DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Utrecht om vingers en tenen bij af te likken

Al jaren hoor ik van steeds meer mensen dat Utrecht een bijzonder aangename bestemming is voor een weekendje weg. Het werd dringend tijd om te checken of zij het bij het rechte eind hadden, leek me. De eerlijkheid gebiedt me te bekennen dat ik aanvankelijk quasi niks wist over deze Nederlandse stad. Aantal kilometer rijden vanuit Gent? Bezienswaardigheden? Ik kon op geen enkele van deze vragen een zinnig antwoord geven. Tot nu! Begin januari startten we de motor van onze wagen richting Utrecht, klaar om de fijnste eetstekjes uit te zoeken en aan een uitgebreid onderzoek te onderwerpen! Kriebelt het om binnenkort te citytrippen? Warning: Jouw maag zal snel beginnen knorren na het lezen van deze post. Dit zijn de lekkerste adresjes in Utrecht!

 • The Streetfood Club

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bs4_22Mhs8o/ hidecaption=true]

Naar verluidt ‘dé nieuwe hotspot’ in hartje Utrecht. Toegegeven: het eten is hemels maar enkel en alleen al voor de prachtige inrichting (denk: veel roze, veel cactussen, veel blingbling) moet je dit plekje eens met een bezoekje verblijden. Typisch Nederlandse kost is hier niet aan de orde. Centraal bij The Streetfood Club staat immers ‘shared dining’, oftewel relatief kleine porties die bestemd zijn om te delen. Mij geen probleem: op deze manier kan je lekker veel gerechtjes uitproberen! Mijn persoonlijke favo? Zonder enige twijfel ‘frietje rendang’ (zoete aardappelfrietjes met rundervlees, radijs en Deense kaas). Delish! 

Janskerkhof 9

 • Popocatepetl The Mexican

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BtvxvG2F40D/ hidecaption=true]

Met een Mexicaantje maak je me altijd gelukkig. Geldt voor jou hetzelfde? Bij Popocatepetl (no worries: ik kan dit woord ook niet uitspreken) kan jouw zuiders hartje een sprongetje maken van geluk. Op de kaart staan typisch Mexicaanse gerechten zoals taco’s, fajita’s en burrito’s. Heerlijke cocktails (zoals, uiteraard, margarita’s) kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. De bediening is vlot en reuzevriendelijk, het eten overheerlijk. Aya Caramba!

Nobelstraat 163

 • Lewis Book Café

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BepyKXnANQu/ hidecaption=true]

Bij dit gezellige cafeetje kan je terecht voor een zogeheten ‘walk in high tea’. De beste uitvinding ooit als je’t mij vraagt. Smullen van talrijke Britse lekkernijen is poepsimpel hier: je kiest het formaat van etagère en loopt daarna langs de speciale high tea bar om je favoriete snacks uit te zoeken. Sweet or savory: it’s all up to you! Geen fan van een Brits theekransje? Opteer voor een decadente freakshake of een heerlijk klassieke cappuccino. 

Achter Clarenburg 39

 • Croquetten Boutique

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BsxZkQAhI5J/ hidecaption=true]

Een eetstekje volledig gewijd aan de kroket? Jep, de hemel is effectief a place on earth. In toto kan je hier kiezen tussen acht verschillende kroketjes. Vegetariërs, veganisten, vis- en vleesliefhebbers, voor iedereen is er voldoende keuze. Zelfs voor de zoetekauwen onder jullie is er een passende kroket. Mijn favo? De Hollandse garnaal & zeekraal kroket. Ik durf wedden dat het water je al in de mond komt. Ohja: je kan ook een doosje kopen mee te nemen en later af te bakken. Het krokettenfeestje gaat thuis dus lekker verder!

Bakkerstraat 7

 • Teds

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BtAjS_xBwyG/ hidecaption=true]

Bij Teds kan je brunchen de gehele dag door. Ja hoor, dat heb je goed gehoord. Van Franse croissantjes tot een stapel American pancakes. De kaart is bijzonder uitgebreid: iedereen komt hier dan ook gegarandeerd aan z’n trekken. Aangename bonus: je brunchbordje kan indien gewenst vergezeld worden van een overheerlijke cocktail. My kinda place!

Lichte Gaard 8

Ben jij reeds in de Nederlandse hoofdstad geweest? Indien ja: wat zijn volgens jou de lekkerste adresjes in Utrecht? Pssst! Er staan ook artikels binnen hetzelfde rubriek online over Gent en Kopenhagen.


2 gedachten over “DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Utrecht om vingers en tenen bij af te likken

 1. Troy Beantwoorden

  Utrecht, het voelt ondertussen zowat als een tweede thuis voor me. Eén van beste (pennen)vriendinnen woont daar en het is zo een heerlijke stad waar zoveel te beleven valt en waar je telkens weer onder de indruk bent van de prachtige Dom (ook het beklimmen waard!).

  Bezoek tijdens jouw volgend bezoekje ook zeker eens Carla’s Canditorie, ligt achter de Dom en heeft heerlijke desserts!

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Staat genoteerd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *