SUMMER’S HERE | Kleurrijke items om de zomer in huis te halen

De zomer in België staat, jammer genoeg, niet per se synoniem voor tropische temperaturen. Op sommige dagen valt de regen met bakken uit de lucht en ruil je die parasol maar beter snel in voor een paraplu. Een prima manier om het zonnetje het gehele jaar te laten schijnen? Haal enkele kleurrijke eyecatchers in je huis en voel je voor eeuwig op vakantie. Mijn huis staat bomvol met speciale, soms ietwat grappige items. Een tapijtje in de vorm van een luipaard, een gouden papegaai of een kussensloop met knalroze flamingo’s op. Ik word dan ook steevast happy wanneer ik de deur opendoe na een lange dag zwoegen buitenshuis. Met deze 10 decoratiespulletjes zit ook jij volledig snor!

Trouwe bloglezers weten het misschien al: bij ieder seizoen horen ten huize yours truly nieuwe spulletjes. Een kapitaal hoef ik hier gelukkig niet aan uit te geven. Toffe interieurwinkels schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond en voor een prikje kan je je interieur een frisse seizoensboost geven. 

Het is een cliché van jewelste maar bij de lente en zomer horen simpelweg olijke prints en felle kleuren. Donkere kussenslopen ruil ik met plezier in voor enkele knallende exemplaren zoals eentje bedrukt met exotische vruchten of een vrolijke kolibrie. Sierkussens maken je bank in een wip klaar voor een nieuw seizoen en zijn over het algemeen behoorlijk budgetproof. Bovendien zijn ze best comfortabel wanneer je languit in de zeten van een Mojito ligt te sippen.

Een andere aangename manier om tropische sferen in huis te halen, doe je via geurkaarsjes. Exit orange spiced en kaneel, enter geuren met een zomerse naam zoals ‘Marocco Sunrise’. Ook worden talrijke bloemenvaasjes van onder het stof gehaald. Zowel Hema als H&M Home hebben een bijzonder leuk assortiment aan vaasjes en kaarsen in alle geuren en kleuren denkbaar.  Naast shoppen voor vaasjes meer dan ooit goesting gekregen om van je huis een echte urban jungle te maken? Lees dan zeker mijn vorige blogpost.

Een vuilbak associeer je hoogstwaarschijnlijk niet meteen met de zomer. Ook dit item kan je echter probleemloos matchen met het seizoen. De Brabantia prullenbakken komen in verschillende kleurtjes die leuk samengaan met het interieur. Mijn favoriet is zonder enige twijfel een kanariegeel exemplaar. Geel is helemaal hot and happening de laatste tijd. Een prima keuze dus!

Je ochtendkopje zwart goud drinken in een grauwe beker? Neen hoor, ga langs bij de kringloopwinkel en introduceer een bloemetjesservies in jouw eetkamer. Je slaperige ogen en ochtendhumeur zullen je dankbaar zijn. Geen chance bij je plaatselijke kringloop? H&M Home heeft ook prachtige kopjes en bordjes die je instant in zomerse sferen brengen. 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *