DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Amsterdam om vingers en tenen bij af te likken

AmsterdamAmsterdam is zonder enige twijfel één van mijn favoriete plekjes voor een citytrip. Hippe tweedehandswinkeltjes, übergezellige koffietentjes en zalige restaurantjes. In Amsterdam valt zoveel te beleven dat zelfs een tiende bezoek absoluut niet verveelt. Begin augustus trok ik er op uit en doolde ik uren rond in, onder andere, de negen straatjes. Niet verwonderlijk: binnen de kortste keren had ik reuzehonger. Gelukkig voor mezelf moest ik niet te lang zoeken: na ettelijke bezoekjes aan de Nederlandse hoofdstad heb ik intussen een lijstje van de volgens mij lekkerste adresjes in Amsterdam. Klaar om te ontdekken wat voor heerlijks deze hoofdstad in de aanbieding heeft?

DE LAATSTE KRUIMEL

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BzCFu3rCy91/ hidecaption=true] 

Toegegeven: wanneer ik de étalage van ‘De Laatste Kruimel’ passeerde, kon ik niet anders dan eventjes te stoppen om me te vergapen aan al het lekkers. Van authentieke scones, dagverse quiches met de meest memorabele vullingen en taarten allerhande, kan je je buikje hier meer dan rond eten. Dit plekje maakt enkel en alleen gebruik van regionale en biologische producten. Ik ging voor de broodpudding met salami, tomaatjes en kaas, mijn reisgezel voor de quiche met champignons, hazelnoten en basilicum. Jep, hier geniet je echt tot de laatste kruimel. Jammer maar helaas: voor hartelijkheid moet je hier niet zijn (maar dit ondervond ik eigenlijk in vele plekjes in Amsterdam).

Langebrugsteeg 4

VAN WONDEREN STROOPWAFELS

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B1TTlpnI5-x/ hidecaption=true] 

Ben je wel écht in Amsterdam – of Nederland – geweest als je geen verse stroopwafel verorberd hebt? Dit stekje lijkt in eerste instantie een ware ’tourist trap’ gezien de redelijk hoge prijzen. Voor een medium wafel betaal je om en bij de €5. Niet goedkoop maar wat mij betreft toch zeker en vast een bezoekje waard. De stroopwafels worden hier gemaakt voor je neus (leuk om eens te zien hoe dit in z’n werk gaat!) en kunnen belegd worden met tal van toppings. Het meisje dat me bediende, liet me weten dat de ‘kletskop’ topping de populairste is. Getest en goedgekeurd!

Tip: het filiaal aan de Kalverstraat is steeds belachelijk druk. Een half kilometertje verderop (in de Leidsestraat) heb je ook een winkel en deze is een pak rustiger.

Leidsestraat 12

Kalverstraat 190

Gasthuismolensteeg 3

POLABERRY

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BzD854tCb1q/ hidecaption=true] 

Verscholen in een klein boetiekje in de Prinsengracht, bevinden zich in chocolade ondergedompelde lekkernijen die je Instagrampopulariteit een flinke boost zullen geven. Ik heb het natuurlijk over ‘Polaberry’, immens populair door de schitterende plaatjes die druk gedeeld worden op sociale media. Hier vind je chocolade aardbeien, een heus boeket gemaakt uit de heerlijkse zoetigheden en cakesicles (popsicles maar dan met cake). Alle chocolade is van Belgische oorsprong en dat proef je! Heel leuk om eens binnen te springen en eventueel een souveniertje mee naar huis te nemen voor je mama of beste vriendin (oké of gewoon voor jezelf). Zeker en vast een must om op te nemen in een guide rond de lekkerste adresjes in Amsterdam!

Prinsengracht 232

KAPITEIN ZEPPOS

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BhBtX8iAc8g/ hidecaption=true]  

Als bij toeval stootte ik op deze gezellige brasserie slash bar in de oude binnenstad. Kapitein Zeppos is echt een schitterend plekje om even te ontsnappen aan de vreselijke drukte die jammer genoeg kenmerkend is geworden voor de Amsterdamse binnenstad. De keuken en de inrichting zijn voornamelijk mediterraans georiënteerd. Ik waande me in een hippe bar in Madrid en smulde van heerlijke zoete aardappelfrietjes met een zelfgemaakte currydip. De bediening is vriendelijk, de prijzen zijn OK. Een echte aanrader! Bonus: er zijn ook volwaardige vegi en vegan opties voorhanden. 

Gebed Zonder End 5

BAM BOA

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B0wSFzxoaWx/ hidecaption=true]  

Ibiza aan de Amstel. Zo kan je ‘Bam Boa’ het beste omschrijven, denk ik. Hier kan je terecht voor een laat ontbijt (11h) tot een diner. Van verscheidene soorten bowls en huisgemaakte broodjes met zalm en rosbief: ik vermoed dat iedereen hier wel z’n gading zal vinden. Extra leuk: de dinerkaart is speciaal gericht op een ‘sharing’ principe. Smul hier van gefrituurde inktvis, mosseltjes, zalmtartaar en nog zoveel meer. De zomer in Amsterdam is zo slecht nog niet.

Weesperzijde 135

Ben jij reeds in de Nederlandse hoofdstad geweest? Indien ja: wat zijn volgens jou de lekkerste adresjes in Amsterdam? Pssst! Er staan ook artikels binnen hetzelfde rubriek online over Gent en Kopenhagen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *