FASHION FILE | On a budget? Dit kledingstuk is écht de investering waard

Toegegeven: het liefst van al spendeer ik mijn dagen in een fluffy pyjama met mijn haar in een hoge dot. Soms is het – jammer genoeg – echter noodzakelijk om de buitenwereld te trotseren en die comfortabele pyjama in te ruilen voor iets stijlvollers. Heb jij net zoals ik niet heel veel kaas gegeten van mode en ben je op kledingvlak liever lui dan moe? Dan is het waarschijnlijk handig om te investeren in één kledingstuk dat je eindeloos kan combineren én volledig naar jouw hand kan zetten. Enter the blazer. Dit vestje voldoet aan al deze voorwaarden en kan je reeds voor een prikje in huis halen. Lees snel verder en ontdek de drie voornaamste redenen waarom ik mijn pyjama maar al te graag inruil voor deze mode essential. Blazers rule the world!

GESCHIKT VOOR IEDER SEIZOEN

Jammer genoeg is de zomer in België en Nederland behoorlijk onvoorspelbaar. Handig dan ook om vaak een extra laagje te voorzien wanneer je out and about bent. Een blazer kan perfect als dit extra laagje fungeren en dit eigenlijk bij eender welke temperatuur. Een katoenen of linnen exemplaar biedt je de nodige warmte tijdens een frisse zomeravond, eentje van velours of acryl kan je dan weer dragen onder een winterjas en houdt je de gehele dag lekker warm op kantoor of in de klas. Ook in de tussenmaanden draag ik een blazer vaak als vestje boven een blousje of t-shirt maar dan zonder jas of mantel. Biedt prima bescherming tegen lichte koude zonder het té warm of zweterig te laten worden.

VOOR ELK WAT WILS

Een blazer hoef je zeker en vast niet enkel te associëren met de kleur zwart. Net zoals eender welk ander kledingstuk is ook deze in alle geuren en kleuren voorhanden. Hoewel een donker exemplaar heel handig te combineren valt en bijzonder populair is, kan een blazer met een specialere kleur of patroon jouw eigen stijl prima weerspiegelen en een simpele outfit op eenvoudige manier naar een hoger niveau tillen. Ben je nog op zoek naar een blazer die perfect bij jouw stijl en smaak past? Dan vind je hier misschien wel wat je zoekt.

Ik, bijvoorbeeld, ben dol op mijn blazer met panterprint omdat ik graag een speelse toets toevoeg aan mijn kleding. ‘Oei, panterprint? Hoe kan je zoiets in hemelsnaam combineren!’ hoor ik je al denken. Geen vrees: ik schreef een tijdje terug een artikel met enkele tips and tricks om jou te helpen die panter te temmen. Toch eerder te vinden voor eenvoudig en basic? Dan kan je altijd een toffe broche toevoegen. Maakt je blazer net een tikkeltje minder saai. 

KAN ALTIJD

Het is soms niet makkelijk om het perfecte evenwicht te vinden tussen zakelijk en speels. Ik heb bij een formele afspraak vaak de vrees om té klassiek en stijf of net té speels en losjes over te komen via mijn kleding. Een vrij simpele, doordeweekse outfit afgewerkt met een klassieke blazer is hiervoor een prima oplossing. Een basic zwarte jeans, checked blazer en kleurrijke laarsjes. Kan geen enkele zakenpartner iets op tegen hebben, toch? 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *