Book Tip: Get Gorgeous

Een weekje vakantie staat voor mij gelijk aan lekker luieren op mijn zonnige terras en gulzig boeken verslinden. Vroeger was ik verslingerd aan auteurs als Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl; de avonturen van Pluk en de Petteflet, Minoes of Mathilda ken ik dan ook tot in de kleinste details. Tegenwoordig beperkt het oeuvre dat me aanspreekt zich gelukkig niet tot fantasierijke kinderverhalen. Ook lifestyle boeken of goede Engelstalige romans lees ik met plezier tot er hier en daar enkele ezelsoren verschijnen. Vandaag in de aanbieding: Get Gorgeous!                

Wanneer een boek belooft me er in slechts 21 dagen oogverblindend uit te laten zien, gooi ik het gegarandeerd in mijn winkelmandje. Baat het niet dan schaadt het niet, denk ik zo. Het brein achter dit stappenplan naar de beste versie van jezelf? Een pittig duo van mode conoisseurs: Christel Vatasso en Pascal Loperna. Nooit van gehoord? No worries, ik stiekem ook nog niet. Vatasso gaf de afgelopen vijf jaar leiding aan twee prestigieuze modellenbureaus: Woman en Ford Models. Daarvoor werkte ze een poosje in de tijdschriftenbranche. Pascal Loperana was ooit art director bij Ford Models en werkt nu als agent voor beroemdheden en veelbelovende nieuwe modellen. Eén ding is zeker: beide auteurs zijn een kei in hun vakgebied en weten als geen ander wat werkt (en wat niet). Advies van dergelijke mensen neem ik steeds graag ter harte.

Tips staan er alvast genoeg in. Zo leer je, onder andere, ‘s ochtends wat tijd te besparen in de badkamer. De twee auteurs zijn net als yours truly géén ochtendmens en drukken bij het ochtendgloren nu en dan ook eens graag op die felbegeerde snooze button. Je make-up klaren in tien minuten en je haar in een kwartiertje? No biggie! Iedere dag een nieuwe challenge, dat is de insteek van het boek. Maak je eigen moodboard dat kenmerkend wordt voor jouw stijl en ga hiermee in gedachten door je kledingkast om de juiste garderobes samen te stellen. Lees de vele tips over haarverzorging en kapsels, make-up en huidverzorging. Maak foto’s van jezelf en leer hoe je een goede selfie maakt. Zelfs de inrichting van je huis zal onderdeel zijn van je transformatie.

Mijn favoriete tips uit het boek zijn diegene rond basiskledij in een kledingkast. In plaats van een lijstje af te rammelen van staple items die ‘iedere vrouw’ zéker in haar kast moet hebben, zijn de auteurs er heilig van overtuigd dat dit verschilt van vrouw tot vrouw (preach!). Om je te helpen bij jouw persoonlijke zoektocht, voorzien ze een lijstje van een vijftal vragen gaande van ‘Wat koop je opnieuw en opnieuw?’ en ‘In welke outfit krijg je de meeste complimentjes?’. Bye, basic white shirt! Sommige meiden dragen als basisstuk beter een kanariegele sweater. Bovendien is het boek, met de prachtige illustraties en foto’s, ook een waar pareltje om op je nachtkastje te leggen. Double win!

Wat is jouw favoriete boek van het moment?

Love

Get Gorgeous: de 21 dagen style guide via Lannoo.be, €20

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.


17 thoughts on “Book Tip: Get Gorgeous

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *