4 x Books you’ll love

14384010_10210688182423554_542133793_n

Met de herfst in aantocht creëer ik steevast idealistische beelden van hoe een typische dag eind september of ergens in oktober eruit dient te zien. Een gehele namiddag doorbrengen onder een dekentje met links van mij een stomende pumpkin spiced latte en aan mijn rechterzij een goed boek is, wat mij betreft, dé perfecte herfstactiviteit. Vroeger was ik verslingerd aan auteurs als Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl; de avonturen van Pluk en de Petteflet, Minoes of Mathilda ken ik dan ook tot in de kleinste details. Tegenwoordig beperkt het oeuvre dat me aanspreekt zich gelukkig niet tot fantasierijke kinderverhalen. Ook lifestyle boeken of goede Engelstalige romans lees ik met plezier tot er hier en daar enkele ezelsoren verschijnen. Book lovers united, vandaag deel ik opnieuw 4 boeken die ik worth the read vind!

14388903_10210688182463555_254014956_n

Erin Morgenstern – The Night Circus Sinds het verschijnen van haar debuutroman gaat het als een trein voor Erin; The Night Circus scheerde hoge toppen en bevond zich maar liefst zeven weken op de New York Times Bestseller List. Absoluut met recht en rede, Morgenstern creëert een magische wereld waarin gevoelens van ontroering en sympathie iedere pagina opnieuw naar boven komen drijven. Langzaam maar zeker word je als lezer meegetrokken in de wereld van dit magische circus dat tot in de kleinste details beschreven wordt. Achter de oogverblindende façade van trucs en magie van dit toverachtige circus woedt een hevige strijd tussen de twee jonge goochelaars Celia en Marco. Alle twee bezitten ze magische krachten en kunnen ze de werkelijkheid manipuleren. Sinds hun vroegste kindertijd zijn ze door hun leermeesters getraind om deel te nemen aan ‘een spel’ waarin de een de ander moet verslaan om de beste illusionist te worden. Wat de inmiddels verliefde Celia en Marco niet weten is dat ze marionetten zijn van de eeuwenoude rivaliteit tussen hun twee mentoren, en dat het circus zal dienen als toneel voor een strijd op leven en dood. Must read!

Anna Nooshin – On Life Anna is hot and happening dezer tijd, naast het beheren van een succesvol YouTube-kanaal, is deze Amsterdamse met Iraanse roots dit najaar ook één van de deelnemers van Expeditie Robinson, lanceerde ze vorige maand een prachtige lingeriecolletie (in samenwerking met Hunkemöller) én is ze één van de juryleden bij Holland’s next topmodel. Miss Nooshin heeft een overvolle agenda (zoveel is duidelijk) en toch vond ze nog de tijd om een vervolg te breien aan haar schijverscarrière; On Life zag het levenslicht begin deze zomer en werd door mij in een tweetal uurtjes verslonden. In On Life geeft Anna een inkijkje in haar waanzinnige leven en gunt ze haar lezers een blik in haar polaroid-boeken, een archief dat ze de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd. Anna Nooshin gaat in gesprek met de mensen die het dichtst bij haar staan; op deze manier maak je op een heel persoonlijke manier kennis met haar inspiratiebronnen.

Tanya Burr – Love, Tanya Born & bred in Norwich maar inmiddels woonachtig te Londen in een huis om jaloers op te zijn. Tanya schuimt twee maal per jaar London fashion week af (helo, front row!) en heeft naast een drukbezochte blog en YouTube-kanaal intussen ook al twee boeken op de teller staan (de tweede is een kookboek). Quasi alles wat deze busy bee aanraakt verandert in goud; haar recent vernieuwde cosmeticalijn is immers ook een echte hit. Love, Tanya bevat naast Tanya’s levensverhaal ook enorm veel tips over mode, cosmetica, vriendschap, enzovoort. Wanneer je niet meteen familiar bent met Tanya zou ik het boek echter niet aanraden, het is immers behoorlijk persoonlijk.

Josje Huisman – #DRESSCODEJOSJE Stiekem was ik al aan het rooten voor Josje tijdens het bootcamp van k2 zoekt k3 zeven jaar terug. Naast Josje kan je niet kijken anno 2016, haar carrière als K3-tje mag inmiddels voorbij zijn, begin deze maand werden de spotlights weer geheel op haar gericht omwille van de lancering van haar eerste boek (al zou ik het eerder een ‘gids’ noemen). Een schitterende schrijfstijl moet je niet verwachten, wél veel foto’s en vooral véél stijlinspiratie. In #dresscodejosje distilleert ze de eigenzinnige stijl die haar maakt tot wie ze is uit allerlei subculturen, trends en kledingstijlen aan de hand van verschillende dresscodes. Het boek wil je voornamelijk aanmanen om zélf actief op zoek te gaan naar jouw stijl, klakkeloos dingen overnemen van Josje zelf is dan ook niet aan de orde. Het beste kan je #dresscodejosje omschrijven als een inspiratiegids vol fashion, handige tips, leuke adresjes, doorspekt met verhalen, foto’s én toffe quotes. Ik raakte er alvast helemaal geïnspireerd door én heb meteen mijn kledingkast een stevige beurt gegeven. Score!

14389964_10210682585083624_1437974716_n

Welke boeken staan momenteel op jouw must read-lijstje?

Love

Naamloos-1


15 gedachten over “4 x Books you’ll love

 1. Marlies Beantwoorden

  Interessante boeken! Ik ga deze zeker beter bekijken maar eerst ga ik nog verder lezen in het boek Hollow City van Ransom Riggs. Dit boek is het tweede deel van Miss Peregrine’s Peculiar Children die nu in de bioscoop is, boek is wel helemaal anders.

  Ik heb ook het boek ‘Where am I now?’ van Mara Wilson aka Mathilda aangeschaft. Ik ben benieuwd!
  Het laatste boek dat ik heb uitgelezen is The Alchemist van Paulo Coelho, zeker een aanrader!

 2. Sheila Beantwoorden

  Dat eerste boek klinkt spannend. De titel en de cover alleen al! Die ga ik onthouden.

 3. Florentine Beantwoorden

  Gaaf! Ik heb erg veel zin om een nieuw boek te gaan lezen, dus wat inspiratie was zeker welkom.
  Deze boeken klinken erg leuk:-)
  Veel liefs, fijn weekend!

 4. jeapiebel Beantwoorden

  Anna Nooshin boek dat lijkt mij ook wat. Wat heeft zij het goed gedaan zeg die meis. Tanya Burr is ook goed druk bezig over alles en nog wat.

 5. Nicole Beantwoorden

  Dat boek over Anna lijkt me erg interessant! Ben benieuwd naar een kijkje in haar leven 🙂

 6. Kirsty Beantwoorden

  Love, Tanya vond ik ook een leuk boek! Vind het ook een heel fijn boek voor als je je wat minder blij voelt, omdat het zoveel positiviteit uitstraalt. Naar The Night Circus maak je mij toch wel benieuwd eigenlijk!

 7. Nele | Pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Love, Tanya lijkt me een tof boek! Ik volg de hele Britse bende op YouTube 😉

 8. Susan Beantwoorden

  Dat eerste boek lijkt me heel bijzonder! De andere zou ik eerder laten liggen denk ik.

 9. Evelien Beantwoorden

  Oh The Night Circus! <3 Echt een mooi boek!

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Van een supergoeie vriendin gekregen 😀

 10. Louise Beantwoorden

  Ik neem me al een tijdje voor om weer meer te lezen, dus dankje voor de tips! Vooral Night Circus lijkt me echt een aanrader! You should let me borrow it 😀

 11. Jill Martin Beantwoorden

  Dresscode Josje zou ik ook heel graag lezen! En wat een mooie foto’s maak jij toch altijd 🙂

 12. Demi Beantwoorden

  Ik heb van deze vier boeken alleen On Life gelezen, maar de anderen lijken me ook erg leuk!

 13. Joyce rdt Beantwoorden

  Oh ik hou van zo’n tips, ben altijd op zoek naar nieuwe boeken. Ik ben op dit moment de boeken van Saskia Noort aan het afstrepen haha. Liefs.x

 14. Nesrin Beantwoorden

  On life van Anna wil ik lezen! On Top heb ik gelezen en vond ik heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *