De leukste Beautytrends voor 2018

Trends komen en gaan in modeland. Denk maar aan de nineties waarin torenhoge Buffalo’s en neonprints hoogtij vierden. Hetzelfde geldt voor de wondere wereld van de cosmetica. Het éne jaar is het ultrahip om je lippen fel te overlijnen, het jaar erna moet je om erbij te horen dan weer all the way gaan wat betreft highlighter. Welke trends overleven tot in 2018 en welke nieuwe komen er weer bij? Lees snel verder zodat je zeker op de hoogte bent van wat er beautywise precies gaande zal zijn het komende jaar!

 1. Glinsterende oogleden

https://www.instagram.com/p/BdAb6WhFSNb/?tagged=desertduskpalette

Je weet het vast wel al: teveel glitter is onmogelijk, zo ook in beautyland. Op de runways zagen we het reeds het afgelopen seizoen: veel glitter en glamour in de vorm van kleurrijke paillettes en edelsteentjes. Hoe prominent glitter het afgelopen jaar reeds aanwezig was, des te belangrijker wordt het in 2018. Wat mij betreft het perfecte excuus om enkele nieuwe oogschaduwpalettes aan te schaffen. Denk, bijvoorbeeld, aan het Desert Dusk Palette van Huda Beauty (bijzonder hoog op mijn wishlist!) of het Chocolate Gold Eye Palette van Too Faced.

 2the glowier, the better

https://www.instagram.com/p/Bch1LWyl2mT/?taken-by=highlighteronpoint

Naast je oogleden moeten ook je jukbeenderen eraan geloven. Een flinke portie highlighter blijkt niet genoeg het komende jaar. 2018 staat immers synoniem voor ultra-geaccentueerde huid. Simpel verwoord: Hoe glowier, hoe beter. Het afgelopen jaar zagen we een felle rage ontstaan wat betreft regenboog/unicorn highlighters, in 2018 wordt de madness om de meest extravagante highlighter groter dan ooit.

 3. Geometrische nagels

In 2017 passeerden zogeheten ‘sweaternagels’ (denk nagellak met een geborduurd printje) en zelfs de befaamde ‘bubble’ nagels de revue. Wat zijn we dan ook gelukkig dat we in 2018 kunnen uitkijken naar een eerder minimalistische benadering van nailart met de terugkeer van geometrische vormen.

4. Volumineuze wimpers

Onder meer gespot backstage bij de show van Christian Dior in de lente van 2018. Volumineuze (soms eerder klonterige) wimpers maken het komende jaar een comeback. Lijkt deze trend niet meteen aan jou besteed? Met een goed wimperserum (denk, onder meer, aan dat van Kruidvat eigen merk) of enkele (magnetische) falsies kom je al een heel eind!

5. De juiste tint foundation voor iedereen

Hoe vreemd is het dat het anno 2017 nog steeds geen realiteit is om voor iedere huidskleur een juiste match foundation te vinden? Fenty Beauty van Rihanna zette de beautywereld lichtjes op z’n kop wanneer het foundation in maar liefst 40 tinten op de markt bracht. Mijn voorspelling is dat meer en meer cosmeticamerken zich zullen richten op verschillende huidtinten. About time!


24 gedachten over “De leukste Beautytrends voor 2018

 1. Manon Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit een trend echt volg en gewoon doe wat ik wil zelfde geldt voor kleding

 2. Louise Beantwoorden

  Leuk! Ik draag weinig make-up maar die nageltrend moet ik zeker eens proberen!

 3. CustÒdia Chineva Beantwoorden

  Dit was zeker een revolution van 2017, alles was zo beperk en nu heb je toch meer optie voornamelijk in foundation heerliojk vind het….

 4. Sheila Beantwoorden

  Oh, dit gaat echt geheel aan me voorbij. Ik let nooit op trends. Ik doe gewoon wat ik zelf mooi vind en koop daar geschikte (goedkope, dus vaak Essent) make-up voor 🙂

 5. Girls-things Beantwoorden

  Die nagels zijn gaaf!

 6. Sanne Beantwoorden

  Alleen die volledige blauwe look vind ik iets te. Het lijkt dan alsof je koud hebt. :s

 7. Elke Beantwoorden

  Die van foundation vind ik echt mega belangrijk! Leuk om te zien!

 8. Dhini Beantwoorden

  Wat leuk om te zien trend voor volgens jaar. Ik wil nog steeds Geometrische nail art gaan maken

 9. Mieke | mieksmind Beantwoorden

  die nagellak trend is wel wat nieuws maar glinsterende oogleden heb ik al vaker gezien en vind ik niet meer zo super nieuw

 10. fromcouchgirltofitnessgirl Beantwoorden

  Die nagels zijn wel supergaaf zou ik ook zeker wel doen

 11. Judith Beantwoorden

  Die highlighter mag wel minder, maar volle wimpers en veel glitter vind ik heel gaaf

 12. MC Kleuver Beantwoorden

  De zwart/grijze nagels staan erg leuk! Grappig met al die blokjes.

 13. Karen - Dressing in labels Beantwoorden

  Vooral juiste foundation vind ik heel belangrijk. Dit is de basis van waaruit je look begint.

 14. Nele | Pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Ik vind het echt verschrikkelijk moeilijk om de juiste kleur foundation te kiezen… ik heb daar echt hulp bij nodig 😀 kan je de Fenty Foundations ook in België verkrijgen? x

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Makkelijk via de Franse Sephora! 🙂

 15. Tania Beantwoorden

  Dat van die foundation vind ik heel belangrijk. Als er niet veel keuze is kopen mensen vaak de verkeerde kleur. Hoe meer keuze hoe meer kans je de geschikte kleur vind

 16. Nicole Orriëns Beantwoorden

  De geometrische nagels vind ik wat minder mooi. Maar dat is omdat ik niet zo van dat soort patronen houd.

 17. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Allemachtig wat een heftige make-up is die met die glitter! Ik vind het wel prachtig op de foto, maar in real life weet ik het niet zo.

 18. MC Kleuver Beantwoorden

  Eerlijk gezegd schrok ik een beetje van de derde foto. Dat is echt too much.

 19. Natalie Beantwoorden

  Ik ben heel blij met de glitter palletjes! Ik heb het nieuwe UD Heavy Metals met prachtige shiny kleuren!

 20. Lotte Beantwoorden

  Ooh van mij mag die highlighter trend echt wel in 2017 blijven haha. ik hou van highlighter heb er ook echt te veel maar zoveel vind ik in het dagelijkse leven bij (bijna) niemand mooi haha.

 21. Verena Beantwoorden

  Wat een trends weer! Ik vind de geometrische trend wel heel leuk er uit zien!

 22. Sanne Beantwoorden

  oh spannend dat meer en meer bedrijven verschillende tinten uitbrengen, zalig. Ik vind het altijd zo moeilijk om de juiste te kiezen.

 23. Fleur Beantwoorden

  Wat goed dat er steeds meer match foundation te vinden is. Ik hoorde dat de HEMA ook zijn collectie heeft uitgebreid naar 20 match foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *