4 x Books you’ll love

vivi

Vakantie staat voor mij gelijk aan lekker luieren op mijn zonnige terras en gulzig boeken verslinden. Vroeger was ik verslingerd aan auteurs als Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl; de avonturen van Pluk en de Petteflet, Minoes of Mathilda ken ik dan ook tot in de kleinste details. Tegenwoordig beperkt het oeuvre dat me aanspreekt zich gelukkig niet tot fantasierijke kinderverhalen. Ook lifestyle boeken of goede Engelstalige romans lees ik met plezier tot er hier en daar enkele ezelsoren verschijnen. Book lovers united, vandaag deel ik met jullie 4 boeken die ik worth the read vind!

Bill Bryson – The Complete Notes Dankzij mijn docent Amerikaanse Letterkunde kwam ik vorig jaar in contact met Mister Bryson; een Amerikaanse journalist die helemaal verliefd werd op Groot-Brittannië (cannot blame him!) en besloot dwars doorheen het eiland te reizen (én er zich ook te vestigen). The Complete Notes combineert twee van Bryson’s bestsellers; Notes on a Small Island en Notes from a big Country. De eerst genoemde handelt over Groot-Brittannië, de tweede is volledig toegewijd aan Bill’s land van herkomst; de Verenigde Staten. Met de nodige humor en ironie pende Bryson zijn ervaringen neer over beide Engelstalige gebieden; bijzonder informatief maar tegelijk hilarisch. Gebruikten ze dergelijke boeken maar in de geschiedenisles, diepe zucht.

Het Vriendenboek – Elise De Rijck Met een gevoel van lichte nostalgie kijk ik terug naar hoe ik vijftien jaar geleden reuze-enthousiast mijn nieuwe K3-vriendenboek met veel show overhandigde aan mijn klasgenootjes. Tegenwoordig is het volledig sociaal acceptabel om ook als volwassene een vriendenboek bij te houden, yes! Heb je je altijd al afgevraagd welke kleur de tandenborstel van je beste vriendin heeft of hoe ze je over tien jaar ziet? Elise De Rijck has got you covered!

How Blogs work – Stephanie Duval Journaliste én blogbeest Stéphanie Duval stak voor dit boek de hand in eigen boezem en putte uit haar ervaring als blogster om de beste tips and tricks met ons te delen. Het resultaat mag er absoluut zijn; een boek boordevol handige informatie en weetjes die iedere beginnende blogger sowieso zal boeien.

Shoot! Fotograferen met je hart – Anki Wijnen Fotografie is voor mij een ware kunst; Anki van Zilverblauw.nl is dan ook een échte artiest in mijn ogen. Prachtige plaatjes schieten die barsten van kleur en detail en die niemand onberoerd laten kan ze als geen ander. In Shoot! deelt Anki haar tips om het perfecte shot te maken. Wie net als ik een hekel heeft aan een ellenlange theoretische uiteenzetting zal dankbaar van dit boek smullen; geen ingewikkelde technische termen maar vooral véél beelden. Get ready to step up your photography game!

Welke boeken lees jij graag?

Love

Naamloos-1


17 gedachten over “4 x Books you’ll love

 1. Mariëlle Beantwoorden

  Oeps, ik lees nooit boeken, maar ik wil dat wel eens gaan doen. Zeker zo’n blogboek!

 2. Robin Valentine Beantwoorden

  hmm How Blogs work lijkt mij heel boeiend! vind het altijd wel leuk om iemand zijn ervaringen te lezen 🙂

 3. Sandra Beantwoorden

  Heb van alle boeken nog nooit gehoord. ‘How Blogs Work’ spreekt mij wel aan. Lijkt mij wel een interessant boek om te lezen! ‘Schoot! Fotograferen met je hart’ ook trouwens. Gaaf, ik ga ze even noteren, wie weet koop ik ze een keer. 🙂

 4. Jolet Beantwoorden

  Ik ken geen enkele auteur.. De laatste tijd heb ik het qua boeken trouwens wel helemaal weer te pakken: zit nu liever op de bank een boek te lezen dat TV te kijken. Vind het weer heerlijk!

 5. Diana Beantwoorden

  Grappig je schrijft Mathilda toevallig riepen de kids vandaag in koor wij willen nog eens Mathilda kijken. Wel op tv dan. Heerlijk de avonturen van Pluk en de Petteflet. Die worden her ook nog regelmatig voorgelezen. ik zelf ben helaas niet zo,n lezer wat ik heel erg jammer vind. Op een of andere manier lukt het me vaak niet goed om echt in een boek te zitten zonder weer even dit of dat te doen. Maar onze boekenkast is wel dik gevuld met mooie inspirerende boeken. Toen Ellis en ik samen gingen wonnen bleken we meer 60% aan dezelfde boeken te hebben 😉 Het boek How Blogs work spreek me wel aan dus wie weet. De vakantie komt er straks aan dan is er toch wat meer rust om je een echt te focussen op een goed of mooi boek. Voor jou alvast heel veel leesplezier.

 6. Sheila Beantwoorden

  Hahaha… het vriendenboek ligt nu voor mijn neus. Ik heb hem voor mezelf gekocht met een boekenbon die ik voor mijn verjaardag kreeg. Gisteren kwamen vrienden vanuit Sint Maarten over. Die zie ik dan ook maar 1 keer per jaar als ze weer eens in Nederland zijn. Natuurlijk heb ik ze meteen 5 pagina’s per persoon voorgeschoteld. Hartstikke leuk!

 7. Kiss & Make-up Beantwoorden

  Ik lees eigenlijk altijd gewoon fictie, liefst iets SF-achtig, dus dit is allemaal minder mijn ding qua genre.

 8. Kirsty Beantwoorden

  Deze boeken ken ik nog niet, maar je maakt mij wel erg nieuwsgierig! Ik lees zelf het liefst gewoon boeken in verhaalvorm.

 9. Babs Beantwoorden

  Ik ben momenteel ook “How blogs work” aan te lezen, super interessant leesvoer.
  En ik heb nu “Shoot”op mijn verlanglijstje staan. Jij maakt overigens ook prachtige foto’s!

 10. Janneke | Crafty Time Beantwoorden

  Ik heb het boek How Blogs Work ook. Ik heb het boek nog niet uitgelezen maar ik vind het wel een heel goed boek! De andere boeken lijken mij ook heel leuk! xx

 11. Jvdp Beantwoorden

  Ik lees vooral Young adult dystopian boeken. Kan er niet aan doen. Ieder verhaal grijpt me vast en sleurt mij door het boek heen. Voorlopig hebben boeken zoals the Young elites en de trilogie van firelight bij al enorm veel leesgenot bezorgd!

 12. jeapiebel Beantwoorden

  How blogs work en shoot! Fotograferen met je hart dat lijkt mij super handig voor onze blog. Zeker geen ingewikkelde techniek van fotografie. Ik lees ook graag boeken. Jammer dat ik dit boek niet heb dan kan ik alles in de vakantie lezen.

 13. Louise Beantwoorden

  Ik las vroeger zó veel en de laatste tijd lijkt het er gewoon niet meer van te komen, ik ben dus van plan om deze zomer weer enkele boeken te verslinden, thanks for the tips! Ik kan genieten van allerlei soorten boeken, momenteel ligt het eerste Game of Thrones boek al een tijdje halfgelezen op me te wachten 🙂

 14. Sherry Beantwoorden

  Ik heb ze nog allemaal niet gelezen. Lijken me wel mooie boeken. Alleen boeken over bloggen lees ik bijna nooit.
  Vanwege de tentamens heb ik helaas deze week niets kunnen lezen, dat terwijl ik normaliter dagelijks een boek verslind.

 15. sammie Beantwoorden

  Het boek Shoot staat nog op mijn wishlist! Lijkt me een geweldig boek!

 16. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Gave boeken! Shoot lijkt me een geweldig boek, en How Blogs Work klinkt ook tof!

 17. Shannon Sheila Beantwoorden

  Lijken me hele mooie en handige boeken. Zo’n blogboek kan ik helaas niet aan, want dan besef ik hoeveel er nog aan mijn eigen blog moet gebeuren hihi. Ik lees het liefst spannende (waargebeurde) verhalen, maar kan eigenlijk overal goed in wegdromen als ik gewoon begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *