5 frustraties van een beautyblogger

Het leven van menig bekend beautyblogger lijkt wel over rozen te gaan. Iedere dag puilt hun virtuele alsook hun fysieke mailbox uit van gratis goodies: de nieuwste makeup lanceringen, invitaties voor luxueuze persreisjes en fijne extraatjes. In ons eigenste Vlaanderen zijn we (misschien maar goed ook) een pak minder gewend. Persreisjes? Nope. Uitpuilende mailbox. Geen sprake van bij yours truly. Uiteraard is en blijft het runnen van een blog een bijzonder aangenaam tijdsverdrijf. De tijd die ik zowel on-als offline in mijn blog steek ervaar ik als bijzonder bevredigend. Ik hou ervan om de lokale drogisterij in te duiken, zoekend naar die éne lipstick die naar het schijnt de perfecte dupe zou zijn van een veel duurder exemplaar. Om ’s nachts plots wakker te worden met dat éne idee voor een artikel en het vervolgens snel op te schrijven in één van mijn duizend notitieboekjes. Beautyblogger zijn is fijn, heel fijn. Toch zijn er op tijd en stond al eens dingetjes die me lichtjes irriteren (om niet te zeggen frustreren). Maar al te graag deel ik deze met jullie. Wat volgt mag je alvast met een flinke schep zout nemen trouwens.

Swatches: altijd, overal

Ik probeer zoveel mogelijk binnen te springen bij cosmeticawinkels als Kruidvat en Inno. Vaak met één doel voor ogen: die laatste nieuwe lipstick of dat net gelanceerde oogschaduwpalette zo snel mogelijk in mijn handen te krijgen. Om snel na te gaan of de kwaliteit iet of wat oke is, leg ik mijn lot voor eventjes in handen van swatches. Gevolg: mijn handen (en vaak ook armen) hangen maar al te vaak vol lipstick een oogschaduw én te pas en ten onpas al te vaak krijg ik vlekjes lipstick op mijn kleren. Kleine ramp maar it’s all part of the job!

Picture perfect

Elke foto die ik maak wordt als het ware onderworpen aan een extreem gedetailleerd onderzoek. Passen de attributen wel bij het product? Is er niet teveel schaduw op de foto? Zie ik daar nu geen vingerafdruk op dat blushpalette?! Productfoto’s maken is one hell of a job maar zo fijn wanneer het ein-de-lijk goed zit.

Kritiek krijgen op wat je uitgeeft

“Je hebt heus wel al een lipstick in dat kleurtje hoor, Sofie!” is een zinnetje dat ik maar al te vaak te horen krijg wanneer ik eens een shopuitje plan met een vriendin. Uiteraard zou ik een uitgebreide repliek kunnen voorzien (niet enkel het kleurtje speelt immers een rol, ook de finish en de houdbaarheid zijn cruciaal wanneer het om lipstick gaat – dit eventjes totaal ter zijde uiteraard) maar ik kan me steeds bedwingen. Om de één of andere reden hebben mensen belachelijk snel een oordeel klaar wanneer het gaat om de uitgaves van anderen. Wanneer ik mijn gehele loonbriefje wil uitgeven aan cosmetica is dat mijn goed recht, toch? De rest van de maand op water en brood leven neem ik dan maar voor lief.

No makeup = not done

Als beautyblogger verwachten mensen blijkbaar dat je makeup 24/7 on fleek is. Vlijmscherpe wing, perfect geblende oogschaduw en prachtig bijgetekende wenkbrauwen. Sorry to disappoint: not the case. Soms is het héérlijk om helemaal ongemaquilleerd de deur uit te gaan en je eventjes niks aan te trekken van een wing die voor de zoveelste keer mislukt. No makeup = no problem, zelfs niet voor een beautyblogger.

Een ellenlange beauty wishlist hebben

Zoals reeds vermeld: ik ben er dol op om mijn zuurverdiende centjes uit te geven aan die prachtige, net gelanceerde, lipstick of dat glanzende roségouden oogschaduwpalette. Bij nieuwe limited editions sta ik vaak als eerste in de (vaak virtuele) rij om alles netjes in mijn winkelmandje te gooien en snel af te rekenen. Let the reviewing begin. Gezien er iedere dag wel nieuwe producten op de wereld losgelaten worden, kan je je wel voorstellen dat mijn verlanglijstje inmiddels serieus aangedikt is. Een beautyblog runnen is in ieder geval het perfecte excuus om zoveel mogelijk make-upspulletjes aan te schaffen.

 

 

 

 

 


29 gedachten over “5 frustraties van een beautyblogger

 1. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Leuk om te lezen. En ook dat je eerlijk schrijft dat jij niet gebombardeerd wordt met gratis spullen.

 2. Florentine Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen ♥ ♥ ♥
  Ik vind de foto bovenaan dit artikel zo mooi!!! Liefs, Florentine

 3. R&R Beantwoorden

  Geen beautyblogger hier, maar ‘Picture Perfect’ komt ons ook bekend voor haha.

 4. Sheila Beantwoorden

  Leuk om te lezen. Ik herken je frustratie niet, omdat ik geen beauty blogger ben en er niets mee heb. Maar ik vind het wel maf om te lezen dat er blijkbaar mensen zijn die denken dat je altijd in de make up er bij loopt.

 5. Naomi Anna Beantwoorden

  Haha wat een leuk artikel! Best herkenbaar deze dingetjes. Vooral de armen vol met swatches komen mij erg bekend voor als lipstick junkie 😉

 6. Maaike Beantwoorden

  Haha leuk en transparant artikel! Life isn’t about roses… 😉

 7. Amy feller Beantwoorden

  Geweldig bericht.
  Ik ben het zeer eens met je punt <3

 8. Dafne Beantwoorden

  Dank voor het inkijkje in je leven 😉

 9. Mjay Beantwoorden

  Haha, I feel ya girl!

 10. Marsha Beantwoorden

  Hihi leuk geschreven, heb ik zelf gelukkig weinig last van ^^

 11. Janet Beantwoorden

  Leuk geschreven artikel! Gelukkig niet echt frustraties waar ik ook mee te maken heb..

 12. Debbythechocoholic Beantwoorden

  Nu weet ik dat ook weer! Als foodblogger kom ik wel in contact met beautybloggers, maar de frustraties kende ik nog niet. Leuk artikel!

 13. About Fashion Life Beantwoorden

  Dat van het swatchen herken ik wel, toen ik destijds nog een beautyblog had. X A

 14. Emma Beantwoorden

  Heel erg herkenbaar. Beautyblogger zijn is dan ook het perfecte excuus om al dat geld uit te geven aan make-up ;p x

 15. Miss K Beantwoorden

  Weer zo leuk geschreven. Los van het onderwerp is dit enorm prettig om lezen. Idd vervelend is het als je in een winkel staat met 24 kleurtjes op je arm en het er maar half afkrijgt zodat je de rest van de dag met een ” vuile” arm moet rondlopen. x

 16. Beau Bewust Beantwoorden

  Haha heel herkenbaar dit artikel! Leuk 🙂

 17. Yustine Beantwoorden

  Waar ik wel benieuwd naar ben, heeft België andere producten binnen een collectie in vergelijking met Nederland? Lijkt me heel fijn om. Binnen deze niche te werken. Wie houd er niet van make up?

 18. Lodi Beantwoorden

  Heerlijk je uitleven met make-up. Ik denk wel eens bij mezelf ik koop veel te weinig 🙂 en er is nog wel zo veel keus. Ik leer echt hele leuke merken kennen door jullie beauty bloggers.

 19. Mirjam Beantwoorden

  Heerlijk verhaal om te lezen. Ik heb helemaal niets met make-up en cosmetica en geef er dan ook nauwelijks geld aan uit. Mijn huis staat daarentegen weer vol met planten. Maar je kunt je geld maar 1x uitgeven en iedereen is vrij om eigen keuzes te maken. Daarvoor hoef je jezelf niet te verdedigen. Het enige dat ik geleerd heb Op = Op !! En een wishlist hou je toch, er moet tenslotte wat te wensen over blijven 😉

 20. Laura | Billenblootkokosnoot.nl Beantwoorden

  haha de beauty wishlist is heel herkenbaar maar dan voor mij met reizen. Mijn wishlist wordt steeds groter en als mensen zeggen nu heb je vast wel genoeg / genoeg gezien! Euuuuh… NEE! haha leuk geschreven.

 21. klaudia Beantwoorden

  Ik zal in het engels antwoorden , ik denk dat ik zo weiniger spel-fouten maak.
  I am not a beauty blogger, my blog is lifestyle and home decoration related. Sometimes I think, oh look at these lucky chics, getting all that good stuff for free. I had some inquiries for writing reviews after receiving free products, too. But never really nice products that I really would want to have and write about. Sometimes I am wondering if companies really know what they are doing 😉 they wanted to send me a baby starter kit with lots of gorgeous things for new moms in. Well, I am 56 as they would have known when really checking on ‘about’ pages before contacting blogger. But that’s a bit off topic, tho. I really enjoyed a good giggle when reading your post, ANY excuse for buying cosmetics is a good excuse 😉 Lovely blog, I will be back !!!

 22. Lisette Beantwoorden

  Dat mensen commentaar hebben over wat je uitgeeft aan make-up lukte inderdaad best frustrerend. Leuk artikel!

 23. Evi Beantwoorden

  Haha, allemaal heel erg herkenbaar, dit. ookal ben ik zelf niet echt een beautyblogger 🙂

 24. Andrea Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk om nieuwe producten uit te testen ik ben dan wel geen beautyblogger, maar kan me voorstellen hoe het is om weer iets nieuws uit te proberen. Maar ook best wel laatig. Alles moet perfect ogen, de foto’s enzo. Terwijl het ook wel eens heerlijk is om gewoon de verpakking eraf te trekken en uit te testen zonder eerst foto’s te maken.

 25. Danella Beantwoorden

  Haha, kun je ooit genoeg make-up hebben?

 26. Vyella Beantwoorden

  Hahaha super leuk artikel! Wat je zegt over make up, dat heb ik met mijn blog http://www.vyella.nl bij eten. Ik schrijf veel over eten en daardoor gaan mensen er altijd vanuit dat ik in ieder restaurant foto’s moet maken en mijn gerechten altijd picobello zijn. Maar ook ik eet weleens friet of visticks haha

 27. Krystle Beantwoorden

  Haha ja dat is zeker een goed excuus! Ik ben ook dol op make-up !

 28. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Het lijkt me inderdaad wel vervelend als mensen kritiek leveren op je uitgaven. Want als beautyblogger zul je denk ik ook producten moeten kopen vanwege je blog.

 29. Tania Beantwoorden

  Ik kan me helemaal vinden in dit artikel. Het lijkt wel over mezelf te gaan hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *