17 x Make-upproducten die je beter links laat liggen

Investeren in een prachtig oogschaduwpalette of een tubetje mascara die je in één oogwenk volle wimpers geeft is totaal acceptabel: af en toe is dat éne (soms belachelijk dure) product simpelweg effectief  een topper van formaat. Het aanschaffen van nieuwe cosmetica is echter niet altijd all unicorns and rainbows. Niet alle make-upspulletjes kunnen de grandioze verwachtingen immers inlossen. Ik deed een paar dagen terug de volgende oproep aan jullie: ‘Deel jullie vreselijkste beautymiskopen met mij en laat me ook weten waarom!’. Hier werd massaal op gereageerd. Vandaag deel ik de voornaamste maar al te graag met jullie. We kunnen onze zuurverdiende centjes maar beter uitgeven aan producten die weldegelijk worth the money zijn, right?!

Disclaimer: Sommige producten zijn voor de éne uiteraard een hit, voor de andere dan weer een miss! Het doel van deze blogpost: Je een tikkeltje langer na te laten denken vooraleer je een bepaald item aanschaft en het zeker en vast eens uit te proberen in de winkel. Trends komen en gaan, sommige zijn zwaar overrated en je kan je centjes jammer genoeg maar één keer uitgeven. Happy reading!

 • Too Faced Better Than Sex Mascara 

S: “This was way too dry ad flakey. I tried ‘Lash Paradise’ as an alternative which was better but still hated it.”

 • Clinique Superprimer

https://www.instagram.com/p/BW-NdzrBMgp/?tagged=cliniquesuperprimer

F: “Deze deed he-le-maal niks!!!”

 • Chanel Face Powder

https://www.instagram.com/p/BWFNCWMg0xI/?tagged=chanelfacepowder

F: “Deze hield me absoluut niet matte, wel integendeel!”

 • Flormar Perfect Coverage Foundation

E: “Ik heb een vette huid en door deze foundation lijkt het alsof ik 10 jaar ouder ben met droge vlekken.”

 • Urban Decay Perversion Mascara

https://www.instagram.com/p/Bd2kOQrBjtj/?tagged=urbandecayperversion

C: “Mijn wimpers lijken net spinnepoten.”

 • M.A.C. Soft & Gentle Highlighter

https://www.instagram.com/p/Bd2N8kmj3AY/?tagged=macsoftandgentle

A: “Okay,I get that it’s soft but i would to see the highlighter i put on my face!”

 • Urban Decay NAKED 2 Eyeshadow Palette

E: “Ik ben eigenlijk wat teleurgesteld in het NAKED2 palette: zo ongelooflijk veel fall out.”

 • Kylie Cosmetics Liquid Lipsticks

C: “Ik snap écht de fuss er rond niet of anders ligt het aan mij. Maar die drogen zo hard uit dat die na amper een uur al volledig afbrokkelen.”

 • Primark Glitter Obsessed Palette

L: “Het leek zo mooi maar in de praktijk was de pigmentatie van de glitters vreselijk!”

 • Urban Decay Naked Illulinated Trio

https://www.instagram.com/p/BbP-2yPgVGb/?tagged=nakedilluminatedtrio

C: “Dat was gewoon precies wat losse glitter maar totaal geen pigment. Heb die ook gewoon weggegeven.”

 • HEMA Nagellak

L: “Deze nagellak begint de volgende dag al te chippen, ook lakt ze helemaal niet mooi egaal.”

 • NYX Lip Lingerie

M: “Het hele merk is super hyped, maar deze lippies slijten niet zo mooi van je lippen af. In plaats van geleidelijk af te slijten komen er in het midden van de lippen kale plekjes. Niet zo mooi.”

 • Kat Von D Lock it Foundation

D: “Je kan evengoed plakkaatverf gebruiken!”

 • Georgio Armani Luminous Silk Foundation

S: “Wat was dat voor iets? Deze dekte absoluut niet egaal, laat staan goed inwerken in mijn huid. Het resultaat? Allemaal kleine plekjes op mijn huid, de foundation brak precies volledig uit elkaar.”

 • Kat Von D Lolita Lipstick

https://www.instagram.com/p/BdzMUhtg4wS/?tagged=katvondlolita

L & T: “Lolita van Kat Von D vind ik echt overrated. Na een half uur is die er helemaal af bij mij.”

 • L.A. Splash Liquids

K: “Ik vind die liquids van LA Splash echt slecht. Als ik die op doe, zijn mijn lippen schuurpapier en brokkelt het ook na enkele uurtjes af.”

 • Clinique Pep Start Eye Cream

L: “Clinique pep start eye cream is gewoon een gesponsorde hype en da doet justekes niets nada noppes! Meest nutteloze eyecream ooit.”

Wat is jouw grootste miskoop van de afgelopen tijd?

 


21 gedachten over “17 x Make-upproducten die je beter links laat liggen

 1. Girllinbe Beantwoorden

  Heel leuk dat je eens de andere kant laat zien. Moet je vaker doen!

 2. tamara Beantwoorden

  wel handig zo een lijstje met producten die je niet bevallen weer eens wat anders dan alleen positieve blogs. ik hou er ook gewoon van om volledig eerlijk te zijn als iets mij niet bevalt en niet voor mijn blog mooier te maken dan het is.

 3. Laura Martens Beantwoorden

  Goed dat je er zo over schrijft zeg! Ik denk dat er weinig zijn die hier echt zo op letten.

 4. Stiglitzandglam Beantwoorden

  Ik snap niet echt dat er geklaagd wordt over de soft & gentle van MAC, is de naam niet een voorteken dat je geen megawatt shine krijgt zoals bij bv de Mary loumanizer van the balm? Het is juist bedoeld om een zachte glow te krijgen.
  Producten die bij mij erg tegenvielen waren alle paletten en kwasten die ik ooit van morphe besteld heb (kwasten waren ruw en verloren enorm veel haren, de oogschaduws blenden niet mooi, bevatten heel veel talk en blijven gewoon niet mooi zitten – los daarvan hebben die paletten met 35 kleuren gewoon teveel onderlinge dupes, ja in de pan zien alle kleuren er verschillend uit, maar op de ogen niet!). Nyx oogschaduws vond ik ook erg tegenvallen, net als kiko mascara’s en nagellak (blijft bij mij echt niet zitten). Over Hema nagellak ben ik zelf dan weer wel echt tevreden. Blijven bij mij dagen lang goed zitten, veel beter dan bv Essie. Tot slot had Maybelline dit jaar een liquid lip die matte zou moeten zijn en longlasting, maar bij mij droogden die nooit op en waren ze gewoon enorm rommelig.

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Toch interessant om zien dat meningen zo kunnen verschillen! Ik kreeg van de Soft and Gentle highlighter echt meerdere reacties binnen dus wou deze wel in het lijstje opnemen! 🙂

 5. marjolein westerbaan Beantwoorden

  Ook heel goed om een keer een tegengeluid te horen, het is vaak ook een wassen neus zon review. Grappig om dit mee te lezen

 6. Daisy Beantwoorden

  Ik heb geen enkel van bovenstaande producten. Maar wel leuk en vooral handig om eens zo een blogpost te lezen :

 7. priscilla Beantwoorden

  Hmm, met veel producten heb ik zelf geen ervaring. Maar Soft & Gentle vind ik serieus waar de mooiste highlighter ooit, haha.

 8. Felice Veenman Beantwoorden

  ik vind het heel erg top dat je waarschuwt voor producten die niet werken . Wat de HEMA nagellak betreft, ben ik het erg met je eens. Ik vond het eerlijk gezegd wel lastig lezen: tussen al die instagram foto’s was het even zoeken naar de tekst waar het om gaat

 9. Silkeblogs Beantwoorden

  Van het Primark glitter palette kan ik inderdaad beamen dat de pigmentatie erg zacht was, maar ik vind de Soft & Gentle van MAC juist wél heel mooi. Hij is zacht, maar je krijgt er echt een glow van die van binnen uit lijkt te komen (=
  Wel superleuk artikel, mag je zeker vaker doen!

 10. Laura Beantwoorden

  Wat jammer dat deze producten tegenvielen! Goed om te weten:)

 11. Nele - Pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Hihi, zalig… zo’n eerlijk artikel 🙂 Ik heb er geen enkele van, of jawel… de lipstick van NYX maar ik ben er wél tevreden van 🙂 dus, ik mis niets van die andere producten 🙂 x

 12. Me over ME Beantwoorden

  Mooi foto’s en mooie kleuren. En dan met dit als resultaat…goed om ook eens de andere kant te horen.

 13. Fleur Beantwoorden

  Zo zie je maar dat veel van die producten van alles beloven, maar het helemaal niet waar maken (al vind ik zelf de Pep producten van Clinque wel fijn)

 14. Sanne Beantwoorden

  kende deze producten eigenlijk nog niet, dankjewel voor de tip.

 15. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Wat een handige review! Ik houd van dit soort waarschuwingen voor producten. Want dan hoef ik daar niet meer in te trappen!

 16. Lazy Bird Beantwoorden

  Ik ben een make-up maagd, ik gebruik enkel mascara (al jaren dezelfde, van Dior) en poeder van Jane Iredale (goed voor mijn huid). Ik WIL wel hoor, maar het is me teveel moeite denk ik, haha 🙂

  X Lazy Bird

 17. Dhini Beantwoorden

  Leuk om te weten, de foto`s zijn wel allemaal mooi, jammer dat de producten bij sommige minder goed zijn

 18. Girls-things Beantwoorden

  Goede tips. Wat jammer van die Hema lakjes. Ze zien er wel leuk uit qua kleurtjes!

 19. Kimberly Beantwoorden

  Thx voor de tips! Al gebruik ik zelf bijna nooit makeup.

 20. Manon Beantwoorden

  Zoveel goede verhalen altijd over deze producten, haha maar goed je weet het vaak ook zelf als je het zelf probeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *