3X IJSKOFFIE MET EEN TWIST

Een hittegolf teistert al een hele poos ons klein Belgenlandje alsook de rest van Europa. Aangezien ik niet kan functioneren zonder mijn dagelijkse portie caffeïne maar het momenteel veel te heet is om mijn lippen te zetten aan een dampende Caramel Latte, zoek ik dezer tijd mijn toevlucht tot ijskoffie. Net zo heerlijk als een doorgaans kopje koffie, een stuk verfrissender! Ook goesting gekregen? Ontdek drie lekkere én originele recepten.

1. CARAMEL ICED COFFEE

BENODIGDHEDEN

  • blender
  • 2 dubbele espresso’s
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • Karamelsaus
  • ijsblokjes
  • slagroom (hoeft niet per se zelfgemaakt te zijn)

HOW?

Allereerst beginnen we met het maken van het belangrijkste ingrediënt: koffie! Zet twee dubbele espresso’s via je apparaat. Wanneer je niet zo’n fan bent van sterke koffie, kan je de smaak iets zoeter maken aan de hand van vanillesuiker. Roer indien gewenst twee schepjes van de suiker door de koffie totdat het volledig gesmolten is. Hierna voegen we wat karamelsaus toe. Tijd om af te koelen! Plaats je koffie een uurtje of twee in de ijskast. Hierna giet je het goedje in de blender, samen met de gecondenseerde melk én de ijsblokjes. Je drankje is klaar wanneer de ijsblokjes volledig verdwenen zijn. Echte zoetekauw? Werk af met een toefje slagroom en eventueel nog wat karamelsaus.

 

2. ORANGE SPICED ICED COFFEE

BENODIGDHEDEN

a) voor de orange spice siroop

  • 200 gram kristalsuiker
  • 350 ml water
  • enkele sinaasappelschillen
  • kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • één schepje gemalen nootmuskaat

b) voor de orange spice iced coffee

  • een kopje koffie
  • ijsblokjes
  • 30ml Orange Spice siroop
  • een snuifje kaneel
  • volle melk (kan je uiteraard vervangen door sojamelk, kokosnootmelk of je favoriete variant)

HOW?

Eerst gaan we aan de slag met de siroop. Neem een klein pannetje en giet er de kristalsuiker en het water in. Neem de sinaasappelschillen en gooi deze ook in het pannetje samen met het kaneelstokje, de drie kruidnagels en een schepje nootmuskaat. Breng dit goedje aan de kook en laat het hierna afkoelen en een vijftiental minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen. Vergeet niet af en toe eens te roeren. Na een kwartiertje neem je het pannetje van het vuur en laat je het goedje volledig afkoelen. Hierna haal je de siroop door een vergiet om een gladde vloeistof te bekomen. Tijd om koffie te zetten! Neem een groot glas en vul dit met ijsblokjes. Voeg hier de koffie en wat van de siroop aan toe. Indien je een iets zachtere smaak wil, kan je ook nog wat melk toevoegen. Werk af met wat kaneel.

 

3. OREO ICED COFFEE

BENODIGDHEDEN

  • 1 groot glas melk
  • Oreokoekjes (per glas koffie een vier tal)
  • een theelepeltje instant koffiepoeder (denk, bijvoorbeeld, aan Nescafe Azera)
  • een snuifje cacaopoeder
  • ijsblokjes
  • een theelepeltje suiker

HOW?

Poepsimpel om te maken! Giet alle ingrediënten samen in de blender om een koud en romig goedje te bekomen. Giet in het gewenste glas en werk af met een oreokoekje en eventueel wat cacaopoeder.


9 thoughts on “3X IJSKOFFIE MET EEN TWIST

  1. Sherry Beantwoorden

    Wat ziet dat er lekker uit. Krijg gelijk trek ikn dit verkoelend drankje.

  2. Kevin Beantwoorden

    Die caramel iced latte. Nu al zin in. Lekkere receptjes ook

  3. Irma Beantwoorden

    Oeeee die oreo iced coffee lijkt me heerlijk! Super goed idee voor deze warme dagen.

  4. Felice Veenman Beantwoorden

    dit is gewoon je mede bloggers dwarszitten! zulke heeerlijke drankjes in dit weer!! Te lekker! krijg er echt trek van

  5. Balou Beantwoorden

    Oei, die caramel & oreo ijskoffie zien er heerlijk uit zeg!

  6. Nicole Orriëns Beantwoorden

    Dat ziet er goed en lekker koel uit. En fijn dat ze ook nog eens eenvoudig te maken zijn.

  7. Lizzie | Globalizious Beantwoorden

    Ik ben geen fan van koffie, maar misschien dat ik die Oreo wel eens zou willen proberen.

  8. Naomi Beantwoorden

    Mmmm…..heerlijk zeg ga ik zeker ook een keer maken

  9. Luc van de Wiel Beantwoorden

    Verfrissend, bedankt voor de tip!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *