Deze 7 Beautyhacks moét je kennen!

Hacks in alle soorten en maten, wie is er niet dol op? Deze kleine trucjes zijn er specifiek op gericht om ons leven een tikkeltje eenvoudiger te maken. Denk aan de first world problems die je ondervindt wanneer die winged eyeliner voor de vijfenvijftigste keer mislukt of aan je beautyblender die je na een aantal keer gebruiken gewoon in de prullenmand moet kieperen wegens onhygiënisch. Yours truly ging op virtuele missie om de fijnste tips and tricks voor jou te verzamelen!

     1.  Lipstick als Blush

Hoe vervelend is het om er op reis achter te komen dat je je teergeliefde blush vergeten bent? Geen probleem, met bepaalde soorten lipstick (bij voorkeur uiteraard roze) kun je een even mooi resultaat neerzetten. Dep een klein beetje van de lipstick op jouw wangetjes, smeer het goed uit et voilà: je gezicht wordt van een mooie roze gloed voorzien. Tegenwoordig heb je trouwens ook producten die voor beide doeleinden dienen: denk, bijvoorbeeld, aan de Kiss & Blush items van Yves Saint Laurent.

      2. Kohlpotloodje boven een aansteker

https://www.instagram.com/p/BcxqnWwlgVz/?tagged=eyelinerpencil

Geeft je eyelinerpotloodje sinds kort niet meer genoeg kleur af? Hou het eventjes boven een aansteker (denk enkele seconden) voor een intensere kleur. Opgepast: laat je potloodje hierna wel een tiental seconden afkoelen, de hitte kan namelijk je oogleden beschadigen en dat willen we uiteraard kost wat kost vermijden.

    3. Beautyblender in de magnetron

Ben je het ook zo moe om quasi iedere maand je zuurverdiende centjes te spenderen aan alweer een nieuwe beautyblender? Met dit trucje kan je veel langer genieten van dit item en blijft ie lekker schoon! Leg je beautyblender in een kommetje met water, doe er wat afwasmiddel bij (of eventueel wat babyshampoo) en plaats dit in de magnetron. Let er wel op dat je magnetron niet op volle kracht draait. Indien je microgolfoven deze feature niet bezit, kan je je beautyblender en best niet te lang insteken (denk een twintigtal seconden). Eventjes uitknijpen, laten drogen en je beautyblender is weer helemaal schoon (én ruikt hemels).

4. Maak komaf met foundationplekjes door scheerschuim

Het is vaak een ware opdracht om geen vlekjes foundation op je kleren te krijgen na een lange glamsessie in de badkamer. Wanneer het effectief zover komt, neem dan een pompje scheerschuim en laat het in de vlek trekken vooral je je shirtje in de wasmachine gooit.

 5. Gebruik mascara als eyeliner

Geen mascara bij de hand? Geen probleem: met een mascara sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen kan je je wimpers er eindeloos mee verlengen, wanneer je met een eyelinerpenseel over het mascaraborsteltje wrijft, heb je genoeg product om zonder enig probleem die winged liner creëeren.

    6. Warm je wimperkruller op met de haardroger

Hete lucht blazen op je wimperkruller zal ervoor zorgen dat je wimpers gemakkelijker krullen en langer gekruld blijven. Het werkt op dezelfde manier als wanneer je een krul probeert tevoorschijn te toveren met een krultang; hitte verandert het patroon van je haar. Laat warme lucht van je haardroger blazen op de wimperkruller totdat deze warmer wordt, wacht totdat deze iets afkoelt maar nog steeds warm is (je wilt er zeker van zijn dat je je ooglid niet verbrand).

7. Minder gepigmenteerde oogschaduw intenser maken

Dit kan je prima doen aan de hand van een wit oogschaduwpotlood. Dit helpt de kleur van je huid te neutraliseren en zorgt voor een neutrale basis om de kleur die je er uiteindelijk boven zal plaatsten te doen knallen.


5 gedachten over “Deze 7 Beautyhacks moét je kennen!

 1. Sheila Beantwoorden

  Dat van die tip boven het vuur vind ik handig. Voor de rest maak ik er toch geen gebruik van. Ik gebruik nooit blush en dat soort dingen. Maar kan me voorstellen dat een ander er veel aan heeft.

 2. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Wat een handige trucjes! Bedankt voor de tips. Ik gebruik nooit makeup, maar je weet maar nooit.

 3. Kool Family Beantwoorden

  1 is zo old school… Zou ikzelf niet meer doen, vooral omdat er genoeg goede blush soorten bestaan. De rest allemaal supe jacks.

 4. Jessica J. Beantwoorden

  Ik heb dat aanstekertrucje in het verleden weleens geprobeerd, maar liet m’n oogpotlood niet lang genoeg afkoelen. Klein traumaatje, haha!

 5. Louise Beantwoorden

  Handige tips! Moet ik zeker eens proberen allemaal 🙂 (vooral die om mijn beauty blender te kuisen, wat een hassle altijd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *