Best Budget Beauty

Voor een prachtige lipstick of een prima gepigmenteerd oogschaduw palette moet je tegenwoordig niet per se aankloppen bij merken als Chanel of Dior. Een hoger prijskaartje staat immers niet altijd synoniem voor goede kwaliteit. Budgetmerken als Catrice, Essence en Sleek slagen er prima in om kwaliteitsvolle producten te produceren en dit voor een lage prijs. Vandaag stel ik je voor aan de beste budget buys van de afgelopen tijd! Fasten your seatbelts en maak je alvast klaar om naar Kruidvat te hollen.

Sleek Oh So Special Palette Sleek is zonder enige twijfel één van de beste budgetmerken wat betreft oogschaduwpalettes. Het Oh So Special Palette bevat zowel matte als glanzende kleuren en is hierdoor bijzonder gevarieerd en ideaal voor elke dag. De oogschaduws zijn lekker zacht en blenden heerlijk. Aanrader! Verkrijgbaar bij oa themakeupspot.nl, €10.99

Maybelline Colour Tattoo in Eternal Silver Een item dat ook niet mag ontbreken in mijn make-uptasje is de Colour tattoo van Maybelline. Aangezien ik vrij vette oogleden heb, is oogschaduw nogal een struggle soms (blijft echt niet lang zitten bij mij). Dit product blijft echter heel de dag perfect op z’n plaats, love it! Een hele poos geleden viel ik als een blok voor de kleur On and On Bronze, de laatste tijd heeft ook deze koele kleur echter een vast stekje in mijn makeuptasje veroverd. Verkijgbaar bij oa bol.com[bol_product_links block_id=”bol_58bed55dde096_selected-products” products=”9200000035816493″ name=”Maybelline Colour Tattoo Eternal Silver” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] 

Essence Longlasting Lipstick Nude in Come Naturally & Cool Nude Om eerlijk te zijn, liep ik over het algemeen niet meteen warm voor de lipproducten van Essence; weinig pigment leek jarenlang de grootste hindernis voor het budgetmerk. Mijn verbazing was dan ook groot bij het aanbrengen van deze lievertjes. Rechts zie je het kleurtje Come Naturally; nude – zoals de gehele lijn – maar met een duidelijke paarse ondertoon. Heel natuurlijk, heel mooi! Links spot je Cool Nude: een oudroze kleurtje dat je lippen gelijk opvrolijkt. Naast deze twee, heb ik nog enkele lipsticks uit deze lijn: ook ware aanraders, Come Naturally en Cool Nude draag ik echter het meeste. Vekrijgbaar bij oa Kruidvat, €2.39

Catrice Blush Artist Shading Palette in CorALL I NEED Van (blush ;-)) trio’s word ik steevast dolgelukkig. Hoewel het aanvankelijk vooral iets was waarmee duurdere merken aan de slag gingen, kon een budgettopper als Catrice niet achterblijven. Resultaat? Een lijn van drie palettes met telkens drie blushtinten. Mijn voorkeur ging uit naar CorALL I NEED, een palette dat – zoals de naam reeds verraadt – koraalkleurtjes herbergt. Fans van een ietwat subtielere blush zullen zeker wild worden van dit product; niet extreem goed gepigmenteerd maar wel perfect op te bouwen. Bovenaan zie je een wat koelere roze tint, in het midden een matte perzikkleurtje, en onderaan heeft het palette een warme, fluweelachtige highlighter in petto. Verkijgbaar bij oa Kruidvat, €4.59

Wat zijn jouw best budget buys?

Love


18 gedachten over “Best Budget Beauty

 1. Andrea Beantwoorden

  Bedankt voor de tips. Als ik iets koop is dat meestal ook wat goedkoper. Catrice of essence en mascara van maybelin.

 2. Nienke Beantwoorden

  Ah super goeie tips! Thanks!

 3. Florentine Beantwoorden

  Super mooie items!!! <3

 4. sherry Beantwoorden

  Sleek is echt een goede merk. Maybelline ook.

 5. Beauty Treasures Beantwoorden

  Ik wissel graag af tussen verschillende merken, maar ik geef nooit meer dan 15 euro uit aan een mascara. Waardoor ik meestal mascara’s koop bij de drogisterij. Mijn go to merken zijn Rimmel en Maybelline (van mascara’s).

 6. Mamavantweeblog Beantwoorden

  Ik koop zo goed als enkel budget make up!

 7. MC Kleuver Beantwoorden

  Wat heb ik het makkelijk! Een beetje gel, een kam, deo en aftershave en ik ben klaar! 😉

 8. irma Beantwoorden

  Catrice is ook wel een van mijn favorieten, heb vaak goedkope make-up ipv de duurdere merken 🙂

 9. Eke Beantwoorden

  Ik ben heel erg benieuwd naar het palette van Sleek! Toch maar eens bestellen!

  Ik ben zelf groot fan van Catrice, goed geprijsd en superfijne kwaliteit!

 10. Tania Beantwoorden

  Mijn beste budgetbuy is de Catrice Liquid foundation. Die vind ik heel goed

 11. Amy Beantwoorden

  Het blushpalette van Catrice is inderdaad een musthave, echt prachtig!

 12. Fallon Christy Beantwoorden

  Oe, die lippenstiftjes zijn interessant! Van de week even naar de Kruidvat! Bedankt voor de tips!

 13. Lisette Beantwoorden

  Leuk artikel! Ik let er zelf niet heel erg op, slecht hè? Heb wel een contour palette van revolution en daar ben ik super blij mee! Kost ook echt maar 10 euro ofzo. Verder koop ik vaak op vakantie dingen en in Amerika zijn veel merken goedkoper!

 14. Chantal Janssen Beantwoorden

  Persoonlijk gebruik ik een mix van high end merken en de goedkope merken. Chanel is mijn absolute favoriet in premium segment. De lipstick van Kylie Jenner is ook echt een aanrader. Niet super duur, ruikt heerlijk en blijft heeeel lang zitten! Wil ik niet te veel uitgeven en eerst experimenteren dan kies ik ook graag voor Essence, Maybeline of L’Oréal. Sleek klinkt ook super. Ga ik zeker proberen!

 15. Kirsty Beantwoorden

  Mooie budgettoppers! Ik vind de paletten van Sleek ook nog steeds heel fijn, al moet ik bekennen dat ik die van mij er vaker bij zou moeten pakken.

 16. jeapiebel Beantwoorden

  Ik ben altijd fan van topper budget makeup. 🙂 Je kunt altijd mooi zijn met weinig. 😉 Mooie producten, ik heb alleen ervaring met color tattoo.

 17. Louise Beantwoorden

  Ik draag over het algemeen niet zo vaak make-up, dus zal er ook niet snel veel geld aan uitgeven, maar het is dan altijd moeilijk om te weten welke goedkopere producten toch van aanvaardbare kwaliteit zijn; bedankt voor deze tips dus!

 18. Joyce rdt Beantwoorden

  Oh jaaa, die Colour tattoo vind ik ook mega fijn. Eindelijk iets wat gewoon fatsoenlijk blijft zitten. Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *