BAILEYS O’CLOCK | De lekkerste recepten met de zomerse Baileys ‘Strawberries & Cream’ in de hoofdrol

Speciaal voor de zomer, kwam Ierse drankgigant Baileys op de proppen met een lekker fruitige variant op de klassieke likeur: eentje met ‘Strawberries and Cream’. Gezien de warme vakantiemaanden zo stilletjes aan op z’n einde lopen en ik hier een tikkeltje depressief om ben, besloot ik de nieuwste aanwinst van de Baileys familie eidelijk in huis te halen en ze overal – ja overal – bij te kieperen. Dit drankje leent zich hier dan ook perfect toe! Inspiratie nodig? Coming right up! Wat dacht je van een Baileys Shake met framboos en aardbei of een zoet gebakje met de nieuwste Baileys Strawberries and Cream in de hoofdrol?

Baileys 'Strawberries & Cream'

Mijn zalig lange zomervakantie zit er bijna op. Om deze deprimerende gedachte weg te spoelen, zoek ik af en toe mijn toevlucht tot een glaasje Baileys. Hoewel het een heel poosje duurde vooraleer ik de smaak van alcohol min of meer acceptabel vond, was ik behoorlijk snel weg van het heerlijk zoet Iers godendrankje. Het likeurtje is de perfecte afsluiter van een smakelijke maaltijd en is geliefd over de hele wereld – ook ten huize yours truly.

Ik heb een nostalgisch beeld in mijn hoofd van een zondagnamiddag bij opa en oma. Allebei waren ze na het middagmaal steevast vergezeld van een glaasje Baileys en een koekje. Zelf mocht ik toen nog niet van een eigen glaasje nippen maar  ruiken aan het kleine glaasje van mijn opa was wél toegestaan. Mijn neusvleugels waren gelukkig, ik een tikkeltje minder. Ikzelf vond me meer dan oud genoeg om ook mijn smaakpapillen kennis te laten maken met de likeur, mijn opa en oma dachten hier dus anders over.

Nu ik een heel stuk ouder ben én het legaal is voor me om in de supermarkt enkele flessen Baileys in mijn winkelmandje te gooien, kan ik echt genieten van zo nu en dan een likeurglaasje. De variant met ‘Strawberries and Cream’ stond al een heel poosje op mijn must try-lijstje. Gezien het om een ‘limited edition’ gaat, besloot ik niet té lang te wachten en deze ook eens uit te testen. Absoluut geen spijt van! Dit drankje is heerlijk zoet en romig. Perfect om op zichzelf te drinken OF om te gebruiken in tal van bereidingen, zoals bijvoorbeeld cake en chocolademousse. Hieronder vind je tal van receptjes en inspiratie om de zomer een stukje langer te laten duren. Schol en smakelijk!

RASPBERRY, STRAWBERRIES & CREAM SHAKE

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BxIHzqMlrxt/ hidecaption=true] 

STRAWBERRIES & CREAM STICKY SWIRL BUNS

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bzs7FSGDTf9/ hidecaption=true] 

MEER INSPIRATIE OP MIJN PINTERESTBORD 🤤 

De receptjes verschijnen vanzelf als je op de foto klikt. Scroll naar beneden in het bord zelf voor een hele resem aan inspiratie voor de origineelste Baileys ‘Strawberries and Cream’ recepten.

Je kan een fles kopen voor +/ €20 bij, onder andere, Delhaize en Colruyt. Jij nog lekkere (recept)ideetjes met Baileys Strawberries and Cream in de hoofdrol? Laat ze zeker achter in de comments of via een maitje! 

Volg me op Pinterest voor meer inspiratie en ideetjes. Zin gekregen om nog meer te koken en bakken? Dan is dit recept voor fluffy banana pancakes misschien ook wel wat voor jou!


Een gedachte over “BAILEYS O’CLOCK | De lekkerste recepten met de zomerse Baileys ‘Strawberries & Cream’ in de hoofdrol

  1. Louise Beantwoorden

    Omg ziet er allemaal zo lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *