4 x Genie in a Bottle

Geef toe: er is iets magisch aan het sprayen van hét juiste luchtje nadat je je van kop tot teen hebt klaargemaakt. Als klein meisje zat ik maar al te vaak op de rand van het bed, te staren naar mijn moeder. Zij heeft een prachtig dressoir waar tientallen flesjes prachtig op geëtaleerd staan. Eén flesje was steeds de uitverkorene en mocht haar die dag vergezellen op haar pad. Het is voor mij een ware uitdaging om een parfum te vinden waar ik geen hoofdpijn van krijg. Luchtjes zijn al snel te zwaar, te zoet, te intens. Over het algemeen grijp ik steeds naar bloemige, frisse parfums. Uiteraard is parfum iets intiems: een luchtje wat ik fantastisch vind, kunnen jullie maar niks vinden en omgekeerd. Zie dit lijstje dan ook vooral als een aanzet om eens aan de desbetreffende flacons te ruiken bij je volgende bezoekje aan pakweg Inno of Ici Paris XL. Happy reading and sniffing!

Hugo Boss – Ma Vie Florale (30ml: €49,99)

Vers op de markt sinds februari dit jaar en deze kanjer heeft het alreeds geschopt tot mijn meest gedragen parfum du moment. Zoals de naam reeds verraadt, valt dit parfum onder de categorie ‘bloemig’. Met als voornaamste ingrediënten cactusbloesem, roze fresia, jasmijnblaadjes alsook rozenknoppen is dit flesje perfect voor de lente en zomer. Lekker luchtig, doch niet te saai. De prachtige, poederroze flacon is een pluspunt: prachtig om tentoon te stellen op jouw vanity table.

Yves Saint Laurent – Parisienne (30ml: €54,83)

Yves Saint Laurent slaagt er prima in om de schoonheid, jeugdigheid én elegantie die de stad Parijs omringt te vertalen in een parfumflesje. Alhoewel de topnoten van dit luchtje een fruitige blend van cranberry en blackberry bevatten, zijn het de middelnoten (viooltjes, pioenen, damascus rozen) en hartnoten (patchouli, musk) die je het meeste verleiden. Vrouwen die houden van rozengeur zullen dit flesje zeker en vast weten te appreciëren. Zowel de naam alsook het design van de flacon zijn volledig geïnspireerd door het originele Paris-luchtje, gelanceerd in de vroege jaren tachtig. Parisienne is bijzonder draagbaar en is, wat mij betreft, één van de betere luchtjes die YSL lanceerde de afgelopen jaren.

Miu Miu- The First Fragrance (30ml: €58,90)

Uniek, jeugdig en gesofisticeerd. Deze drie begrippen omschrijven het eerste luchtje van Miu Miu. Dit merk is het jongere zusje van Prada en waagde zich vorige zomer (finally!) aan haar eerste geur, deze kreeg bijgevolg dan ook de naam ‘The First Fragrance’ (het merk had duidelijk niet al teveel inspiratie die dag). Met als voornaamste noten lelietjes-van-dalen, jasmijn, roos en Akigalawood (een extract van patchoeli, met houterige accenten), creëert Miu Miu wat mij betreft de perfecte combinatie van bloemig en mysterieus. De lelietjes-van-dalen, jasmijn en roos geven het geurtje haar jeugdigheid en frisheid en openen de geursymfonie van dit parfum. De patchoeli en het hout en peper van Akigalawood ruik je dan weer ietsje later en geven het parfum een ruw en mysterieus kantje. Vooral fans van musk-geuren, zullen dit geurtje weten te appreciëren.

Chanel – Chance Eau Fraîche (50ml: €67,90)

Chance is er in totaal in drie verschillende versies: de orginele, Eau Tendre en Eau Fraîche, mijn persoonlijke favoriet. Eau Fraîche is met vlag en wimpel de meest luchtige van de drie. Wanneer ik dit luchtje ’s ochtends verstuif, krijg ik instant energie en goesting om aan mijn dag te beginnen. Deze Eau de Toilette is een aangename balans tussen warme en frisse noten met een sensationele mix van citroen, cedar, muskus en jasmijn. Dit flesje doet me steeds denken aan een uitstapje naar een tropisch paradijs: een zonnige middag op het strand, een zacht briesje in je haar.

Wat is jouw favoriete parfum? 

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.


21 gedachten over “4 x Genie in a Bottle

 1. Andrea Beantwoorden

  Die van chanel lijkt me heerlijk! Ik ben ook niet zo van de mierzoete geurtjes die hoofdpijn veroorzaken of na een uur niet meer lekker ruiken. Ik draag af en toe eens parfum als we op bezoek gaan of een feestje hebben.

 2. Xenia Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen! Ik ben gek op heerlijke luchtjes maar moet mezelf niet de hele dag ruiken, hoe lekker ook:)

  Ik vind l’eau d’Issey van Issey Miyake een bijzonder luchtje.. gebruik ik alleen voor speciale momenten:)

 3. Sophie Beantwoorden

  Ik ben dol op Chanel

 4. Tiffany Beantwoorden

  Goed lijstje! Zelf heb ik niet echt een favoriet, maar wel vind ik het altijd een pluspunt als het parfum flesje er ook super leuk uitzet!

 5. Johanne Beantwoorden

  Ik ken ze allemaal niet, loop echt verschrikkelijk achter… Mijn favoriete geurtje op dit moment is Miss Dior. Flowerbomb van Viktor en Rolf vind ik ook heerlijk en in de zomer gebruik ik Jill Sander… Die van Miu Miu klinkt heerlijk!

 6. Lisanne Beantwoorden

  Die van Miu Mij lijkt me al zo lang zo lekker! Moet ik toch maar eens gaan proberen. Mijn ultieme favoriet is Narcisco Rodriquez en Alien van Thierry Mugler. Lekkere zware musk geuren!

 7. Jana Beantwoorden

  Ik heb al veel positiefs gehoord over het parfum van Miu Miu, deze moet ik toch wel dringend eens proberen! Leuke post!

 8. Kool Family Beantwoorden

  Ik heb zowel de Parissienne als de Chance al gehad, maar wel de originele van de laatste en niet de eau fraiche.
  Mijn huidige favoriet is Gucci Bamboo…
  Veel liefs Kris

 9. Joyce Beantwoorden

  Mooi lijstje! Ik vind Kenzo – World heerlijk ruiken <3 een van mijn favorieten! En natuurlijk kan mijn all time fave: Lady Million niet ontbreken!

 10. Cathy Beantwoorden

  Mooie omschrijvingen. Uitnodigend om te proberen.

 11. Jill Beantwoorden

  Ik heb meerdere favorieten:
  Chanel – Coco Mademoiselle
  Calvin Klein – Beauty
  Lancôme – La Vie est Belle
  Jil Sander – Jil

  Ik moet wel zeggen; ik pak het snelst de Coco Mademoiselle van deze 4. Maar ik heb nog genoeg andere geuren in de kast staan. Iets met parfumverslaving?

 12. Beau Bewust Beantwoorden

  Ik ben helemaal fan van Hugo Boss Ma Vie!!
  Het flesje is supercute en hij ruikt zó lekker!

 13. hillybillybeauty Beantwoorden

  Oh die Chanel is zo lekker! Ik zou hem bijna meteen vandaag weer aanschaffen. Ik vind zelf J’Adore en La Vie Est Belle ook zalige geurtjes. En de nieuwe Abercrombie. Ik ben gek op parfums!

 14. Astrid Beantwoorden

  Heerlijk een luxegevoel als je een spritsje parfum opdoet 😀 Ik heb nu de parfum van beyonce, heat. Heerlijk bloemig.

 15. Louise Beantwoorden

  Leuk lijstje! De Chanel ruikt inderdaad echt lekker 🙂

 16. Dyonne Bakker Beantwoorden

  Oh wat een fijne tips! Heb deze luchtjes nog nooit geprobeerd, behalve die van Chanel. Die ruikt echt heerlijk

 17. Danielle Beantwoorden

  Oehh heerlijk. Ik heb een geur van Hugo Boss op mijn wishlist maar weet de naam even niet meer.

 18. Kristof Beantwoorden

  Lekker handig! Het vrouwtje is jarig volgende week en deze ga ik zeker eens bekijken!

 19. Tara Beantwoorden

  Ziet er leuk uit! Ik wil zelf al een tijdje die van chanel proberen! xx

 20. Laura / lajoiedevivre Beantwoorden

  Ik heb nog nooit een parfum geroken dat je hierboven opsomt, ik noteer ze! Mijn favoriet is Anaïs Anaïs van Cacharel!

 21. Joyce rdt Beantwoorden

  Oh ja die Hugo Boss vind ik ook heerlijk ruiken!
  Zelf heb ik niet 1 favoriet, maar ik vind meerdere luchtjes lekker. Vandaag heb ik toevallig de Lolita Lempicka gehaald en verder heb ik Flowerbomb van Viktor and Rolf en Miss Dior Blooming Boutique op mijn kastje staan :). Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *