DAMN! | Dit zijn de vijf grootste lingeriemissers die je waarschijnlijk begaat

We’ve all been there. Je moet binnenkort naar een tof feestje en zit al weken op voorhand dé perfecte outfit samen te stellen. Eenmaal van top tot teen aangekleed en gearriveerd, merk je dat je bloedrode bh-bandje zichtbaar is. Jep: jouw ondergoedkeuze weet een outfit maar al te vaak te maken of kraken. Met deze tips maak je nooit of te nimmer meer een foutje en zal jouw outfit in het middelpunt van de belangstelling staan, niet je ondergoed.

VOOR EEUWIG DEZELFDE CUPMAAT

Wist je dat de borstgrootte van vrouwen tijdens hun leven tot zes keer kan wijzigen? Puberteit, hormonen en gewichtsschommelingen strooien maar al te graag roet in het eten en durven al eens voor (lichte) veranderingen te zorgen. Ga er dan ook niet van uit dat de maat die je 6 jaar geleden was voor eeuwig en altijd jouw maat zal blijven. Belangrijk om te onthouden: laat je af en toe zeker eens opmeten. Deze service is in de meeste lingeriewinkels volledig gratis en zorgt ervoor dat jij perfect weet welke afmetingen je nu precies hebt. Ga je liever zelf aan de slag? Bekijk zeker ook deze handige tool om je bh-maat te controleren.

VERKEERDE SLIPJE

Naast het dragen van de verkeerde bh, is het je zeker en vast ook wel eens overkomen dat je een minder gepaste slip uit uw lingerielade nam. Oké, in de nineties was het inderdaad helemaal hip wanneer je string kwam piepen boven je jeans maar die tijden liggen (thank God!) al een poosje achter ons. Mijn advies? Het is handig om de verschillende soorten slips te kennen zodat je weet wat wanneer te kiezen. Wist je trouwens dat de vorm van je billen ook bepaalt welke slips je het beste staan? Ontdek het perfecte slipje voor jou!

GOEDKOOP

We zijn allemaal ooit wel eens het slachtoffer geworden van de befaamde soldenperiode maar als verleiding toeslaat en je dat satijnen korset (inclusief luipaardprint) echt wilt kopen omdat het maar €15 kost, zeg dan eventjes klaar en duidelijk tegen jezelf dat je een dergelijk item quasi nooit zult dragen. Hou je zuurverdiende centjes nog ietsje langer in je portemonnee en investeer liever in een BH die kwalitatief goed is én die je onder quasi alles kunt dragen.

DOORZICHTIGHEID

Thuis voor de spiegel zag jouw outfit er perfect uit maar eens op kantoor aangekomen merk je met een rood hoofd dat een huidkleurige T-shirt bh toch een betere keuze was geweest. Het is ons allemaal al overkomen dat een bh toch meer zichtbaar is dan bedoeld. Probeer daarom altijd in daglicht te checken of je kleren doorschijnen zodat u weet welke lingerie aangewezen is.

PUSH-UP EFFECT

Wist je dat dit niet het gewenste effect geeft? In de meeste gevallen laat het je borsten alleen maar kleiner lijken doordat ze eerder plat gedrukt worden dan een lift krijgen. Ook is het helemaal niet comfortabel (denk bijvoorbeeld maar aan prikkende beugels en knellende bandjes). Dus draag beter gewoon je eigen maat en kies voor een ander model, zoals een push-up of balcony bh. Deze geven uw borsten wel de juiste lift.

Heb jij je ooit al eens bezondigt aan één van deze missers?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Hunkemöller.


8 gedachten over “DAMN! | Dit zijn de vijf grootste lingeriemissers die je waarschijnlijk begaat

 1. Natalie Beantwoorden

  Goh niet echt, en ik gok er meestal wel maar op los 😀 Voorlopig altijd goed gegokt 😀

 2. Armande.net Beantwoorden

  Ik heb vroeger wel te kleine BH;s gehad, heel irritant inderdaad. En mijn dure onderbroeken zijn inderdaad al heeeel lang draagbaar, Sloggi’s, al bijna 20 jaar volgens mij.

 3. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Ik ben bang van wel. Mijn bh-maat is volgens mij nogal twijfelachtig bijvoorbeeld.

 4. marjolein westerbaan Beantwoorden

  Yep, dat is inderdaad helemaal waar en herinnert me er aan dat ik hoognodig lingerie moet gaan aanschaffen

 5. Judith Beantwoorden

  oh een te kleine bh en dan zie je dat randje zo ingekneld door een shirtje.. zo lelijk

 6. Laura / fitfunfab.nl Beantwoorden

  Been there handige tips! We mogen ook nooit bezuinigen op lingerie! Dat gebeurt alleen wel vaak…

 7. Daphne - verdraaidmooi Beantwoorden

  Oeps sommige herken ik wel ja… En er dan pas veeeeeel te laat achter komen natuurlijk 😉

 8. Florentine Beantwoorden

  Leuk artikel!! And so true 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *