook een heuse ‘afternoon tea’ aan, iets wat mij – als echte Anglophile – heel gelukkig maakt. Nog een kleinigheidje wat me ook gelukkig maakt: op het nachtkastje lag een stadsgids boordevol tips om je verblijf in Gent nog aangenamer te maken. Een leuk detail dat echt wel het verschil maakt.

+ personeel: heel vriendelijk personeel. Duidelijk goed getraind en mensen die hun job graag uitvoeren en het jou echt naar je zin willen maken.

CONS

– prijs: tja. Logeren in het duurste hotel van de stad heeft uiteraard een bepaald prijskaartje. Voor één overnachting betaal je al snel rond de €200. Goedkoop? Nope. Eerlijkheidshalve moet ik hier wel bijvertellen dat je écht wel wat krijgt voor je geld. Voor mij persoonlijk ‘bucketlist material’, niet iets wat ik iedere week (of maand) zou doen.

Deze ervaring was dik geslaagd. Ik zou een nachtje toerist spelen in jouw eigen stad dan ook zeker aanraden. Op de één of andere manier voelde ik me écht op vakantie tijdens mijn overnachting in 1898 The Post en keek ik met een andere bril naar de stad waar ik geboren en getogen ben. Logeren in een prachtig hotel, maakte de ervaring nog unieker.

Op zoek naar leuke adresjes in Gent om te winkelen en eten? Lees dan zeker dit artikel eens.


Een gedachte over “GETEST | Ik logeerde in het duurste hotel van Gent: aanrader of doe toch maar niet?

 1. Heidi Beantwoorden

  Echt waar, nu sta ik gewoon verbaast naar het scherm te kijken.
  Wauw deze wist ik totaal niet, ik wist dat der vroeger een postkantoor was maar dat het een hotel is geworden wist ik helemaal niet.
  Ik zelf ben in Gent geboren en naar school geweest.
  Ik reed elke dag met de lijn der voor bij en toch wist ik het niet.
  Bedankt om met ons te delen, het lijkt me een geweldige hotel te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *