BYE, TOAST AVOCADO! | De origineelste avocado gerechten om vingers bij af te likken

avocado gerechten

Wat ontbijt betreft ben ik een echt gewoontedier. Doorgaans ga ik voor yoghurt met vers fruit en granola, in het weekend waag ik me dan weer aan havermoutpannekoekjes of toast avocado. Dit laatste gerechtje is een favoriet van velen, niet geheel verwonderlijk ook: een sneetje brood met een heerlijk geplette avocado en eventueel een gepocheerd eitje. Meer heb je niet nodig om dat ochtendhumeur te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met deze groene vrucht kan je echter een pak creatiever en avontuurlijker aan het werk gaan in de keuken. Wat dacht je van avocadofrietjes of cheesecake met avocado in de hoofdrol? Now we’re talking! Lees snel verder en ontdek de origineelste avocado gerechten. more “BYE, TOAST AVOCADO! | De origineelste avocado gerechten om vingers bij af te likken”

S.O.S SWEATY MESS | Met deze producten overleef je een hittegolf

zomer makeup verzorging

Puffen, hijgen en zweten. Uitgebreide make-up is niet echt aan de orde voor velen op dit moment. Cosmetica smelt letterlijk van ieders gezicht en voelt simpelweg onprettig aan. Hoe overleef je dan in hemelsnaam een hittegolf zonder eruit te zien als een verlepte appelsien? Goede vraag. Het werd hoog tijd om me toe te leggen op het zoeken naar producten die ik dezer dagen wel kan dulden en me er toch ietwat fris laten uitzien, dacht ik zo. Deze vijf items zijn 100% hittegolfproof en moet je gewoon in huis halen! more “S.O.S SWEATY MESS | Met deze producten overleef je een hittegolf”

MUST DO | Een dagje heerlijk ontspannen bij Thermae 2000

Een dagje heerlijk ontspannen in goed gezelschap is voor iedereen noodzakelijk zo nu en dan. Meer tijd spenderen met vrienden en familie staat ieder jaar dan ook steevast op mijn lijstje van goede voornemens. Jammer genoeg hebben deze  goede voornemens de vervelende neiging om na een poosje lichtjes te verwateren. Ik besloot dan ook actie te ondernemen en er op vriendinnendag op uit te trekken naar kuuroord ‘Thermae 2000’ met – niet geheel verrassend – mijn beste vriendin. Samen genoten we van al het rustgevende dat deze thermen in Valkenburg te bieden hebben. Een echte aanrader! more “MUST DO | Een dagje heerlijk ontspannen bij Thermae 2000”

YOUR PICKS | Dit zijn jullie absolute beautyfavorieten

Het ultieme doel van deze blog is zoveel mogelijk mensen prikkelen en inspireren. Heb je na het lezen van een artikel over de allerbeste drugstore mascara’s plots een onweerstaanbare drang om richting Kruidvat te hollen? Prima. Zin om een sprankelende ooglook te maken na het verorberen van een blogpost over kleurrijke eyeliner? Goed bezig! Hoewel ik zoveel mogelijk probeer te researchen en producten test om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, krijg ik ook al te vaak bakken inspiratie door jullie berichtjes. Lezers die me op Instagram een DM sturen met de vraag om een review over een vers gelanceerd item waarvan ik nog nooit heb gehoord of een tweet met de link naar een product dat helemaal bij mijn blog past. Vandaag laat ik jullie aan het woord! Dit zijn enkele van de allerfijnste make-upproducten ooit volgens mijn lezers. Enjoy! more “YOUR PICKS | Dit zijn jullie absolute beautyfavorieten”

GEWOON DOEN | De 5 beste redenen om een asielhond in huis te halen

Aanvankelijk stond ik lichtjes wantrouwig tegenover viervoeters. Het was pas toen ik mijn beste vriendin ontmoette dat mijn attitude veranderde. Met drie dolenthousiaste honden in huis, is er bij haar meer dan genoeg leven in de brouwerij. Op slag werd ik verknocht aan deze beestjes en wou ik er zelf dolgraag eentje in huis. Aangezien dit niet mocht, zocht ik een briljant plan om toch aan mijn wekelijkse fluffy quality time te komen. Ik ging wandelen met hondjes uit het asiel, iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe. Mijn wekelijks bezoekje aan het dierenasiel van Gent maakt steeds opnieuw pijnlijk duidelijk dat er belachelijk veel afgedankte, verwaarloosde en gedumpte dieren rondhuppelen. Zij snakken stuk voor stuk naar een echte thuis. Ik kan wel honderd redenen bedenken waarom jij een asielhond in huis moet halen. Vandaag beperkt ik me tot de vijf voornaamste. Don’t shop, adopt!  more “GEWOON DOEN | De 5 beste redenen om een asielhond in huis te halen”

MMM! | Dit zijn de lekkerste adresjes in het Meetjesland

Ahhh, de naam alleen al klinkt behoorlijk idyllisch. Waar de term ‘Meetjesland’ precies vandaan komt? Ik heb eerlijk gezegd geen flauw benul. Of er nou veel omaatjes wonen in de streek tussen Gent en Brugge of niet boeit eigenlijk ook niet zoveel. Veel belangrijker: deze regio is bijzonder aangenaam om in te vertoeven. Je vindt er een heleboel groene oases alsook adresjes die je smaakpapillen overuren laten draaien. Ik stel je maar al te graag voor aan de lekkerste plekjes in het Meetjesland! more “MMM! | Dit zijn de lekkerste adresjes in het Meetjesland”

(P)INSPIRATIE | De allermooiste keukens om bij weg te dromen

Al van kindsbeen af droom ik van een prachtig huis dat vòlledig pinterestproof is. Een badkamer met een grote inloopdouche én – uiteraard – een bad op pootjes alsook een woonkamer met een okergele zetel waarin plaats genoeg is voor mij en een hond of vier (ohja, en mijn partner). De kamer waarnaar ik het meest uitkijk om ze in te richten, is de keuken. Niet alleen is dit de plek waar de koffiemachine (en de koekjestrommel) staat, het is ook de plaats waar gezellig wordt bijgekletst tijdens het kokkerellen. De beste ideeën en gesprekken ontstaan aan de keukentafel, toch? Inspiratie opdoen voor mijn perfecte keuken doe ik via verscheidene kanalen. Van tijd tot tijd struin ik Pinterest af. Op jacht naar inspiratie om van mijn toekomstig huis de allermooiste thuis te maken. Ook zoek ik vaak mijn toevlucht tot websites van bekende keukenbouwers én interieurmagazines. Net als ik dol op inspiratie opdoen en ook aan het dromen van een magnifieke keuken? Lees snel verder! more “(P)INSPIRATIE | De allermooiste keukens om bij weg te dromen”

DAMN GIRL | Zo rock jij deze zomer gekleurde eyeliner

De tijden waarin ik met gitzwarte eyeliner, grauwe oogschaduw en uitgelopen mascara de deur uitging, liggen – gelukkig – ver achter mij. Hoewel Gerard Way van My Chemical Romance deze look anno 2009 als het ware predikte en donkere ogen toen een echte hit waren, hebben trends de neiging om over tijd al eens te veranderen. Deze zomer mag het allemaal een stukje kleurrijker. Enter eyeliner in een hele resem aan tinten: onze oogleden kleuren groen, blauw of zelfs roze! Geen idee wat aan te vangen met deze trend? No problemo, tante Sofie weet raad. more “DAMN GIRL | Zo rock jij deze zomer gekleurde eyeliner”

Bij deze webshop scoor je de mooiste muurdecoratie

Degene die me al een poosje volgen, weten het intussen wel: ik hou ervan om mijn interieur af en toe een flinke (seizoens)boost te geven. Tijdens de zomermaanden mag het allemaal wat bonter en uitbundiger. Ik beperk me hierbij niet enkel tot het verwisselen van kussenslopen en bloemenvaasjes maar geef zo nu en dan ook mijn muren een stevige oppepper. Jouw ruimte krijgt instant een volledig ander gevoel wanneer je nieuwe kadertjes en prints ophangt of wanneer je jouw muren van een nieuw likje verf voorziet. Ik ging alvast aan de slag met de eerste stap, ging op zoek naar nieuwe muurdecoratie en kwam uit bij Poster Store. Ik vertel er jullie heel graag meer over. more “Bij deze webshop scoor je de mooiste muurdecoratie”