SWEET TREAT | De leukste adresjes om je zoet te houden in Gent

Gent: de stad waar ik geboren en getogen ben en waar lekkere, instaproof dessertplekjes de laatste tijd als gekarameliseerde champignons uit de grond schieten. Hou je net als ik van een flinke portie zoet every once in a while? Dan vind je zeker en vast je gading bij één (of meerdere) van deze vijf adresjes!

Cocotine

Ik ontdekte dit relatief nieuwe pareltje pas recentelijk maar na mijn eerste bezoekje was ik instant verkocht. Met, onder andere, verscheidene, kleurrijke fruit bowls en pannekoekjes op basis van soja heeft Cocotine een ruim menu om vingers en tenen bij af te likken. Ook voor de niet-zoetebekjes is er echter goed nieuws: er zijn ook originele boterhammen en quiches te verkrijgen. Dol op de vibes die je waarneemt tijdens het verorberen van je sojapannekoekjes? Geen probleem, je kan een stukje Cocotine mee naar huis nemen in de vorm van toffe home accessories. Cocotine is naast koffiehuis en brunchbar immers ook een kleinschalig interieurwinkeltje. Aangezien deze hotspot ietwat uit het centrum (aan de Muide) ligt, is ie bovendien het perfect toevluchtsoord om het drukke stadsleven eventjes te ontvluchten.

Leithstraat 51

Chocolou

https://www.instagram.com/p/BWHYqQOllkb/?taken-at=1031671423

Zet de knop van je broek alvast open: naast de lekkerste pralientjes van Gent en omstreken, kan je bij Chocolou in de Donkersteeg ook terecht voor verukkelijke pralineshakes (milkshakes van jouw favo praline) én een heerlijk bordje RAW cake. Eigenaresse en uitbaatster Luisella ontvangt je met de glimlach en rolt je op het einde van je bezoekje met plezier naar buiten. Must visit!

Donkersteeg 25

Huize Colette

https://www.instagram.com/p/BA1wua_OyOY/?taken-at=746403

Huize Colette omschrijft zichzelf als the best of both worlds: chocoladebar én leescafé. Ik kan inderdaad slechtere combinaties verzinnen. Mijn bestelling hier is veelal dezelfde: een heerlijk, Britse scone met een flinke kwak clotted cream en aardbeienconfituur en een dampende mok muntthee. Extremely delish! Ook voor tranditionele brownies of ander hartig gebak ben je hier aan het juiste adres.

Belfortstraat 6

Joost Arijs

De keizer van de gebakjes moet wel Joost Arijs heten. De kneepjes van het vak leerde hij bij sterrenzaak Hof van Cleve en inmiddels heeft ie twee patisserieën: eentje in Gent én een andere in Antwerpen. No-nonsense patisserie, geen extreme of zware smaakcombinaties, geen gekke tierlantijntjes of drukke decoraties. Alles draait in deze zaak om de puurheid van de ingrediënten, verfijnde smaken en texturen. Sounds good to me! Naast de mierzoete gebakjes zijn de krakende macarons hier ook ware aanraders.

Vlaanderenstraat 24

Madam Bakster

Ik leerde de immer sympatieke Laura Verhulst (aka Madam Bakster) kennen door mijn stage bij GUIDO Magazine. Voor het kookrubriek werd me gevraagd haar te interviewen. Van een verfrissende citroen-avocadotaart tot een ietwat pittige wortel-walnootcake: bakken herbergt geen enkel geheim meer voor Laura. Gloednieuw in het gezellige koffiehuis is de brunchkaart. Zorgvuldig gekozen en dagvers bereide gerechtjes kan je vanaf nu uitgebreid ontdekken en proeven. Elke week (van woensdag tot en met zondag) kan je gezellig je voetjes onder tafel schuiven en genieten.


12 gedachten over “SWEET TREAT | De leukste adresjes om je zoet te houden in Gent

 1. Mieke | mieksmind Beantwoorden

  oeh wat een lekkere dingen allemaal, leuke plekjes. kan me niet herinneren dat ik ooit in Gent ben geweest.

 2. Astrid Beantwoorden

  Wauw ik zit elke dag in gent om te studeren, en ken ze allemaal nog niet haha! Ga ze zeker eens testen 🙂

 3. priscilla Beantwoorden

  Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar ik ga je tips zeker onthouden!

 4. Lipstickencupcakes Beantwoorden

  Zier er allemaal heerlijk uit jammer dat Gent zo ver weg is. Wie weet ga ik de stad eens bezoeken.

 5. Fleur Beantwoorden

  Gent is een heerlijke stad en ik ben er al veel te lang niet geweest. Zal eens kijken of we weer eens een weekendje kunnen plannen

 6. Louise Beantwoorden

  Superleuk! Ik kende als Gentse nog niet eens al deze plekjes dus zal zeker eens moeten langsgaan 😀

 7. Freija Beantwoorden

  Cocotine is mijn favorietje! Lekkere gerechtjes en super lieve gastvrouw!

 8. Marsha Beantwoorden

  Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! Een bezoekje waard zou ik zeggen!

 9. tamara Beantwoorden

  Onwijs lekkere tentjes zo te zien, niet goed voor mijn dieet haha

 10. Jessica - Foodie Feest Beantwoorden

  Ahh ik ben een aantal jaar geleden in Gent geweest, echt een prachtige stad! Bij het zien van deze hotspots wil ik gelijk terug haha

 11. Mariëlle Beantwoorden

  Oeh ik ben helemaal into de cocotine coffeebar. Als ik in gent ben ga ik hier zeker even een bezoekje aan brengen.

 12. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Nu heb ik dus zin om naar Gent te gaan. Wat een mooie plekjes zijn dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *