DAMN GIRL | Zo rock jij deze zomer gekleurde eyeliner

De tijden waarin ik met gitzwarte eyeliner, grauwe oogschaduw en uitgelopen mascara de deur uitging, liggen – gelukkig – ver achter mij. Hoewel Gerard Way van My Chemical Romance deze look anno 2009 als het ware predikte en donkere ogen toen een echte hit waren, hebben trends de neiging om over tijd al eens te veranderen. Deze zomer mag het allemaal een stukje kleurrijker. Enter eyeliner in een hele resem aan tinten: onze oogleden kleuren groen, blauw of zelfs roze! Geen idee wat aan te vangen met deze trend? No problemo, tante Sofie weet raad.

Welke kleur past het best bij jouw ogen?

Hoewel jezelf teveel regels opleggen vaak een averechts effect heeft, kan het geen kwaad eventjes stil te staan bij welke kleuren eyeliner jouw ogen nu het best accentueren. Algemeen geldt het volgende: ga voor een tint die complementair (i.e. contrasterend) is met jouw oogkleur. Net als ik gezegend met groene kijkersPaars en roodtinten zijn jouw way to goBlauwe ogen? Ga voor warm zoals een oranje of bronzen potloodje of stiftje. Heb je dan weer bruine kijkers? Gelukzak! Bij bruin staat immers belachelijk veel. Opteer voor blauw en groen. Ook roze kan hier mooi bij staan.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BuUN1h2hToa/ hidecaption=true]

How to?
  • Gebruik een primer

Door het gebruik van een oogprimer, zal jouw eyeliner het een stuk langer volhouden én zal het kleurtje er intenser uitzien op jouw oogleden. Double win!

  • Less is more

De deur uitgaan met een suikerspinroze lijntje boven jouw oogleden is – voor mij althans – experimenteel genoeg. Bijgevolg hou ik de rest van mijn make-up zo neutraal mogelijk. Opteer voor een nude kleurtje op je lippen en gebruik niet té veel blush en highlighter. Laat jouw eyeliner in het middelpunt van de belangstelling staan en extra schitteren.

  • Begin dun en nauwkeurig

Een dunner lijntje gelijkmatig dikker maken is een stuk simpeler dan the other way around. Begin dus zo fijn en dun mogelijk. Een cat eye of winged eyeliner is mooi maar vraagt heel wat oefening. Gun jezelf wat tijd en begin klein maar fijn. 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BquvaoMBtdf/ hidecaption=true]

  • Zo dicht mogelijk tegen de wimperrand

Een stukje ooglid dat nog zichtbaar is tussen jouw wimperrand en jouw eyeliner ziet er niet zo appetijtelijk uit. Probeer dit dan ook te vermijden. Een handleiding die voor iedereen werkt, is jammer genoeg nog niet uitgevonden. Het enige wat ik je wél kan vertellen is: keep calm! Begin rustig en met kleine bewegingen en baan je zo een weg van je binnenste ooghoek naar buiten. Nog ietwat onzelfzeker? Gebruik eerst een huidskleurig potloodje en breng hierboven de gekleurde variant aan. 

  • Wattenstaafjes for life

Bij het aanbrengen van mijn make-up, ligt er steevast wattenstaafjes naast me. Jammer genoeg blijken deze meer dan noodzakelijk. Een klein beetje te enthousiast geweest bij het plaatsen van je eyeliner? Geen probleem, met een wattenstaafje heb je alles in no time weer onder controle. 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BtzWRY6HBtY/ hidecaption=true]

Zin gekregen om aan de slag  te gaan en op zoek naar wat inspiratie? Op instagram vind je onder #coloredliner gegarandeerd wat je zoekt. Happy lining!


Een gedachte over “DAMN GIRL | Zo rock jij deze zomer gekleurde eyeliner

  1. Louise Beantwoorden

    Heel leuke trend! Ga ik zeker eens proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *