THE LAZY LIFE | Deze planten overleven zelfs bij de grootste luiaards

Naast cosmetica heb ik nog een tweede grote liefde: planten in alle soorten en maten. Bezoekjes aan winkels als IKEA en Eurotuin maken me steeds blij als een klein kind want ik kan er doen wat ik het liefste van al doe: nieuwe plantenvriendjes aanschaffen. Over de jaren heen heb ik best wel wat planten verzameld, ik zit momenteel dan ook met een kamergenoot of 20 (schrik niet: hieronder vallen ook kleine cactusjes!). Planten moeilijk om te onderhouden zeg je? Klopt zeker niet altijd! Sommige groene vriendjes hebben praktisch geen onderhoud nodig. Mensen zonder groene vingers hoeven dan ook absoluut geen plantloos bestaan te leiden. Ik som maar al te graag vijf planten op die quasi geen zorg vereisen. Lees snel verder en maak je klaar om naar je dichtsbijzijnde plantenzaak te reppen!

 • Sanseveria 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BsH6LweFG3q hidecaption=true]

Nope, ik heb het niet over de hippe Brugse bagelbar maar over een plant die in de volksmond ook wel ‘vrouwentong’ wordt genoemd. De sanseveria kan naar het schijnt zelfs de grootste verwaarlozing overleven, zeg genoeg toch? Voor deze plant nemen we maar al te graag de teletijdmachine naar het verleden want sanseveria’s waren enorm hip in de jaren ’60 en ’70. De sanseveria staat prima in het licht maar zet hem niet in de brandende zon. Geef hem, net zoals een cactus, niet te veel water: liever te weinig dan te veel is het motto!

 • Kentia

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BdSCRkTjSTu hidecaption=true]

Deze palm is volledig instagramproof en heeft tijdens de gure wintermaanden slechts eens in de tien dagen water nodig (tijdens de zomer om de vijf dagen). Perfect voor zij die niet zo heel goed overweg kunnen met een groene huisgenoot!

 • Graslelie

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Br-JIpTAEHP hidecaption=true]

https://www.instagram.com/p/BddoFBXnNva/?tagged=graslelie

De graslelie kun je het beste herkennen aan de typische witte streep of strepen die over het blad lopen. Naast een aanwinst voor de uitstraling van je interieur is deze plant ook nog eens luchtzuiverend: bonus! In de zomer twee of drie keer per week water geven, in de winter één keer per week. De plant zal zeker en vast niet doodgaan als het water geven een keer vergeten wordt. Naast water is de plant ook best tolerant wanneer het op licht aankomt: ook de schaduw kan ie goed verdragen.

 • Dracaena

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B6_qWpAJZ7P hidecaption=true]

Ik had het er al over in mijn blogpost over het beste van de kweker: de dracaena plant! Dit lieverdje is een prima huisgenoot die aanvankelijk moeilijk te temmen lijkt maar in principe weinig tot geen zorg nodig heeft. Met voldoende licht zal deze plant je belonen met haar magnifieke bladeren en exotische uitstraling en een prima aanwinst vormen op je dressoir of vensterbank. Af en toe eens de plantenspuit gebruiken en je dracaenavriendje overleeft zonder problemen. Let wel op: net zoals de meeste mensen houdt ook deze plant niet van natte voeten. Geef ze dan ook zeker en vast niet té veel water.


17 gedachten over “THE LAZY LIFE | Deze planten overleven zelfs bij de grootste luiaards

 1. Verena Beantwoorden

  Wat een leuke planten allemaal! Ik heb altijd erg veel moeite in het onderhoud, dus deze planten komen goed van pas!

 2. Tamara Beantwoorden

  Ik hou van planten heb 2 hele mooie al 5 jaar lang zijn 2 x meeverhuisd en nog steeds onwijs prachtig

 3. Ellen Beantwoorden

  Oeps mijn planten sterven iets te vaak (ik zit op kot en soms ben ik hier twee weken niet om water te geven)! Handig lijstje!

 4. MC Kleuver Beantwoorden

  De dracaena vind ik bij mijzelf passen! Mooie plant en niet teveel zorg nodig. Fijn. Natte voeten is zeker niet leuk.

 5. Lonneke Beantwoorden

  Ik noteer ze even 😉 Bij mij gaan planten vaak op langer termijn dood haha

 6. esther Beantwoorden

  Ik ben geen luiaard maar wel een slechte plantenhouder, top dus deze inspiratie. Mooie foto’s!

 7. Daisy de Vos Burchart Beantwoorden

  Wat een leuke post!
  Ik krijg straks ook mijn eigen werkplekje en mijn man gaf aan dat een aloë plant heel goed is voor positieve energie. Dus die gaan er zeker komen 🙂
  Maar ook een aantal vetplantjes gaan er zeker komen!

  Groene kantoorruimte schijnt sowieso heel goed te zijn ook voor de concentratie. Dus hoe meer groen hoe beter 😉

 8. Armande.net Beantwoorden

  Aloe Vera is ook heel gemakkelijk. Ik was die van mij vergeten maar hij overleefde gewoon.

 9. Lazy Bird Beantwoorden

  Fijne post!! En daar mag je orchideeën gerust ook bij zetten. Die hebben ook liever minder aandacht dan teveel 🙂

  X Lazy Bird

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Good to know! 🙂

 10. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Ik vind de titel zo leuk: planten die zelfs de grootste luiaards in leven kunnen houden : ) Ik ben niet goed met planten en las deze post daarom met veel interesse! Goed om te weten welke planten sterk zijn.

 11. Fleur Beantwoorden

  Dit zijn echt planten voor mij! Ik heb helaas geen groene vingers en vergeet ze nog wel eens water te geven

 12. Sabine Beantwoorden

  Perfecte planten! Mijn man laat de planten altijd dood gaan als ik op reis ben…

 13. Sanne Beantwoorden

  dit zijn nu eens echt planten voor mij. Want ik vergeet soms om mijn plantjes water te geven. Daarom lijkt mij dat eerste plantje wel handig, een beetje water geven.

 14. Manon Beantwoorden

  Hele mooie planten, haha een cactus ging op een geven moment bij mij nog dood, oeps!

 15. Judith Beantwoorden

  oh ik ga ze opslaan, ik wil planten in mijn kantoor, maar het liefst zonder veel onderhoud

 16. Dhini Beantwoorden

  Hele mooi huisplanten. Wij hebben ook aantal en maar deze variant nog niet. Ik wil meer huisplanten/kamerplanten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *